Въпроси за Фиеста МК6 1.25/1.4
-
- потребител
- Регистриран: 05 дек 2008, 20:09
- Модел на автомобила: d
- Status: Извън линия
Въпроси за Фиеста МК6 1.25/1.4
Здравейте, колеги! В момента се оглеждам за Фиеста МК6 фейслифт 2007-2008 година и имам няколко въпроса. Спрял съм се на бензиновите 1.25 или 1.4, каквото намеря (за предпочитане 1.4). Та по темата:
- на колко километра се прави основно обслужване на мотора (ремъци, ролки и т.н). Търся кола, която е купувана от Мото Пфое, т.е. със сервизна книжка и искам да знам дали тези неща трябва да са вече сменяни, дали предстои скорошна смяна и т.н. Евентуално каква е приблизителната сума, за части, труд...
- до колкото четох тези двигатели се разбират добре с ГИ (дали има сметка при ниския разход при тези двигатели е друг въпрос)
- гледам, че има двигател 1.3. Струва ми се, че няма смисъл от него при положение, че има 1.4 и 1.25 - така ли е?
И последно - ако имам номера на рамата мога ли да проверя в Мото Пфое сервизната история. Плаща ли се нещо, склонни ли са въобще да представят такова инфо?
Благодаря предварително на отзовалите се!
- на колко километра се прави основно обслужване на мотора (ремъци, ролки и т.н). Търся кола, която е купувана от Мото Пфое, т.е. със сервизна книжка и искам да знам дали тези неща трябва да са вече сменяни, дали предстои скорошна смяна и т.н. Евентуално каква е приблизителната сума, за части, труд...
- до колкото четох тези двигатели се разбират добре с ГИ (дали има сметка при ниския разход при тези двигатели е друг въпрос)
- гледам, че има двигател 1.3. Струва ми се, че няма смисъл от него при положение, че има 1.4 и 1.25 - така ли е?
И последно - ако имам номера на рамата мога ли да проверя в Мото Пфое сервизната история. Плаща ли се нещо, склонни ли са въобще да представят такова инфо?
Благодаря предварително на отзовалите се!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Въпроси за Фиеста МК6 1.25/1.4
Ремъци и ролки се сменят на 160 хил.км или 10 години - което настъпи първо. 1,3 е стария 8 клапанов двигател. Най-добре за това купе е 1,4. За сервизната история - да би трябвало да може да се провери в Мото-Пфое, срещу някаква сума. Ако вземеш кола, която е купувана и обслужвана от тях, то би трябвало да има сервизна книжка с дати, километри, подпис и печат от всяко обслужване.
Ако имаш номера на рамата можеш да го въведеш в този сайт: http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do. Ще ти излязат дата на производство на колата, както и пълния списък с екстри с които е излязла колата от завода. Можеш да си избереш интервал на обслужване (години или километри) и да ти излезе списък кое трябва да се смени.
Ако имаш номера на рамата можеш да го въведеш в този сайт: http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do. Ще ти излязат дата на производство на колата, както и пълния списък с екстри с които е излязла колата от завода. Можеш да си избереш интервал на обслужване (години или километри) и да ти излезе списък кое трябва да се смени.
-
- потребител
Супер, много полезен сайт. Мислех, че ремъци и т.н. се сменят на 80-100 000 км.
Някой да сподели нещо относно поставянето на Газов инжекцион на тези мотори?
Някой да сподели нещо относно поставянето на Газов инжекцион на тези мотори?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Има един Fusion 1,4 из квартала, който е с газова. Малко след покупката му (чисто нов от МП) му я монтираха и се кара всеки ден. Не познавам собственика и не мога да дам повече информация. Като цяло 1,4 не е някой екзотичен двигател и не би трябвало да има проблеми с газов инжекцион.
-
- потребител
И аз съм останал с такова впечатление. Благодаря за отговорите!
Сега остава само да се намери правилната кола
Сетих се още нещо. Гледах една Фиеста, 2007 година на около 70К км. Като цяло изглеждаше много свежа. Притесни ме единствено факта, че тавана беше много мръсен, за разлика от салона, който беше в доста добро състояние. Това не ми се стори нормално. Може би собственика е бил пушач или самата материя е склонна към замърсяване (беше някакво светло сиво... или поне е било такова в началото
)
Сега остава само да се намери правилната кола

Сетих се още нещо. Гледах една Фиеста, 2007 година на около 70К км. Като цяло изглеждаше много свежа. Притесни ме единствено факта, че тавана беше много мръсен, за разлика от салона, който беше в доста добро състояние. Това не ми се стори нормално. Може би собственика е бил пушач или самата материя е склонна към замърсяване (беше някакво светло сиво... или поне е било такова в началото

-
- потребител
- Регистриран: 16 сеп 2011, 23:21
- Модел на автомобила: fiesta
А може би салонът е изпран, но без тавана.