Focus 1.8DI изведнъж спря да пали

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
krisofrodo
потребител
потребител
Регистриран: 19 авг 2014, 15:27
Модел на автомобила: Focus/Mondeo
Status: Извън линия

Focus 1.8DI изведнъж спря да пали

Мнение от krisofrodo » 08 окт 2014, 14:23

Колеги , историята ми е доста странна . Сутринта баща ми премести колата от единия в другия гараж , при което колата си е палела ( нищо странно не е забелязал ) след което аз се глася да излизам въртя - въртя - въртя .. на бутане пробвах - НЕ и НЕ . Проверих дали не я е задавил - НЕ , пуска нафта " да те удави " ... Свещи - НЕ , " ток да те убие " ... и сега идва моя въпрос . Има ли разумно обяснение на моят нелеп случай . Благодаря предварително

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Focus 1.8DI изведнъж спря да пали

Мнение от ЯЛТА » 08 окт 2014, 20:21

Дизелов двигател не може да се задави-никога !
Какво значи "пуска нафта, да те удави", къде и какво пипахте, за да разберете че пуска нафта ?
Естествено че има разумно обяснение. За да не запали дизел, обикновено няма постъпване на нафта в ГНП, или наличие на въздух в горивната система. И не върти дълго на стартер, когато не може да запали, защото ще изгориш платката на ГНП.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 08 окт 2014, 23:33

Плюс товa, че съм чувaл, че не се бутa/дърпa дизел дa зaпaли. Прескaчaт aнгренaжи, късaт шпонки и нa тaм стaвa крaсиво положението.

krisofrodo
потребител
потребител

Мнение от krisofrodo » 09 окт 2014, 09:33

Проверих дали стига нафта кум дюзите ( по тръбичките ) - Има . М/у временно погледнах да не е преслочил зъб , както спомена колегата - Всичко е нормално . а относно ГНП - това го мислех още вчера като вариант , но не ми се щеше да е от него . Както и да е , днес ще я карам на диагностига да видим дали ще си признае какво и е :D

PS: Отидох на диагностика - както предполагах - ГНП . Човекът ми каза , че имало някакъв клапан ( до колкото разбрах ) който се задръствал от некачествена нафта . Тоест грешката беше в налягането на ГНП ... Някой да е правил подобно нещо или да знае къде в София има сервиз в който няма само да ме гледат като "Прасенце касичка" .

lerokal
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps

Мнение от lerokal » 10 окт 2014, 11:20

При мен беше абсолютно същото... колата просто угасна в една кръстовище при потегляне. Беше изгоряло електронното управление на помпата. Срещу 200 лева и 2 дена всичко се оправи... :D

krisofrodo
потребител
потребител

Мнение от krisofrodo » 10 окт 2014, 12:44

Къде ти я оправиха колега? Аз питах в СуперДизел и ми казаха , че само за да я разглобят и да я качат на стенд , за да видят какво и е - 120лв ...

lerokal
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps

Мнение от lerokal » 11 окт 2014, 15:52

krisofrodo написа:Къде ти я оправиха колега? Аз питах в СуперДизел и ми казаха , че само за да я разглобят и да я качат на стенд , за да видят какво и е - 120лв ...
В един сервиз в Русе, не знам ако му кажа името дали няма да ме накажат :D . Ако те интересува пиши на лично ще ти кажа как се казва и къде се намира.

krisofrodo
потребител
потребител

Мнение от krisofrodo » 22 окт 2014, 21:21

Колеги , като цяло равносметката е такава : Ремонт на ГНП 250лв ( смяна на някаква гарнитура до колкото разбрах ) / 150лв за поставяне и зацепване ... чиста работа . м/у другото един интересен факт научих , може би някои от вас го знаят . Майстора ми каза , че имало някакъв "код" без който колата , дори всичко да и е зацепено и в ред , няма как да запали . Каза , че се е обадил в МотоПфое за този код ... има ли нещо вярно или ми дрънка врели-некипели? :)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”