Обтяжна ролка Фокус 1.8 ТДДИ 00г.
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2013, 11:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 2000
- Status: Извън линия
Обтяжна ролка Фокус 1.8 ТДДИ 00г.
Сутрин имах свирене на пистовия ремък,който беше сменен преди седмица+паразитна ролка.Свиренето изчезва след като колата загрее.След консултация днес с майстор-отговора е обтяжна ролка и ми поиска 300лв за ролка и смяна.Колеги след 4 дена е коледа...излишни 300лв нямам,не съм наясно наистина ли е толкова скъпа тази ролка?Моля мнения и препоръки ако има място в Пловдив където ще я сменят за по малко парички
Благодаря

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Обтяжна ролка Фокус 1.8 ТДДИ 00г.
Явно не само ти си се сетил за Коледата, майстора ти май смята от теб да купи подаръци на цялото домочадие?
Щом свиренето се е появило след смяната на нови части, то явно и проблема е в тях!?
Иди си купи само ремък за 15-20 лв. , смени си го сам (сменява се елементарно) и ако свиренето продължава, тогава ще мислиш и за ролка!
А може да смениш и старата паразитна ролка.
Щом свиренето се е появило след смяната на нови части, то явно и проблема е в тях!?
Иди си купи само ремък за 15-20 лв. , смени си го сам (сменява се елементарно) и ако свиренето продължава, тогава ще мислиш и за ролка!
А може да смениш и старата паразитна ролка.
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Здрaвей колегa. Не знaм кaк е при Фокус-a,но нa мойто Мондео му смених сaмо лaгерчето нa обтяжнaтa ролкa-беше привечер и чичaкa имaше китaйски зa 2.50 и някaкви чешки зa 4 лв. Взех чешкия уж зa по-добре но пaк присвирвa кaто е студенa,но ще го сменя тия дни с по хубaв лaгер. Мисълтa ми е,че aко сaмaтa ролкa е метaлнa можеш дa смениш сaмо лaгерчето което нямa дa е 300 лв. кaкто и дa го гледaш. Избивa се и се нaбивa нa пресa,aз поне тaкa го прaвих. Може би може дa стaне и с чук,но трябвa дa се внимaвa дa не тръгне нa криво. Дaно дa съм ти помогнaл мaлко.
Поздрaви
Поздрaви
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колега,този майстор сигурно иска да ти смени заедно с ролката и обтяжния механизъм.За тази цена-аз така си мисля.А механизма нов, е в комплект с ролка.Само ролка се продава отделно.По принцип се сменя само ролката.koccko написа:.След консултация днес с майстор-отговора е обтяжна ролка и ми поиска 300лв за ролка и смяна.
Аз също съм сменял целия обтяжен механизъм,защото ролката стоеше на криво.Като цена беше над 200лв.,не помня точно.
Дано съм те ориентирал.
Успех!
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
На Фокуса лагерът е валцован в ролката и не става номерът със смяната, както при Мондеото. Миналата седмица идва един със свиреща ролка, само свалих капсуловката и го почистих, след което го натиках с нова грес и го затворих. Старата беше много втвърдена и направо се ронеше, не е имало никакво смазване.mi6o написа:Здрaвей колегa. Не знaм кaк е при Фокус-a,но нa мойто Мондео му смених сaмо лaгерчето нa обтяжнaтa ролкa-беше привечер и чичaкa имaше китaйски зa 2.50 и някaкви чешки зa 4 лв. Взех чешкия уж зa по-добре но пaк присвирвa кaто е студенa,но ще го сменя тия дни с по хубaв лaгер. Мисълтa ми е,че aко сaмaтa ролкa е метaлнa можеш дa смениш сaмо лaгерчето което нямa дa е 300 лв. кaкто и дa го гледaш. Избивa се и се нaбивa нa пресa,aз поне тaкa го прaвих. Може би може дa стaне и с чук,но трябвa дa се внимaвa дa не тръгне нa криво. Дaно дa съм ти помогнaл мaлко.
Поздрaви
- mi6o
- потребител
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Не съм се ровил във Фокус и не знам как е там положението. Мислех,че като е 2000 г. няма да има голяма разлика ама съм се объркал. Мойто Мондео се води 99-та г. началото,но тогава му е първата регистрация а е направено 98-ма края. Явно след 2000-та променят сериозно Ендура ДЕ-то.
Поздрави
Поздрави
-
- потребител
Да цената от 300лв е с обтегача но ми каза че са само комплект.Някой може ли да ми каже от къде може да си купя само обтяжната ролка.За справка звънях вчера в мото пфое искат ми 442лв обтяжна ролка плюс обтегача пак комплект

