Смяна на съединител - цена?
-
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2012, 22:08
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i CLX 1992
- Status: Извън линия
Смяна на съединител - цена?
Искам да разбера колко според вас би излязла смяната на съединител на Ford Fiesta 1.1i 1992г. Попитах в един сервиз и те ми казаха сума от над 250лв, което ми е леко нерентабилно, понеже дадох преди това 100лв за средно и задно гърне, та още малко ще си купя втора такава Fiesta само от ремонтите на първата.
Проблемът е, че преди имаше проблеми с влизането в задната скорост, а сега когато сменя скорост и подам газ, понякога оборотите се вдигат, но се чувства как колата не наема, все едно си давам газ, без да е включено на скорост. След това оборотите падат и почва да наема, така в някои случаи се е случвало повече от веднъж. Беше ми казано, че вероятно е съединител.
Проблемът е, че преди имаше проблеми с влизането в задната скорост, а сега когато сменя скорост и подам газ, понякога оборотите се вдигат, но се чувства как колата не наема, все едно си давам газ, без да е включено на скорост. След това оборотите падат и почва да наема, така в някои случаи се е случвало повече от веднъж. Беше ми казано, че вероятно е съединител.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Смяна на съединител - цена?
Съединител ЛУК- 150 лв. някъде. Труд под 100 лв. не съм срещал.
Трябва да има и по-евтини варианти, но не ги зная кои са сполучливи.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Добре, феродовият диск не е ли по-евтин? Не може ли нещо на части да се смени, това 150лв сигурно ще е за комплект феродов диск+другият диск+т.н?madboy написа:Съединител ЛУК- 150 лв. някъде. Труд под 100 лв. не съм срещал.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Само феродов диск, около 50лв. Притискателя се преценява след разглобяване (сваляне на ск.кутия), но трябва човека който го прави да ти е приятел и да му имаш доверие. Механичния лагер на тези модели е практически вечен и ако е оргинален и не е сменян при предишни смени на съединителя, може да не го сменяш. Труда за сменяне на всеки един от тези компоненти, както и на целия комплект е еднаква.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
А може и да се накове ново феродо само. Комплекта два нови диска с нитовете е 12 лева. Труда е 10 лева, но може и сам да го направиш ако имаш дрелка и чук.
Разбира се препоръчвам цял нов комплект, но всеки си знае най-добре възможностите
Смяната на самия съединител в сервизите е между 70-120 лева.
Ето примерно как изглежда съединител за Хюндай, с двойни пружини, накован с ново феродо и монтиран на Сиерата, която карам /наложи се тази трансплантация, защото куплирам скоростна кутия с друг двигател/

Разбира се препоръчвам цял нов комплект, но всеки си знае най-добре възможностите

Смяната на самия съединител в сервизите е между 70-120 лева.
Ето примерно как изглежда съединител за Хюндай, с двойни пружини, накован с ново феродо и монтиран на Сиерата, която карам /наложи се тази трансплантация, защото куплирам скоростна кутия с друг двигател/

Е ли правото право?
-
- потребител
Вече няма смисъл. Забуксува ми на място и запуши... Прибрах се на теглене.. Ще се сменя целият комплект...
- HACKO
- Модератор
Това не значи, че всичко е за смяна.

-
- потребител
Така е. Но докато преди мислех, че ще мина с феродов диск, в момента съм на мнение, че не искам това да се повтаря и съм склонен да го сменя всичкото, освен ако майстора, който ми е познат не прецени друго. Не знам защо както си креташе просто изведнъж си забуксува, замириса, запуши и това е... Мислех да я закарам на собствен ход при майстора... Но ме тегли познат...
-
- потребител
И двата диска са заминали, смених цял комплект, но с по-евтинка марка - Мекарм за 107лв комплекта. Сега дертът ми е, че съединителят зацепва много от високо, за разлика от преди, където до средата си беше на полу, че и някак по-твърд ми изглежда, дори успях да изгася колата 1-2пъти... Искам да попитам нормално ли е да има лек мирис от съединителя, докато е нов, защото днес го сложих, минах 20км, малко бях го изфорсирал на полу и се получи нещо такова?
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
Миризмата не е нормално нещо на нов съединител. Щом я има, значи прегрява по една или друга причина феродото. 
По отношение на "Мекарм" - получаваш толкова за колкото и плащаш. Прави ми впечатление, че наистина отлепят горе съединителите им. Според мен това се дължи на изработката на притискателя.

