Фокус 1,6 първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Heruvim
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2012, 22:24
Модел на автомобила: Focus
Status: Извън линия

Фокус 1,6 първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира

Мнение от Heruvim » 18 ное 2012, 21:44

Здравейте колеги, нов съм във форума и имам нужда от помощ за ново закупен Фокус 1,6.
Извинявам се, ако въпросите които задам са дискутирани, но прочетох няколко теми, но не намерих отговорите, които търсих, а и положението е спешно, защото не огледах достатъчно добре колата, баща ми я купи за себе си и сега изкачат проблеми, а той ми се цупи.

Конкретно - Фокуса е бензинов 1,6 Zetec SE, 2003 г, новата маска. Нямах възможност да го пробвам на пътя, не съм го карал и в сервиз. На вторият ден взе да прекъсва и да работи на 3 цилиндъра. Двигателя е прясно измит, след загряване и продухване се пооправи, но остана следният проблем - след като я запаля работи спокойно, но като дам газ да вдигна оборотите първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира, като загрее положението се подобрява, но пак я има тази закъсняла реакция. Тук четох за МАФ сензор, на на тази кола нещо не го намерих (освен ако не бъркам кое точно е). Мислех, че трябва да е на дебелия маркуч от кутията на въздушния филтър, към всмукателните колектори, но там няма нищо. От нямане на какво, свалих моторчето за празен ход и го почистих, беше поопушено и като пръсках обезмаслител в едната камера, протичаше и в другата. След тази процедура има още малко подобрение, но пак не е това което търся.
От какво може да е прави така, как да го оправя. Ако трябва да го закачам на диагностика, къде в Пловдив бихте ми препоръчали да го направя. Също ще съм благодарен за препоръки за сервиз от който сте доволни за обслужване в Пловдив.

Благодаря предварително на отзовалите се. Приемам съвети всякакви.
Последна промяна от paci на 20 ное 2012, 20:11, променено общо 1 път.
Причина: заглавието

Heruvim
потребител
потребител

Re: Здравейте колеги, търся помощ за Фокус 1,6.

Мнение от Heruvim » 19 ное 2012, 22:13

Колеги, никой ли не може да препоръча сервиз в Пловдив?

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Мнение от men1977 » 19 ное 2012, 22:37

Здр.колега за сервиз в Пловдив не мога да ти помогна,но мога да те насоча какво да провериш и като за начало виж кабелите и свещите как са и също профилактика на инжекторите може да се направи,защото може да има някой позапушен,друго за което се сещам е ламбда сондата и температурен датчик,но за тези неща си е най-добре качествена диагностика

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 20 ное 2012, 09:18

Heruvim написа:... Двигателя е прясно измит...
Много се чудя на хората, които си мият двигателите.

Както ти е писал колегата, огледай хубаво кабелите... и най-вече към бобината.
Виж и самата бобина, леглата в които се щракват кабелите.
Сигурно е влязла вода, хваща патина и не контактува.
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 20 ное 2012, 18:21

Кабели , свещи това първо.Хубава слава на елкон имат сервиз Формула на бул.Южен от коматевския като идваш от дясно ти се пада на булеварда.Друг стабилен сервиз с хубав елкон имат в Авел (Бош сервиза на кукленско шосе,след хотел Родопи от ляво на булеварда) - голям сервиз е няма как да не го видиш.

Но щом като проблемите са започнали след миене на двигателя 99% проблема е контактен.Лула-свещ или кабел-бобина.

Heruvim
потребител
потребител

Мнение от Heruvim » 20 ное 2012, 19:50

Благодаря за информацията.

И двата сервиза ги знам.

Двигателя не съм го мил аз, колата е нов внос и току що я бяха измили, двигател и купе. Целият мокет е мокър.
Покарах я малко и се пооправи. Тя от доста време не карана, като гледам колко са ръждясали дисковете.
Дано не се проявяват повече тези симптоми.

bosun
потребител
потребител
Регистриран: 30 яну 2011, 15:48
Модел на автомобила: focus 99г. 1.4-бензин

Re: Фокус 1,6 първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира

Мнение от bosun » 21 ное 2012, 13:13

Здравей,колега!Същите симтом имах на моя фокус 1.4 бензин,в добавка завишен разход на бензин малко повече от л. на извънградско.Чистих дроселна клапа,маф,стъпково моторче.Имаше съвсем леко подобрение,но проблема си остана.Днес ходих в сервиз(от Бургас съм,иначе бих ти го препоръчал),момчето още като чу мотора каза че е от запалителната с-а.Закачи и замерва нещо на бубината и се оказа че е от нея.Не очаквах този проблем,понеже сум я сменял преди 17хил.,но след като сложи негова оборотна,всичко си дойде на място.Ако имаш възможност направи този експеримент,понеже да сменяш на сляпо ще ти дойде скъпичко.Нова бубина е 100-на лева,а употребявана не знаеш на какъв хал е.Надявам се да съм бил полезен.Успех

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”