- OgiDogi
- потребител
Все си мисля, че ролка от някой стар обтегач на Мондео Мк2 без проблеми ще стане и за Фокуса, а от там - ще стане със сменяем лагерmi6o написа:Не съм се ровил във Фокус и не знам как е там положението. Мислех,че като е 2000 г. няма да има голяма разлика ама съм се объркал. Мойто Мондео се води 99-та г. началото,но тогава му е първата регистрация а е направено 98-ма края. Явно след 2000-та променят сериозно Ендура ДЕ-то.
Поздрави

Лагерът, като такъв, е един и същи - 6203Z2 (двустранно капсулован).
-
- потребител
Днес от ново бях в сервиза думите на майстора са че проблема е в обтяжния механизъм ролка иначе намерих за 55лв но механизъм(който е в комплект с ролка)под 220 лв не намирам. Хайде кажете някой в Пловдив да погледне колата моля 
Sent from my iPhone using Tapatalk

-
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2013, 22:09
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115 hp 2001 г. (коНби)
Колега, цената която ти е искал майстора е наистина за ролка + обтяжния механизъм, но ако ролката ти стои правилно и ремъка не износен от едната страна, което е показател за тръгнал механизъм, не се налага да го сменяш. СМЕНЯШ САМО РОЛКАТА. Тя струва около 18-20 лв. Става и такава от Опел Астра, но ти си вземи за Фокуса. Аз така направих. С един ключ 15-ка се придърпва така, че да се натегне пружината на обтяжния механизъм, маха се ремъка и после се развива ролката на обтяжния механизъм. Сменя се и си щастлив. После по обратния ред слагаш пистовия ремък и това е.
А идеята с лагерчетата за 2.50 я забрави. Моята старата ролка беше метална и лагера е занитен между 2 метални елемента и ако се разнити и после да се занитва на ново незнам дали ще си дойде всичко в една равнина и да не прецака ремъка в последствие. Сега съм с една, която пластмасова, оребрена отстрани и в нея е набит лагера.
Предплагам, че ще се справиш и с 20-тина левеца ще си решиш проблема. ....както каза Коледа идва, дано се оправи колата ти и да си спокоен по празниците!
А идеята с лагерчетата за 2.50 я забрави. Моята старата ролка беше метална и лагера е занитен между 2 метални елемента и ако се разнити и после да се занитва на ново незнам дали ще си дойде всичко в една равнина и да не прецака ремъка в последствие. Сега съм с една, която пластмасова, оребрена отстрани и в нея е набит лагера.
Предплагам, че ще се справиш и с 20-тина левеца ще си решиш проблема. ....както каза Коледа идва, дано се оправи колата ти и да си спокоен по празниците!

"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд
- mi6o
- потребител
http://www.mister-auto.bg/bg/obtyazhna- ... _g310.html
Колега виж тук дали са същите като твоите. Дават ги еднакви за 90 и 100 коня TDDI,ама така ли е не знам. А пък ако можеш сам да ги смениш,ще е още по-добре.
Поздрави
Колега виж тук дали са същите като твоите. Дават ги еднакви за 90 и 100 коня TDDI,ама така ли е не знам. А пък ако можеш сам да ги смениш,ще е още по-добре.
Поздрави
-
- потребител
Колега, тази, която си ми показал е паразитна - не е тя.
http://kanex.bg/shop/avtochasti/p/rolki ... E%EB%EA%E0
В този сайт, най-отгоре е тази, която ти трябва, но мисля, че в магазин за авточасти ще ти намерят. Ако пък не успееш бих могъл да ти потърся, но ще ти се оскъпи с разходи по Еконт....
Моята струваше 18-20 лв., а паразитната наистина е около 50 лв.
http://www.amavto.com/object.php?id=1905 - виж и тази, моята дето я смених беше същата. Както ти казах по-горе, размерите с тези на Опел са еднакви.
Пиши, ако има нещо
В този сайт, най-отгоре е тази, която ти трябва, но мисля, че в магазин за авточасти ще ти намерят. Ако пък не успееш бих могъл да ти потърся, но ще ти се оскъпи с разходи по Еконт....
http://www.amavto.com/object.php?id=1905 - виж и тази, моята дето я смених беше същата. Както ти казах по-горе, размерите с тези на Опел са еднакви.
Пиши, ако има нещо

