1.8tddi турбо
-
- потребител
- Регистриран: 27 сеп 2013, 16:48
- Модел на автомобила: Ford focus
- Status: Извън линия
Re: 1.8tddi турбо
Здравейте,и аз имам подобни проблеми,купих я преди 8 месеца,от тогава пуши черно доста без значение: ниски-високи обороти,топъл-студен двигател,различни вериги бензиностанции,препоръчаха ми добавка за поч. на дюзи на вурт спазих инструкциите от производиъеля но нямаше ефект,погледнах кулера и отдолу ми се струва,че е пукнат защото е омаслен,засякох я извънградско 6.5л. при скорост 100км/ч,мисля,че е много.мотора 1.8тдди 90к.с. комби. Нямам късмет с майсторите предната кола мина четирима специалисти и накрая пак не вървеше на газ и бензин и гореше 15 газ извънградско,затова си купих дизел,но съм решил сам да се заема ако е по силите ми.благодаря на тези които ще помагат предварително.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Пуши черно = голямо предварение при впръскване на горивото, а управлението му е от компютъра и изпълнителната част се намира в помпата.psc_ivan_carski написа:Здравейте,и аз имам подобни проблеми,купих я преди 8 месеца,от тогава пуши черно доста без значение: ниски-високи обороти,топъл-студен двигател,различни вериги бензиностанции,препоръчаха ми добавка за поч. на дюзи на вурт спазих инструкциите от производиъеля но нямаше ефект,погледнах кулера и отдолу ми се струва,че е пукнат защото е омаслен,засякох я извънградско 6.5л. при скорост 100км/ч,мисля,че е много.мотора 1.8тдди 90к.с. комби. Нямам късмет с майсторите предната кола мина четирима специалисти и накрая пак не вървеше на газ и бензин и гореше 15 газ извънградско,затова си купих дизел,но съм решил сам да се заема ако е по силите ми.благодаря на тези които ще помагат предварително.
-
- потребител
[/quote]
Пуши черно = голямо предварение при впръскване на горивото, а управлението му е от компютъра и изпълнителната част се намира в помпата.[/quote]
А пукнат кулер на турбото би ли могъл да е причината,или една запушена дюза,когато я обслужвах,горивния филтър беше чисто черен и запушен...?
Пуши черно = голямо предварение при впръскване на горивото, а управлението му е от компютъра и изпълнителната част се намира в помпата.[/quote]
А пукнат кулер на турбото би ли могъл да е причината,или една запушена дюза,когато я обслужвах,горивния филтър беше чисто черен и запушен...?
- OgiDogi
- потребител
Пукнат интеркулер и изобщо загуба на налягане във всмукателния колектор може да доведе до предозиране на гориво и от там - черен пушек. Задръстен горивен филтър ще ограничава горивото при високи обороти и колата няма да върви добре, а запушена дюза ще предизвиква неравномерна работа.psc_ivan_carski написа: Пуши черно = голямо предварение при впръскване на горивото, а управлението му е от компютъра и изпълнителната част се намира в помпата.
-
- потребител
Такаа..предположенията излезнаха верни,пукнат кулер,смених го,но има един клапан смукателните тръби за отработените газове да ги връща за повторно изгаряне той е постоянно отворен според компютърната диагностика,сега е с откачена букса и не пуши почти,обаче имам и друг по-лош проблем,че тръбите и кулера се пълнят с масло,което означава че турбото си отива.препоръчаха ми да взема рециклирано от перник,въпросът ми е някой ползвал ли е услугите им?
- OgiDogi
- потребител
Масло във всмукателния колектор не винаги е заминаващо си турбо. Сменях спечени сегменти (излизаха само на парчета от буталата) на една Laguna 1.9 dCI с разход на масло над 2 л./10 000 км и съмнения за изпускаща турбина, заради маслото в колектора и интеркулера. Е, разходът на масло просто се изпари след ремонта. Когато сегментите не уплътняват, изгорелите газове влизат в картера и освен загряването и изпаряването на маслото, надуват и изкарват маслените пари през вентилацията на картера с такава скорост, че маслоуловителят не успява да си свърши работата. При срещата на парите с по-студеният въздух отвън, парите кондензират и омазват всичко, все едно има теч от уплътненията на турбината.psc_ivan_carski написа:Такаа..предположенията излезнаха верни,пукнат кулер,смених го,но има един клапан смукателните тръби за отработените газове да ги връща за повторно изгаряне той е постоянно отворен според компютърната диагностика,сега е с откачена букса и не пуши почти,обаче имам и друг по-лош проблем,че тръбите и кулера се пълнят с масло,което означава че турбото си отива.препоръчаха ми да взема рециклирано от перник,въпросът ми е някой ползвал ли е услугите им?
-
- потребител
Но кулера също се пълни с масло,а и другото което ме кара да си вадя този извод е,че напоследък няма мощност,не е като преди.по-принцип след 2000 оборота опъваше добре като за този малък мотор,а сега го няма този ряз,затова си мисля,че турбинката си омира.благодаря за помощта иначе...да допълня,че е внос от Италия,а там не се грижат много много за двигателите...
- OgiDogi
- потребител
Сега е време за море, разходи се по магистралата със 130-140 да го видиш за няколко дни и после пак пиши, дали не се е "отпушила" колата и да дърпа както преди.psc_ivan_carski написа:Но кулера също се пълни с масло,а и другото което ме кара да си вадя този извод е,че напоследък няма мощност,не е като преди.по-принцип след 2000 оборота опъваше добре като за този малък мотор,а сега го няма този ряз,затова си мисля,че турбинката си омира.благодаря за помощта иначе...да допълня,че е внос от Италия,а там не се грижат много много за двигателите...
Докато е цапала отзад, изпускателната система вероятно се е задръстила от сажди и изгорелите газове срещат по-голямо съпротивление. Като я подгрееш до няколкостотин градуса за няколкостотин километра, няма начин да не се изчисти. А пък, ако му е дошло времето на турбото, парите за почивка ще отидат за ремонт.
-
- потребител
Благодаря за черния хумор,другия месец ще ходя на море,иначе според теб да я покарам така и да наблюдавам масълцето да не го хапва,пък след по-дълъг извънградски пробег ще си покаже,а иначе чувал ли си за тези от Перник които рециклират турбинките?Благодаря за постоянството в отговорите!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Изобщо не е хумор, а грубата действителност. Смятам че прекалено много се вживяваш, и си на път да се вкараш в ужасни проблеми и най-вече разходи. Турбината дори и да пуска по малко масло през втулките, няма да се промени работата и, за да се случи трябва лагерите да са толкова разбити че ротора да задере в корпуса. Турбината не ти е проблем, по-вероятно е проблем с управлението на помпата и турбокорекцията. Вместо да ходиш до Перник иди до Ямбол при Георги, да я прегледа и настрои. Относно маслото в кулера, карай си и да не ти пука а ако трябва нещо да се прави по него Георги ще ти каже. Караме стари коли по на 400-500хил Км, няма как всичко да им е в нормите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Нищо подобно,оказа се един из.мъкнат маркуч,предполагам някакъв вакуум,сложих го на мястото му и всичко си е както преди..
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Предполагам, че маркуча е между турбото и помпата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!