Шум след смяна на ангренажен комплект
-
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2012, 08:41
- Модел на автомобила: Мондео МК2
- Контакти:
- Status: Извън линия
Шум след смяна на ангренажен комплект
Здравейте,
Днес ходих да сменям ангренажни и пистови ролки и ремъци - Мондео 2, 2.0 97г.
След като ми се обадиха, че колата в готова отивам в сервиза. Гледам колата изкарана на плаца.
Паля и веднага забелязах, че мотора е доста по-шумен отпреди. Веднага им се обадих и съобщих за проблема, казах, че няма да си приема колата, ако не е в предишното състояние. Преди да им я закарам вярвайте ми, че мотора почти не се чува, няма никакъв шум от клапани, валове и т.н. Това ми е третото Мондео и съм се наслушал на гласове на тези двигатели.
Утре продължават да работят.
Според мен са объркали центровката и има дефектна ролка!
Какво мислите вие?
Днес ходих да сменям ангренажни и пистови ролки и ремъци - Мондео 2, 2.0 97г.
След като ми се обадиха, че колата в готова отивам в сервиза. Гледам колата изкарана на плаца.
Паля и веднага забелязах, че мотора е доста по-шумен отпреди. Веднага им се обадих и съобщих за проблема, казах, че няма да си приема колата, ако не е в предишното състояние. Преди да им я закарам вярвайте ми, че мотора почти не се чува, няма никакъв шум от клапани, валове и т.н. Това ми е третото Мондео и съм се наслушал на гласове на тези двигатели.
Утре продължават да работят.
Според мен са объркали центровката и има дефектна ролка!
Какво мислите вие?
Последна промяна от bogdanb на 12 дек 2012, 21:21, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 20 ное 2012, 19:10
- Модел на автомобила: fiesta 1.25z tech
Re: Шум след смяна на ангренажен комплект
кажи какъв е шума/виене,свирене, тракане/ варианта е по-притегнат ремъка което не е опасно но наи-добре ходи сервиза и питай що така.и после пиши че мн.лъжат тези майстори
-
- потребител
- Контакти:
Ами трудно е да определя точно.
От вътре просто колата е по-шумна. Отвън чувам леко тракане под капака на двигателя, както и леко свирене от ремъците.
От вътре просто колата е по-шумна. Отвън чувам леко тракане под капака на двигателя, както и леко свирене от ремъците.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
По английските форуми съм срещал теории,че този мотор позволява грешка в зацепването 3 зъба.Според някои-4.В рамките на тази грешка няма да удари клапани,но няма и да работи нормално.
Ремъци...те както се отпускат за 2 часа работа на място до степен да изпуснат, така и неусетно се самонатягат до скъсване...като преди това отнасят със себе си и лагерите на разпределителните валове.
Ремъци...те както се отпускат за 2 часа работа на място до степен да изпуснат, така и неусетно се самонатягат до скъсване...като преди това отнасят със себе си и лагерите на разпределителните валове.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Контакти:
Проблема беше решен. Както предполагах оказа се дефектна ролка Ina. Смениха всички ролки с нов комплект и колата заработи нормално както преди.
Благодаря на всички, които отделихте време и споделихте мнението си.
Поздрави
Благодаря на всички, които отделихте време и споделихте мнението си.
Поздрави
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Правилно се оказа това предположение, в подобна ситуация натискаш, докато отстранят проблема. На мен след смяна на ремък ангренаж, се наложи по друг повод отново да се свали, нямаше и 2000 км, свалят ремъка и той скъсан на половина, сякаш разрязан. Викам и им какво е това бе, ами, било, понеже аз съм си купил частите и не били доставени от тях... А то и който няма кола знае какъв добър ремък да си купи, няма нужда да му натикат някакъв от тия, на които са по-добри отстъпките.bogdanb написа: Според мен са объркали центровката и има дефектна ролка!
Какво мислите вие?
Е, няма на кой да правят подобни ремонти вече, закриха дейността...
Сокол скитник
-
- потребител
- Регистриран: 30 сеп 2010, 20:10
- Модел на автомобила: ford mondeo mk2
Същия проблем имах колега и то със същите ролки Ina. Оказаха се дефектни или поне една от тях незнам коя. Колеги внимавайте с тях и ги оглеждайте преди да ги вземете.