Разход на масло Фюжън 1.4 бензин 2003
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2013, 21:20
- Модел на автомобила: Fusion
- Status: Извън линия
Разход на масло Фюжън 1.4 бензин 2003
Здравейте,
За около 8 хил. км. съм сипал 3л. масло 5w40. Колата е на около 170000 км. (най-вероятно реални, защото като я взех не беше сменян ангренажен ремък никога). Като я форсирам, не излиза никакъв синкав дим. Преди 1500 км. я водих на сервиз и смениха гарнитурата, казаха ми, че била цялата в масло и се успокоих, че уж е било от нея. Обаче онзи ден след 1-2 по-дълги пътувания я проверих пак и сипах отново 1л. масло, че беше паднало доста под минимума. Имам чувството, че след дълъг път пада рязко, иначе като си я карам из града не мога да забележа да мърда нивото. Забелязвам омасляване по един маркуч, който води към капака на двигателя:

Същият маркуч беше омаслен и преди да сменим гарнитурата и тогава всичко бяха избърсали, така че сега се е омаслил наново през последните 1500км. Изобщо ме няма в техническата част, но имам чувството, че по този маркуч по принцип не трябва да се движи масло (а може би въздух?)? Захванат е много хлабаво към капака чрез пластмасов накрайник и като съм го откачал (имах проблеми със свещите и съм махал капака), от него изтичат няколко капки масло.
Имате ли идея на какво може да се дължи увеличеният разход на масло?
За около 8 хил. км. съм сипал 3л. масло 5w40. Колата е на около 170000 км. (най-вероятно реални, защото като я взех не беше сменян ангренажен ремък никога). Като я форсирам, не излиза никакъв синкав дим. Преди 1500 км. я водих на сервиз и смениха гарнитурата, казаха ми, че била цялата в масло и се успокоих, че уж е било от нея. Обаче онзи ден след 1-2 по-дълги пътувания я проверих пак и сипах отново 1л. масло, че беше паднало доста под минимума. Имам чувството, че след дълъг път пада рязко, иначе като си я карам из града не мога да забележа да мърда нивото. Забелязвам омасляване по един маркуч, който води към капака на двигателя:

Същият маркуч беше омаслен и преди да сменим гарнитурата и тогава всичко бяха избърсали, така че сега се е омаслил наново през последните 1500км. Изобщо ме няма в техническата част, но имам чувството, че по този маркуч по принцип не трябва да се движи масло (а може би въздух?)? Захванат е много хлабаво към капака чрез пластмасов накрайник и като съм го откачал (имах проблеми със свещите и съм махал капака), от него изтичат няколко капки масло.
Имате ли идея на какво може да се дължи увеличеният разход на масло?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Разход на масло Фюжън 1.4 бензин 2003
Това да не е маркуча за картерните газове? Ако влиза в кутията на въздушния филтър най-вероятно е той.
Но дори и да не е, не би трябвало да го вадиш толкова лесно, колкото описваш, от главата.
Гарнитурата на капака на клапаните проверена ли е?
Но дори и да не е, не би трябвало да го вадиш толкова лесно, колкото описваш, от главата.
Гарнитурата на капака на клапаните проверена ли е?
-
- потребител
Ами да влиза в кутията на въздушния филтър над двигателя, но не знам какъв е точно този маркуч. В кутията влизат 2 големи маркуча и този малък. Тук има още малко снимки:
http://www.patrickcraig.co.uk/diy/mazda2sparks.htm
Иначе се измъква много лесно, без особено усилие. Дори има лек луфт и няма никакво уплътнение просто се пъха пластмаса в пластмаса, затова и предполагам, че не би трябвало да е за масло и не е нормално от него да изтича дори и малко масло на капки.
http://www.patrickcraig.co.uk/diy/mazda2sparks.htm
Иначе се измъква много лесно, без особено усилие. Дори има лек луфт и няма никакво уплътнение просто се пъха пластмаса в пластмаса, затова и предполагам, че не би трябвало да е за масло и не е нормално от него да изтича дори и малко масло на капки.
Смениха някаква гарнитура, но не знам дали е точно тази.Любо написа:Гарнитурата на капака на клапаните проверена ли е?
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Качи колата на канал и огледай отдолу. При такъв разход на масло, ако изтича от някъде би трябвало да е омазано здраво.
- slavei2003
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
По този маркуч минават само маслени пари и няколко капки масло на него са нормални.От там не могат да избягат 3 литра масло.Виж има ли масло по картера и дъното на колата,ако има проври пробката за маслото,а ако не е от нея е от семеринга на коляновия вал.
Поздрави
Поздрави
-
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2013, 17:50
- Модел на автомобила: fiesta
Колега на снимките се вижда че този маркуч излиза от капака на главата и влиза към въздушния филтър.Преди самият филтър има едно дунапренче което се продава в комплект с въздушния филтър.Ролята на въпросното дунапренде е да обира нищожните количества масло да не отиват и да зацапат въздушния филтър.Принципно се сменя на всяка смяна на въздушния филтър.Гледайки снимките ме наляга съмнението че кутията на филтъра е пълна с масълце /дано не съм прав/,но ако се окажа прав първото нещо което можеш да направиш е да почистиш/смениш/ PVC клапана на картерната вентилация,защото ми се струва че имаш не добра вентилация.Ако след тези манипулации нещата не се оправят и колата не започне осезателно да гори по-малко масло...........нещата не са много на добре.
-
- потребител
Мерси за идеите! Ще видя мога ли нещо да направя, ако не, ще я водя на сервиз пак.
Да ми препоръчате някой добър майстор в Пловдив?
Да ми препоръчате някой добър майстор в Пловдив?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Най вероятно двигателят харчи маслото, гори го, защото ако тече от мотора, под двигателя ще има гьолове от масло. Гумички на клапани, износени, или запекли сегменти..............
А за майстор в Пловдив, май е по добре да попиташ в темата на пловдивчани:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 88#p517188
А за майстор в Пловдив, май е по добре да попиташ в темата на пловдивчани:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 88#p517188
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Сега кажи, че маслото е купено от някой хипермаркет и отговора ще си дойде автоматично.
- slavei2003
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
Може и без локви масло,ако е семеринг.Колегата казва,че не пуши,а при заминали сегменти и гумички на клапаните няма как без пушек,маслото влиза в горивната камера.Дано колегата мине с по-лек ремонт.
Поздрави

Поздрави
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Да бе..ще изгуби в течове 3 литра масло за 8 хиляди км и няма да разбере. Няма да я бъде тая. Още на първия литър мотора ще прилича на лоена топка.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!