Fiesta 1.1 карбуратор 89г. няма мощност

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
Status: Извън линия

Re: Fiesta 1.1 карбуратор 89г. няма мощност

Мнение от HACKO » 24 окт 2012, 08:33

Ебаси пробата, чак ауспуха да падне, сега очаквай да ти дойде и сметката от КАТ :D:
В един хасковски сервиз, пробвали една кола и така 5 пъти покрай камерата :mrgreen:
Не се скъпи, смени свещите, но не се хвърляй на Платинени, вземи си обикновени (важното е да са точните а не прехвалени)
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 24 окт 2012, 09:53

deni_metodiev написа:..... - на 4-та и 5-та и е малко трудно да ускорява, но за кубатурата и моите 110 кг върви повече от добре ....
На 4-та ускорява добре след 120 км/ч. Преди това забрави. :D
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 24 окт 2012, 10:49

HACKO написа:Ебаси пробата, чак ауспуха да падне, сега очаквай да ти дойде и сметката от КАТ :D:
Навремето се наложи с 1.1 ескорта да отида на газ-анализатор при карбураторджия, заради смяна на иглата.
Час и половина работа на място и половината двуцевка ми остана на земята - естествено на парченца
Издържа година и половина и се разцепи.

Стана ми интересно това за ускорението след 120, ама ще си замълча
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
Контакти:

Мнение от madboy » 24 окт 2012, 11:52

*00118*
Ще мълчиш, защото не си карал Фиеста 1,1. При по-ниска скорост нямаш достатъчно обороти за видимо ускорение.
:wink:

П.П. Лично мнение- 5-тата предавка си е чиста "изгъзица" за този двигател, добре си е била първоначално 4 степенна кутията. Пък и по-бързо ще пристигаш, където и да ходиш. Трябвало е само да шумоизолира купето. Вместо това- 5-та предавка. :-/:
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.

deni_metodiev
потребител
потребител
Регистриран: 07 юли 2011, 10:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.1, 1989г.

Мнение от deni_metodiev » 28 окт 2012, 19:47

Хах, при мен явно за това не върви, аз на 3-та я карам с до 70, и после вкарвам 4-та с до 100 и тя стои и мисли :) Но ако вдигна 120 на 4-та да не хвръкне пак шайбата на водната помпа... :) На предната кола имах оборотомер и можех малко от малко да експериментирам :) Тази като и подам повече газ спирам музиката и започвам да се ослушвам дали няма да изпадне нещо от нея :D
Ако късмета ти обърне гръб... Изчакай го да се наведе...
Изображение

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 15 апр 2013, 01:09

Здравейте отново колеги, отдавна не съм писал по темата, защото вече честно казано ме е срам да ви занимавам :oops: . За съжаление проблемът остана и го пиша за всеки, който има този проблем, за да знае, че няма нужда да минава по стъпките ми и да хвърля излишни пари. Сменени са свещи (Бош 1,0 мм; кабели, почистен и центрован карбуратор в сервиз; масло; сложен горивен филтър (нямаше); сменени едни странни маркучета за гориво (или горивни пари), отиващи към една голяма букса на преградата към чистачките; нов акумулатор; почистени и смазани всички възможни датчици и букси, които открих, с WD-40; сменена гарнитура на капака на клапаните; въздушен филтър. Смених бензина от Лукойл 95 на Лукойл ЕКТО 95 - резултат - по-равномерна работа на двг, леко занижен разход, никаква промяна във вървежа. След всичко изброено, колата се държи без промяна. Сам в нея без багаж (115 кг съм) я карам да върви а тя не иска. При подаване на газ търпи до един момент. От средата на педала до ламарината ако ще и с двата крака да натискам - никакъв резултат. Като скопена е. Средния ми разход е 7,20/100 за Варна. Като ще харчи, поне да върви :( Единственото, което ми прави впечатление е, че непосредствено след като заредя, първите 10-тина км се движи по-добре. Не знам дали е свързано с отварянето на капачката на резервоара, или с притока на "свежа храна". За тези, които са от Варна, целта ми е да изкача Аспарухов мост в посока към Бургас с повече от 80 км (за другите колеги да поясня, че наклона не е толкова сериозен). Знам само, че ако не започне да върви до август ще трябва да я пенсионирам и ще се наложи да сменя и форума май :cry: , защото тогава е прегледа и, а трябва да оправям заден барабан че стърже, не го ли оправя, не спира колелото и няма да мина преглед, а аз ще го оправя само ако колата реши че ще върви (без да се налага да си купувам бензиностанция).
Това, което не съм правил, но не знам дали ще реши проблема, е: смяна на ауспуха (целия + гърнето, макар че нямам катализатор) - в случай, че има нещо запушено; реглаж на клапаните, смяна на горивна помпа (за сега съм се спрял на това, тъй като има сериозен мирис на бензин понякога в купето и винаги под капака, но не мога да определя точно откъде е, не личи да има теч по маркучите а помпата я огледах и мисля, че е капсулована и не подлежи на ремонт).
Изображение

