Обезвъздушаване на Фиеста МК4?
- ivan0v
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2011, 20:40
- Модел на автомобила: Фиеста 1.3i 8v
- Status: Извън линия
Обезвъздушаване на Фиеста МК4?
Здравейте колеги,днес сменях клапана на парното на Фиестата.Всичко по смяната мина добре,почти не изтече и антифриз(40-50мл най-много).След слагнето и на последния маркуч запалх колоата да поработи,загряха се всички маркучи от клапанчето,оставих я да поработи докато не се включи перката и след това я изгасих.
Обаче като стиснах дебелия маркуч,който излиза от термостата-празен.Мисля че има остал ваятър някаъде по системата,как да го премахна?
Обаче като стиснах дебелия маркуч,който излиза от термостата-празен.Мисля че има остал ваятър някаъде по системата,как да го премахна?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Обезвъздушаване на Фиеста МК4?
И как разбра, че е празен?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ivan0v
- потребител
Когато го стисна антифриз през малкия маркуч(илизащ от дебелия) към разширителния съд не минава.На стискане е мек и просто се усеща че няма нищо.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Системата се самообезвъздушава, точно през малкия маркуч. Просто долей още малко антифриз.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Завъртя ли докрай врътката за топло студено в положение макс.горещо?ivan0v написа:Здравейте колеги,днес сменях клапана на парното на Фиестата.Всичко по смяната мина добре,почти не изтече и антифриз(40-50мл най-много).След слагнето и на последния маркуч запалх колоата да поработи,загряха се всички маркучи от клапанчето,оставих я да поработи докато не се включи перката и след това я изгасих.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- ivan0v
- потребител
Врътката беше на крайно топло да.Днес сутринта стиснах маркуча и за моя изненада беше пълен,покарах 20-тина километра и като го стиснах пак(на угасен мотор)беше почти празен.След около 2-3 часа презстой налях антифриз 2 пръста над максимума,покарах така още 20-30км и сега като се прибрах веднага го стиснах и беше добре.Съмнява ме че някъде има някакво частично запушване и трудно е пробило....Засега е това,ако има нещо ново ще пиша.
Благодаря на отзовалите се.

Благодаря на отзовалите се.