леко просвирване на ремък Мондео МК2
- cjbolland2
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2009, 15:51
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK4(97),Endura-E-75H.P.
- Status: Извън линия
леко просвирване на ремък Мондео МК2
Здравейте.Първо се извинявам,ако това не е точният раздел за въпросът ми,ето го и него:
Имам Мондео МК2 Ghia,99г. с двигател Endura,който е 90к.с.Когато я паля се чува леко просвирване на ремъкът,не знам обаче точно кой е,мисля че е ангренажен.Решил съм да сменя всичките ремъци и искам да попитам някой знае ли колко точно и какви са, за да знам какво да търся - евентуално и цена на ремъците плюс работата за смяната им
Мерси.
Имам Мондео МК2 Ghia,99г. с двигател Endura,който е 90к.с.Когато я паля се чува леко просвирване на ремъкът,не знам обаче точно кой е,мисля че е ангренажен.Решил съм да сменя всичките ремъци и искам да попитам някой знае ли колко точно и какви са, за да знам какво да търся - евентуално и цена на ремъците плюс работата за смяната им

Мерси.
Последна промяна от paci на 04 мар 2014, 00:01, променено общо 1 път.
Причина: заглавието + местене
Причина: заглавието + местене
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Re: Питане за Мондео МК2
Спокойно, не е ангренажен със сигурност, най-вероятно ти свири този на алтернатора, но може да е и от този на хидравликата. Иначе ангренажния комплект (2 ремъка и ролки) на Dayco беше към 200 лева по спомен.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Питане за Мондео МК2
Не е ангренажния. Другия ремък свири. Може и да го смениш ако те дразни.Той се сменя заедно с ангренажния по принцип.Не за друго, ами защото така и така се разглабя половината кола, за да се сменят тия ремъци, няма смисъл от тая икономия.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- cjbolland2
- потребител
Re: леко просвирване на ремък Мондео МК2
Здравейте.Най-вероятно ще сменя и ангренажен ремък плюс тези ролки,защото и без това остават около 5000км. до смяната му.А някакъв ориентир за марка,държа на качествтото
?

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Ако търсиш цял комплект на един производител - SKF. Ролките са техни, а ремъкът е ребрандиран Gates (едните правят лагери и ролки от 100+ години, другите - пак от толкова гумени изделия и в частност ремъци). INA Kit също е добре. Всичко останало е компромис цена/качество.cjbolland2 написа:Здравейте.Най-вероятно ще сменя и ангренажен ремък плюс тези ролки,защото и без това остават около 5000км. до смяната му.А някакъв ориентир за марка,държа на качествтото?
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Dayco за мен са най-добро качество/цена, доста комплекта съм сменил на Фордовете и нямат грешка, ролките в комплекта са INA. Иначе от хора занимаващи се с авточасти професионално съм чул лоши мнения за Gates и Bosch ремъци, а пък като много високо качество изтъкват Contitech (като гумите Continental).
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Специално пък за Gates лошите мнения вероятно са някакви измислени от дистрибутори на конкурентни продукти или от рода "една жена каза". В противен случай, едни 60-70% от колите в гаранция ще имат оплаквания от ремъците, защото автомобилният производител е избрал Gates за първоначално вграждане. Май само азиатците ползват техните си.MARTO 85 написа:Dayco за мен са най-добро качество/цена, доста комплекта съм сменил на Фордовете и нямат грешка, ролките в комплекта са INA. Иначе от хора занимаващи се с авточасти професионално съм чул лоши мнения за Gates и Bosch ремъци, а пък като много високо качество изтъкват Contitech (като гумите Continental).
Bosch да си правят горивната апаратура и да стоят настрани от останалата част на автомобила. Това ремъци, накладки и какво ли още не, поръчано в някой световно неизвестен завод някъде на майната си (тъй нареченото "изнесено производство" в страна от 3-4-5 свят) и маркирано Bosch - не, благодаря!
Contitech не предлагат комплекти, но пък има ролки SKF и INA на парче и може да се комбинират, макар че май излизаше малко по-скъпо от готов комплект.
-
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:19
- Модел на автомобила: Форд-фокус
Не се сещам Endura дизел ли е, но може и демпферна шайба да е ако е дизел.cjbolland2 написа:Здравейте.Първо се извинявам,ако това не е точният раздел за въпросът ми,ето го и него:
Имам Мондео МК2 Ghia,99г. с двигател Endura,който е 90к.с.Когато я паля се чува леко просвирване на ремъкът,не знам обаче точно кой е,мисля че е ангренажен.Решил съм да сменя всичките ремъци и искам да попитам някой знае ли колко точно и какви са, за да знам какво да търся - евентуално и цена на ремъците плюс работата за смяната им![]()
Мерси.
- cjbolland2
- потребител
encho. написа:Не се сещам Endura дизел ли е, но може и демпферна шайба да е ако е дизел.cjbolland2 написа:Здравейте.Първо се извинявам,ако това не е точният раздел за въпросът ми,ето го и него:
Имам Мондео МК2 Ghia,99г. с двигател Endura,който е 90к.с.Когато я паля се чува леко просвирване на ремъкът,не знам обаче точно кой е,мисля че е ангренажен.Решил съм да сменя всичките ремъци и искам да попитам някой знае ли колко точно и какви са, за да знам какво да търся - евентуално и цена на ремъците плюс работата за смяната им![]()
Мерси.
Дизел е,да.В петък ще ходя да взимам частите,че тогава имам малко повечко време.