BOROOO
потребител
потребител
Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан

Мнение от BOROOO » 18 апр 2013, 17:12

От прочетеното си мисля, че не ти е в ред бобината. Виж си снимките - на 1 и 4 цилиндър свещите ти са черни.
dreadx написа:Бобината е двойна, две бобини са - едната за 1 и 4, другата за 2 и 3. Ако някой от кабелите прекъсва няма да работят добре и двете свещи.
В България има само един вид пътни знаци - пожелателни.

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 18 апр 2013, 22:05

Благодаря за мнението колега, свалих я и я разгледах един ден. Понеже не мога да намеря точната снимка, много прилича на тази http://www.megaparts.bg/uploads/com_art ... d0b8f5.jpg и видимо не виждам да има проблем по нея. За съжаление няма как да я сменя и нея, защото и тя струва пари, а няма гаранция, че там е проблема:( Вече доста несполучливи опити имах:( Може би единствено ако сваля новите свещи и погледна състоянието мога да разбера, но последния път като я направих тая процедура и свещта на 3-ти цилиндър отказа, а беше нова. Мислех, че проблема е в гориво-въздушната смес, но след профилактиката на карбуратора реших да я пробвам на един баир както не вървеше да изтегля смукача. Резултат - никакъв. Буквално все едно не съм го пипал. Което ме наведе на мисълта, че не е недостиг на гориво. А при излишък би трябвало да се дави. Така че колега, ще погледна състоянието на свещите и ще пиша пак. Стискайте палци да е това! От друга страна проблем в бобината би означавало прекъсване на цилиндрите, а откакто е с новите свещи работи равномерно както никога :-/:

P.S. Току що попаднах на това "Обаче мъките не свършиха с това оказа се , че колата върви до средата на газта и като трябва да я понамачкаш срещу баир умира от мудност --- оказа се несъответствие един зъб в ангренажа преместиха го на мястото му и резултата е невероятен колата си върви страхотно!" Според вас до колко може да е вярно и в моя случай? (Цитата е от човек с моя проблем, но с VW Шаран)
Изображение

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 22 апр 2013, 11:03

Този 1.1 ще да е с верига - няма ангренажен ремък, на който при смяна да му зацепят неправилно зъбите.
Не видях да си писал че е проверяван дистрибуторния механизъм - какво е положението при него?
И още - като е регулиран карба, настроено ли е жилото за педала на газта и в какво състояние се намира?
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 23 апр 2013, 19:58

Здравей колега, не разбирам много и не съм проверявал дистрибуторния механизъм, не знам какво е и как да го проверя. Не знам майстора дали е регулирал жилото на газта, но педала в момента има минимален свободен ход (може би към 1-2 см) и когато го чукна леко с крак подавам газ. Тези дни след като пристегнах добре и от всички страни маркуча с капсулата (който колега каза, че е вакуум на предварението), има осезаемо подобрение. Равномерна работа, по-осезаемо ускорение, но проблема с баирите остава... :( На равно вече върви със 100 почти без газ, ускорявам от 50 км/ч на 4-та без да глъхне! Но на баири няма никаква разлика - пак губи мощност, а в момента в който го изкача, без да променям положението на педала на газта сама започва да ускорява. На 3-та в какъвто и баир да съм (стига да е по-дълъг де) не вдига повече от 75. Ако вляза в по-къс баир (200м) със 110 - 120 на 5-та, излизам с 80 на 4-та. Иначе казано в баир с мен 120 кг сам в колата повече от 80 не вдига. Двигателят не се мъчи, а затихва успоредно с намаляването на скоростта, независимо колко газ подавам. Дали педала е на средата или лепнат за ламарината - в баир няма значение.
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 23 апр 2013, 21:26

Няма дистрибутор, не го търси.
Не знам защо, ама си мисля, че на този мотор от 50кс това са му възможностите.

