Проблем с жило на съединител 1.8tdi
-
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2010, 16:43
- Модел на автомобила: Mondeo mk1 1.8td
- Status: Извън линия
Проблем с жило на съединител 1.8tdi
Здравеите, Преди една седмица си взех едно мондео 94та 1.8tdi. Взех го от познат който ми каза за въпросният проблем.
Накрая на жилото на съединителя има една желязна кутиика,която се закача за жилото. На тази кутиика има един гумен тампон които се вкарва в едно друго желязо, което представлява една усукана пластина около 3-4 мм дебела и около 15-20 мм широка. на нея има нарязани 2 вдлъбнатини отстрани за да може като влезе в тампона да се захване за едни два зъба на самия тампон, които са гумени. изглежда тези 2 зъба са износени и както си карам по едно време съединителя потъна. отворих капака, махнах въздушния филтър и всичките му пластмаси и видях че тази пластина е излезнала от тампона.Та въпросът ми е колко струва един такъв гумен тампон и дали се продава отделно само тампона или трябва да копувам цялата желязна кутийка на която е тампона, а тя не ми се вижда евтина.И ако има някакъв алтернативен начин за решаване на проблема ще съм благодарен да споделите.
Накрая на жилото на съединителя има една желязна кутиика,която се закача за жилото. На тази кутиика има един гумен тампон които се вкарва в едно друго желязо, което представлява една усукана пластина около 3-4 мм дебела и около 15-20 мм широка. на нея има нарязани 2 вдлъбнатини отстрани за да може като влезе в тампона да се захване за едни два зъба на самия тампон, които са гумени. изглежда тези 2 зъба са износени и както си карам по едно време съединителя потъна. отворих капака, махнах въздушния филтър и всичките му пластмаси и видях че тази пластина е излезнала от тампона.Та въпросът ми е колко струва един такъв гумен тампон и дали се продава отделно само тампона или трябва да копувам цялата желязна кутийка на която е тампона, а тя не ми се вижда евтина.И ако има някакъв алтернативен начин за решаване на проблема ще съм благодарен да споделите.
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2008, 21:04
- Модел на автомобила: Ескорт 1.8ТД
Re: Проблем с жило на съединител 1.8tdi
На моя Ескорт се случи абсолютно същото.Свалих усуканата планка/тя е на шлици към оста/като предварително белязах положението и.Пробих отвор и нарязах резба 6 мм.точно до тези две зарязвания на планката.Монтирах я обратно,наврях и тампона и завих по-дълъг болт с контра гайка,който вече не позволява на тампона да излиза.Карам така повече от половин година и нямам никакви ядове.
Никога не е късно да станеш за резил!
-
- потребител
aaa това е идея. Благодаря много, точно така ще направя.само дано успея да сваля тази осуканата планка. тя е затегната с болт и гаика на едно зъбно колелце ама като поразгледах изглежда и предишния собственик се е опитвал да я свали и болта и гаиката бяха доста загладени.
-
- потребител
Ами този болт с гайката трябва леко да се разхлаби и планката си излиза лесно-не се безпокой.Даже като я извадиш го смени тоя болт.Успех!
-
- потребител
Работата стана извадих го това нещо и го занесох на работа цялото направихме го там 1 път. С болт и гайка. Благодаря за помощта.
-
- потребител
Моля-радвам се,че съм бил полезен.
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2010, 15:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TD
Същия проблем имам сигорно как да го реша при мен самия тампон каточели е изгорял и се къса и понякога захапват добре скоростите понякога едвам вкарвам първа,втора,задна ... кажете какво да правя драги колеги !
-
- потребител
Щом се къса,значи не става.Купуваш от някоя морга тампона и действаш по гореописания начин.Две години карам така без никакъв проблем.