Fорд Mондео TDCI 130к. с колко масло в скорости
-
- потребител
- Регистриран: 01 май 2012, 19:31
- Модел на автомобила: ford mondeo
- Status: Извън линия
Fорд Mондео TDCI 130к. с колко масло в скорости
Колеги сменях маслото в скоростите събра 2,0 литра и не потече от пропката, майстора каза да доливам, че е малко, но навсякъде пише дори в книжката 1,9 литра. Тоест по логика дори сме наляли 100 грама повече трябва ли да доливам или не?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: форд мондео тдци 130к.с колко масло в скорости
Не знам това 1.9л. къде си го гледал, но 5степетна кутия на Фиеста и Ескорт хваща 3.1л.
Наливаш докато нивото на маслото стигне пробката, няма как да сгрешиш.
Наливаш докато нивото на маслото стигне пробката, няма как да сгрешиш.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Колега, не искам да го приемаш като заяждане, но това съм го гледал в книжката на форда, които е 2003 г. , както и в аутодата , но ето показвам и книжка на руски да не спорим моита е на италиански същото пиши даже , както се вижда на 6 степенната е 1,75
Не мога да прикача файла, но няма значение пише го във оргиналното ръководство на колата нека сподели, които е наясно не така да хвърляме в пространството неща без да ги знаем не говорим за фиеста написъл съм модела на колата и след 2000 няма мондео над 2,0 литра по всякакви каталози за ръчни скорости говорим
Не мога да прикача файла, но няма значение пише го във оргиналното ръководство на колата нека сподели, които е наясно не така да хвърляме в пространството неща без да ги знаем не говорим за фиеста написъл съм модела на колата и след 2000 няма мондео над 2,0 литра по всякакви каталози за ръчни скорости говорим
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами като знаеш защо питаш? И майстора ти е казал и аз ти казвам и всеки ще ти го каже, налива се до нивото на пробката, тя затова е сложена на вертикалната стена а не отгоре, откъдето ще се налива по-лесно. Така е на механичните скоростни кутии на всички коли, камиони и трактори с изключение на тези, които имат общо мазане с д-ля. Твоето Мондео не е по-различно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Без да споря, скоростна кутия MTX- 75, на Мондео МК-2 с ръчни скорости,-събира 2.6 литра, а 4х4- 2.4 литра. Автоматичната е 7.5 литра.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Колега моито мондео МК3 и все пак към Наско при условие , че пише толко ако го препълниш е вредно и ще избият семеринги няма такова понятие наливаш докато прелее има каталог ясно си пише 1,9 литра аз слагам 2,0 , толко ли е сложен въпроса ми? Говорим за мондео 2003 мк3, да съпиш повече масло също е не по малко вредно, питам да съм сигурен разбира се , за които знае не да налучкваме и аз да правия скорости после 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ти защо мислиш инженерите конструктори за тъпи,- точно за това пробката е отстрани,- за да НЕ можеш да я препълниш, е освен ако автомобила не е паркиран под наклон на някоя ливада. А като сипеш по малко масло, след няколко месеца ще включваш до 4- та скорост само.tcvetko написа:ако го препълниш е вредно и ще избият семеринги няма такова понятие наливаш докато прелее
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Колеги, за да затворим темата, но да бъде полезна за други като мен, найстина по католог за мондео мк3 е 1,9 литра за мое спокойствие купих още един литър и реално при няма и 50 грама потече. Така ,че ако ви предстой смяна 2 литра са достатъчни при този модел