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 24 апр 2013, 22:52

Ето снимка на маркучето: http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30558834/ и капсулата, с която ходих по авточастите и никой не може да ми каже каква роля играе, нямат такова в наличност, а винаги като пипна там се подобрява вървежа.
Снимка на свещите (вече на 2 - 3000 км) по реда на цилиндрите: http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30558839/ и тази http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30558842/ . Колега НАСКО, може да си въобразявам, но другите фиести от моя калибър като че ли вървят по-добре. Съсед с 1,1С на газ катери същия баир със 100, а аз на бензин с 80...
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 25 апр 2013, 07:34

Комшията 120кг ли е? За този малък мотор всеки грам е от значение.
Това на маркуча може спокойно да го елиминираш, нищо няма да стане, при мене го няма (може някой преди мене да го е махнал).
Свещите, първи цилиндър не ми харесва, не е лошо да премериш компресията. Останалите като цяло са работили, но има признаци за неточно топлинно число, трябва да са Кафяви а не Бели.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
Контакти:

Мнение от madboy » 25 апр 2013, 09:13

С лошо работещ цилиндър и бедна смес, и да слезнеш и ти от колата, скоростта пак няма да се увеличи. :wink:
http://www.ladaclub-bg.com/faq/53-spark-plugs
Не видях да си сменял кабелите на свещите? Аз бих отишъл на една диагностика, поне да се види, дали са кабели дали друго.
Компресия мерил ли си?

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 25 апр 2013, 13:34

Кабелите ги смених миналата година есента, някъде на 5000 км са (Тесла). Само на 3-ти цилиндър е със стария кабел, защото един пишман-майстор ми скъса новия. Компресията я мериха миналата година лятото или есента - не помня точно стойностите, май беше 2,0 но ще излъжа, казаха че е добре на всички цилиндри. Сменил съм всички филтри и масло (Тексако 15в 40). От смяната на маслото до момента (към 4000 км) нямам загуба. Карам с Екто 95 на Лукойл.
Изображение

Потребителски аватар
amonev
потребител
потребител
Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г.
Контакти:

Мнение от amonev » 25 апр 2013, 21:33

madboy написа:С лошо работещ цилиндър и бедна смес
От вида на свещите аз също споделям казаното от колегите!
Е ли правото право?

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 25 апр 2013, 23:13

Ето старите свещи: http://www.album.bg/deni_metodiev/images/29954390/ . Ситуацията май е същата. Според вас какво трябва да се направи по колата и какво ще дойде като пари (ориентировъчно). И има ли смисъл въобще да я правя... :(
P.S. Не съм правил реглаж на клапани откакто съм я купил преди близо 2 години (30 000 км). Не знам и предния собственик дали и кога е правил. Единия със сигурност се обажда, но ми казаха че е нормално за тези фиести да тракат. Чел съм обаче и че точно поради тази причина на фиестите е хубаво да се прави реглаж на 15 000км. Има ли лъч надежда проблема да е там?
Изображение

Потребителски аватар
amonev
потребител
потребител
Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г.
Контакти:

Мнение от amonev » 26 апр 2013, 07:01

Хубаво е да се направи цялостна ревизия на главата.
Е ли правото право?

deni_metodiev
потребител
потребител

Мнение от deni_metodiev » 30 апр 2013, 01:30

Здравейте колеги! С голяма радост ви съобщавам, че проблема беше отстранен! Само се надявам, да не е временно. Проблема в моя случай си има име и то е D32E-AA: http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30578583/ . Според някои е клапан, според други е филтър, според мен е нещо, което 2 години ме изкарваше от кожата на всеки лек наклон нагоре :evil: . На маркуча имаше още нещо, което оставих там, където си беше: http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30578581/ , http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30578580/ . Един нов маркуч 4 мм и работата заспа. Не мога да си позная колата! Тя върви!!! Ускорява! Изпреварва! Е, разбира се, не става за състезания, но съм много доволен. И студена (доколкото може да е студена на 25 градуса навън) и топла не мени обороти, не глъхне, общо взето всички проблеми изчезнаха, работи си като нормална кола. Това на първата снимка го продухах с WD - 40 - падна голяма чернилка, дори някакви черни люспички. Явно е било запушено. Сега не смея да го сложа пак, за да не спъна пак колата. Лошото е, че не мога да го намеря по магазините, а мисля, че щом е било там не е лошо да го има. Колега НАСКО, благодаря че сподели, че при теб го няма, много ми помогна! Благодаря и на всички останали! >:D<: Още не мога да повярвам че се оказа там проблема и още не мога да й се нарадвам как върви! Ето и резултата: http://www.album.bg/deni_metodiev/images/30578582/ - маркуч - 4 лв, скоби - 1 лв и колата ускорява плавно и много уверено! Дори направих първото си изпреварване в баир (с доста добра видимост разбира се). Отново благодаря на всички, надявам се тази тема да спести главоболията на колеги с този проблем.
Изображение

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
Контакти:

Мнение от madboy » 30 апр 2013, 10:06

Това трябва да е клапан, който се слага на маркучи, през които минава вакуум. Сега маркуча запуши ли го? Или го остави да смуче свободно?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”