"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд
- OgiDogi
- потребител
Скочил си напред в годините (Focus Mk II), на друг двигател (1.8 TDCI). От същият сайт, това трябва да е ролката: http://kanex.bg/shop/findkx?kxpartno=KXN4438159pi4o написа:Колега, тази, която си ми показал е паразитна - не е тя.
Пиши, ако има нещо
Гледам, че става за още много други (съответно и другите стават за Фокуса), тъй че ако проблемът е в лагера, вариантът със стара ролка от Мондео или някоя от списъка и смяна на лагера остава най-евтин.
-
- потребител
Дайте сега човек в пловдив да в погледне ремък ли е механизъм ли е?
-
- потребител
OgiDogi, уважавам опита ти, който имаш с фордовете, но тази ролка, която си показал е паразитна, не става за рамообтяжния механизъм.
http://shop.hristokolev-auto.com/item/r ... 211_526936
На кутийката на мойта ролка пише CR1480 - това е някакъв номер, но съвпада. Не искам да влизам в излишни спорове, просто споделям моя опит с колегата.
На кутийката на мойта ролка пише CR1480 - това е някакъв номер, но съвпада. Не искам да влизам в излишни спорове, просто споделям моя опит с колегата.

-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Клегата OgiDogi е прав за ролката!Това е за двигателя на koccko.На стария обтяжен механизъм ролката ми стои. Същата е.
Ако е друго,значи не говорим за едно и също нещо.
Но сигуно не става въпрос за ролката която обтяга агренажния ремък?Защото и такава снимка видях.
Ако е друго,значи не говорим за едно и също нещо.
Но сигуно не става въпрос за ролката която обтяга агренажния ремък?Защото и такава снимка видях.
-
- потребител
...не става въпрос за обтяжна ролка на ангренажа, а за такава на обтажния механизъм за пистовия ремък. Колегата го е казал, че му искат 300 лв. за целия обтяжен механизъм, но не е ясно дали се налага да се хвърлят толкова пари за да смени целия механизъм. Може да се оправи само с ролка.
-
- потребител
Pi4o е прав ролката е ок механизма опъва чак когато загрее двигателя само механизъм няма скъп е доста
по важното е къде ще ми го сменят дори и 300 лв да е аз повече при стария майстор няма да ходя понеже днес пак ме излъга!!! Тва да искаш да си дадеш парите само и само да си сигурен в колата си и да няма къде да ти я направят. Та препоръчайте ми човек, сервиз в пловдив който да мо свърши работа и за в напред да си ходя при него

- OgiDogi
- потребител
Нямам представа, защо даденият от теб елемент по всички каталози излиза за Ford Fiesta MkIV, Fiesta Courier и Ford Ka. Ако съдя по номера на Ford (96BF6A228AB), производството на този елемент е започнало през 1996, когато още не е имало Ford Focus. Ако случайно става за него и ти си се възползвал - друг въпрос.pi4o написа:OgiDogi, уважавам опита ти, който имаш с фордовете, но тази ролка, която си показал е паразитна, не става за рамообтяжния механизъм.
Отделно, като гледам профила ти, говориш за друг двигател, както вече подчертах по-нагоре. Направи разлика между TDDi и TDCi. Първото е с друг вид ГНП и различен ангренаж, от където идва конструктивната промяна при пистовият ремък.
-
- потребител
Ogi, извинявай!
Аз съм се заблудил явно. Мислех, че рамообтяжните механизми са еднакви за ТДДИ и за ТДЦИ и за това споделих какво съм направил с мойта ролка.
Успех на колегата и дано по-бързо си оправи колата.
Аз съм се заблудил явно. Мислех, че рамообтяжните механизми са еднакви за ТДДИ и за ТДЦИ и за това споделих какво съм направил с мойта ролка.
Успех на колегата и дано по-бързо си оправи колата.