Звук при подаване на газ
-
- потребител
- Регистриран: 06 юли 2012, 10:48
- Модел на автомобила: Focus 1.6 1999
- Status: Извън линия
Звук при подаване на газ
Здравейте колеги,
Искам да ви попитам,
Като подам газ на моят Фокус(1.6 бензин 1999г) се чува странен звук за 1-2 сек,като вибриране на ламарина или нещо от този род.
какво би могло да е?
Предварително благодаря!!!
Искам да ви попитам,
Като подам газ на моят Фокус(1.6 бензин 1999г) се чува странен звук за 1-2 сек,като вибриране на ламарина или нещо от този род.
какво би могло да е?
Предварително благодаря!!!
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Звук при подаване на газ
Възможно да е гърне или катализатор.
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Колега и при мен го има същият звук и след много издирване се оказа ламаринката на втората лабмда сонда. Някога явно е сваляна за нещо, защото не беше закачена от едната страна. Захващането от страната на двигателя е чрез поп нит ако не ме лъже паметта, а от другата страна е чрез клипс върху рамата. Проблема при мен се оказа точно това захваще чрез клипс, което не беше поставено на место.

-
- потребител
Благодаря за отговора,може ли да ми кажеш горе долу къде се намира тази ламбда сонда.
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Значи като погледнеш под колата горе долу на средата е. Пластината е с правоъгълна форма и се вижда по-добре като погленеш от страната на шофьора.

-
- потребител
Много благодаря!
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
При колегата би трябвало да е само една ламбдасонда която се навива надали е от нея.По скоро задното гърне дрънчи но нека установи отпред ли се чува или отзад и да пише.Може и да се е отчупило парче от катализатора ако го ударил някъде и да дрънчи.При мен беше така и избуших катализатора но след това много звънтеше и сега съм с права тръба.
-
- потребител
Здравей,
Чува се със сигурност отпред,съмнявам се да бъде от гърнето,чудя се дали може да бъде от ламаринките на спирачките(от 1 седмица я имам и не съм гледал още нищо по колата.
лек ден!
Чува се със сигурност отпред,съмнявам се да бъде от гърнето,чудя се дали може да бъде от ламаринките на спирачките(от 1 седмица я имам и не съм гледал още нищо по колата.
лек ден!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
И при мен го има дрънкането. Все ми се струва, че е нещо по самото табло навътре, или нещо под колата точно под таблото.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Здравейте,проверих и мясля че е от катализатора.Дайте акъл какво да правя,да го махам ли?
-
- потребител
хаха май май така ще излезе!!!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
На Скорпиото е така от поне 5 години и се шегувам, че там си крия златото. 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Хванах кое дрънчи при мен- кутията на парното под таблото. Трябва да я натисна силно с крак, от дясната страна, за да спре дрънкането. Обаче защо вибрира още не знам.

Вече знам, че съм за раздел Купе- вчера вечерта набарах въздуховода, който духа в моите крата. Хванат е с някаква щипка, която нищо не държи и пластмасата вибрира/бръмчи и пр.

Вече знам, че съм за раздел Купе- вчера вечерта набарах въздуховода, който духа в моите крата. Хванат е с някаква щипка, която нищо не държи и пластмасата вибрира/бръмчи и пр.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.