oще нещо за оборотите
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2006, 19:00
- Модел на автомобила: FORD Eskort 1.6i 16v 96г.комби
- Контакти:
- Status: Извън линия
oще нещо за оборотите
Здравейте!Прочетох от търсачката всичко което излезе за оборотите на празен ход,но точно като моя проблем не срешнах.Колата я купих това лято,сега като стана по-студено оборотите ми рядко слизат на 1000.Повечето пъти са на 1100/1200.Трябва да спра колата напулно за да слязат на 1000 та дори и на 900.Може ли газта да задържа някъде или от какво може да се получава това.Това може и да не е проблем,но благодаря на всеки който ми даде някакъв съвет.
- disc
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
Потърси в търсачката думата "VSS". Eто един линк със добро описание.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... hlight=vss
Изключи му буксата, това би следвало да помогне!
Пиши за резултата!
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... hlight=vss
Изключи му буксата, това би следвало да помогне!
Пиши за резултата!
Of all the things I've lost
I miss my mind the most
I miss my mind the most
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Re: oще нещо за оборотите
Това е напълно нормално. Би трябвало да те притеснява, ако не държи по-високи обороти в движение. Много е говорено по този въпрос във форума - явно не си търсил както трябваmkstoianov написа:Здравейте!Прочетох от търсачката всичко което излезе за оборотите на празен ход,но точно като моя проблем не срешнах.Колата я купих това лято,сега като стана по-студено оборотите ми рядко слизат на 1000.Повечето пъти са на 1100/1200.Трябва да спра колата напулно за да слязат на 1000 та дори и на 900.Може ли газта да задържа някъде или от какво може да се получава това.Това може и да не е проблем,но благодаря на всеки който ми даде някакъв съвет.

Код: Избери всички
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 09:35
--------------------------------------------------------------------------------
Сега да ти отговоря защо оборотите на празен ход докато колата се движи са 1000-1200 - ами защото са нужни по-високи обороти за да може да се поддържа нужното налягане в спирачната/ABS и кормилната уредба за да функционират те безпроблемно когато се наложи да ги използваш.
Компютърът наистина е толкова "умен" за да следи данните и да поддържа по-високи обороти от тези при спряла кола. Границата на оборотите играе от 1000 до 1200 в зависимост от състоянието на сервото, хидравликата и т.н.

- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Здравейте,
Нов съм във форума а и разбира се от вчера и горд собственик на Форд Мондео 2.0 16V пр. 98 г. Та след всичко изчетено по въпросите с гаснене или високи обороти при движение по инерция не можах да намеря отговор по моя въпрос - та при мен за разлика от всичко прочетено при движение по инерция оборотите се намаляват до 550-600 без да гасне ( все едно е нещо обърнато ) и когато спра на място се нормализират на нормалните си 850-900. Та къде да търся проблема - колата няма газова оредба - само бензин...
Благодаря Ви предварително за отговорите и помощта.
Нов съм във форума а и разбира се от вчера и горд собственик на Форд Мондео 2.0 16V пр. 98 г. Та след всичко изчетено по въпросите с гаснене или високи обороти при движение по инерция не можах да намеря отговор по моя въпрос - та при мен за разлика от всичко прочетено при движение по инерция оборотите се намаляват до 550-600 без да гасне ( все едно е нещо обърнато ) и когато спра на място се нормализират на нормалните си 850-900. Та къде да търся проблема - колата няма газова оредба - само бензин...
Благодаря Ви предварително за отговорите и помощта.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
За VSS прочете ли?
Струва ми се, че или изибщо не работи, или не работи както трябва (т.е. зацапани контакти, прекъснати или замасени кабели след датчика или просот се е скапал самия той и дава грешни показания)
Струва ми се, че или изибщо не работи, или не работи както трябва (т.е. зацапани контакти, прекъснати или замасени кабели след датчика или просот се е скапал самия той и дава грешни показания)
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Щом си "вчерашен", една диагностика е просто задължителна.jvspasov написа:...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Ако си разкачал акомулатора компа се обучава още.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Да в автокъщата преди да я натоварят цяла нощ е бил на зареждане че мудно завърташе двигателят - ще почакам още малко да видим колко му трябва за обучение....g.taskov написа:Ако си разкачал акомулатора компа се обучава още.
За диагностиката ще иде съвсем скоро...Благодаря ви много за бързите отговори...
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Добре де, след като не гасне, въпреки по-ниските обороти и още повече като се нормализират, какъв ти е проблема? Карай си, нищо и няма. 