По отношение на "Мекарм" - получаваш толкова за колкото и плащаш. Прави ми впечатление, че наистина отлепят горе съединителите им. Според мен това се дължи на изработката на притискателя.
Е ли правото право?
-
- потребител
Moже и да съм се заблудил за миризмата, при нормално движение няма нищо ужким. Идеше въпрос, че ми се струваше нещо при специфична ситуация с по-сериозно изфорсиране на полусъединител и т.н, но не съм убеден дори, може и да си внушавам... Ще го следя внимателно и ако наистина не се заблуждавам и се потвърди това, ще я карам майстора, къде ме мотка 3дни да си оправя бакиите.amonev написа:..
-
- потребител
- Регистриран: 14 авг 2012, 18:19
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Endura DI 90ps.

-
- потребител
Не разбирам какво е смешното. Предложиха ми оригинален съединител на Форд за 300лв с поставянето. Цялата кола в момента мога да я взема за 500лв. Развали се в неподходящ момент, когато финансовото положение не е особено добро. Можех или да го закрепя или да бъда без кола, което спрямо обстоятелствата би било тежко. Знам прекрасно английската поговорка. Ако имаш предложение колко ще изкара този Мекарм обаче с радост бих го чул.OIL DRG написа:...
- HACKO
- Модератор
Не се нервирай, всеки има мнение.
Нямам особенно добро впечатление от МекАрм, но при мене не отделяше добре (зацепва много долу). Въпреки това изкарах с него 30 000км и си върнах стария (оргиналния) притискател, не защото МекАрма се повреди а не ми харесваше "спортното" зацепване. Феродовия диск още си е МекАрм вече наближава 60 000. На полусъединител, всеки съединител ще запуши независимо колко е скъп. Може би заради по-високото зацепване си задържал крака върху педала без да се усетиш и е била по-дълго на полусъединител и оттам идва миризмата. Създай си навик да махаш крака от педала, когато не го натискаш.
Нямам особенно добро впечатление от МекАрм, но при мене не отделяше добре (зацепва много долу). Въпреки това изкарах с него 30 000км и си върнах стария (оргиналния) притискател, не защото МекАрма се повреди а не ми харесваше "спортното" зацепване. Феродовия диск още си е МекАрм вече наближава 60 000. На полусъединител, всеки съединител ще запуши независимо колко е скъп. Може би заради по-високото зацепване си задържал крака върху педала без да се усетиш и е била по-дълго на полусъединител и оттам идва миризмата. Създай си навик да махаш крака от педала, когато не го натискаш.

-
- потребител
Не се нервирам, спокойноHACKO написа:Не се нервирай, всеки има мнение...

-
- потребител
Колега май не ме разбра ! Не злорадствам на финансовото ти положение или каквото и да е там.Мисълта ми е,че в моята практика като търговец всеки ден виждам как хората избират по евтините варианти защото разбира се всички сме затруднени финансово това е световен проблем.Но в последствие се оказва,че се дават пари за по качествените продукти сменя се евтиното със скъпият вариант и евтиното става златно!!!Не ти го пожелавам ни най малко! Просто отбелязах каква е според мен действителността в нашата мила родина.
-
- потребител
Ами...разбрахме се... Но лично аз повече пари бих изгубил, ако колата седи повредена, отколкото ако евтиният съединител се скапе и го сменя с нов след Х време. Следователно туширам частично нещата. Ето, колегата каза, че с Мекарм е минал 70,000км. Аз повече не очаквам. Ако имаш ти впечатления за марката - сподели.OIL DRG написа:Колега май не ме разбра !
-
- потребител
Имам да не случайно пиша търгуваме с такива консуматива и др.Ако изкара този пробег супер! имам доста рекламации но това не означава,че ще се случи и на теб! Горе долу цена качество мисля,че LUK стават.Но като цяло мнението ми е както и за новите автомобили.....Не струват!
-
- потребител
Че може ли да се направи рекламация, ако съединителят се счупи и след колко хиляди километри е извън възможността за рекламация? Не че нещо, стана ми интересно.. И по-точно рекламации от какъв тип? За останалото - ще поживеем и ще видим.OIL DRG написа:...
-
- потребител
Ами може да зависи от политиката на компанията.В нашият случай почти няма случайни клиенти и търпим критики за всичко продадено,въпреки,че не сме производител! По добрият вариант е сменен съединител и запазен клиент!!! Това доказва практиката и те уверявам,че много колеги работят по този начин! Другият път намери някой познат или фирма която реализира на магазина някакъв месечен редовен оборот,накарай го да вземе въпросната част с фирмената отстъпка и гаранция! И тогава евентуално можеш да го замениш с доплащане.