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Според прочетеното VSS датчика ако не работи би трябвало или да си седят нормални или по високи при пускане на колата по инерция - при работещ за да се компенсира евентуалното включване на предавка или използване на спирачката ABS и т.н е нормално оборотите да се повишават с 200-250 не да падат с толкова както е при мен - проблема е че все пак ми се иска да си ползвам колата и с включен климатроник нормално - при тези обороти все едно не работи - щом спра веднага си се качват на 1100 - тук вече разликата отива доста - притеснява ме и предполагам е нещо елементарно за да ходи на сервиз кадето както чета не е сигурно че ще го оправят - все пак всички работим и знаеме цената на паричките. Щом ми остане време ще намеря каде при мен се намира въпросният такъв и ще му почистя буксата - в двигателният отсек е малка лудница независимо че всичко е невероятно подредено...Благодаря Ви още веднъж!HACKO написа:Добре де, след като не гасне, въпреки по-ниските обороти и още повече като се нормализират, какъв ти е проблема? Карай си, нищо и няма.
- zelen4uka
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2006, 23:08
- Модел на автомобила: SIERRA 2.0I DOHC 1991г
- Контакти:
Колеги карам сиера пълна инжекция 2.0 двувалка която е с МАР сензор. Почистих ел. клапана за празния ход (стъпково моторче) после откачих акумулатора и го заредих и след 6 часа закачих паля и старата песен на нов глас. Като запаля даржи 1700 а след 2 минути падат на 1200. Това се случи след като акумулатора ми свърши тока и запалих с кабели но вече оборотите са други. За няколко секунди. Откачих буксата на ел клапана за празния ход (стъпково моторче) и оборотите от 1700 паднаха на 1000 веднага закачам и пак 1700 значе работи. Немога да разбера от какво е .
МАР сензора мога ли да го почистя? Какво друго да почистя или да направя?
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
най вероятно си прецакал някой датчик, кола с електроника не трябва да дава ток на друга кола и нетрябва да и се дава ток от друга кола.на дросела трябва да имаш един датчик TPS се казва ,изкарай му буксата ако вдигне оборотите още повече значи работи ако не ги вдигне значи се е прицакал.ако TPS датчика работи пробвай да откачиш буксата на VSS датчика на скоростната котия ,гледаш към края на жилото за километража има един кабел проследяваш му буксата и откачаш.на моя ескорт го правише същия номер ,като запаля независимо топла или студена 1 минута държеше 1700 об след това падаха на 1200 ,като карам и исключа от скорост 1500 об а като спръ по някой път ги сваляше на 900 а понякой път си ги държеше на 1500 об .откачих му буксата и сига като я паля държи 1200 докато загрее после си падат на 900 ,в движение исключвам от скорост и падат на 900 спирам пак са си 900 и няма като преди колебаене на оборотите.zelen4uka написа:Колеги карам сиера пълна инжекция 2.0 двувалка която е с МАР сензор. Почистих ел. клапана за празния ход (стъпково моторче) после откачих акумулатора и го заредих и след 6 часа закачих паля и старата песен на нов глас. Като запаля даржи 1700 а след 2 минути падат на 1200. Това се случи след като акумулатора ми свърши тока и запалих с кабели но вече оборотите са други. За няколко секунди. Откачих буксата на ел клапана за празния ход (стъпково моторче) и оборотите от 1700 паднаха на 1000 веднага закачам и пак 1700 значе работи. Немога да разбера от какво е .
- zelen4uka
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2006, 23:08
- Модел на автомобила: SIERRA 2.0I DOHC 1991г
- Контакти:
Колега аз мисля , че при моя двигател който е 2000кбика пълна инжекция DOHC няма датчик за скорост VSS??
Днеска четох в книжката за ремонт и там не пише че има такъв датчик.
Не ми стана ясно каква букса и на кой датчик си откачил и караш без него, на датчика за дроселовата клапа или на VSS?
Незнаех че с кабели като взема ток от друг акумулатор може да се прецака нещо.
Не ми стана ясно каква букса и на кой датчик си откачил и караш без него, на датчика за дроселовата клапа или на VSS?
- vargala81
- потребител
- Контакти:
първо и в моята книжка никаде не пишеше за VSS датчика ,научих тук от форума затова провери и ти.там кадето влиза жилото на километража във скоростната котия виш дали от жилото излиза един кабел ако излиза значи имаш датчик ,проследи кабела до буксата му и я исключи .аз съм исключил точно този датчик който е на скоростната котия ,защото работи когато си поиска ,чистих му буксите но нестана и го исключих .при мен когато спръ би следвало да паднат оборотите на 900 но понякой път не падаха ,уставаха си ту на 1200 ту на 1500 а по някой път се форсираше и на 2000 .същото ставаше и когато натисна съединитела да превключвам форсирасе на 2000 об.а датчика който е на дросела не можеш да караш а ко е исключен ще се форсира постоянно а и няма да пали ,можеш само да го исключиш са да видиш дали работи ,ако се вдигнат оборотите значи работи.zelen4uka написа:Колега аз мисля , че при моя двигател който е 2000кбика пълна инжекция DOHC няма датчик за скорост VSS??
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Имаш ABS?vargala81 написа: ...
Според мен автомобила ти се е държал супер нормално?
Излючваме колебанията които може да са от много фактори.
- vargala81
- потребител
- Контакти:
paci нямам айбиес и невиждам закакво мие дами държи по високи обороти в движение по инерция ,ти също каза че при теб не било така щото си нямал айбиес .колата сега работи повече от перфектно не е работила така от покупката и .сега остава само да проверя дали това оказва влияние на расхода ама според мен след катко двигатела е започнал да работи по добре би трябвало и расхода да падне.питах много познати с по нови коли сайбиес с климатик ,при тях нямало такова нещо като по високи обороти по инерция.колебанията наистина може даса от много фактори ,но при мен е тоично от този всс датчик щом като го исключих се оправи.paci написа:Имаш ABS?vargala81 написа: ...
Според мен автомобила ти се е държал супер нормално?
Излючваме колебанията които може да са от много фактори.