Чек лампа след зареждане ФОКУС 2002 1.6
-
- потребител
- Регистриран: 02 яну 2015, 16:36
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Чек лампа след зареждане ФОКУС 2002 1.6
Здравейте колеги,притежавам ФОРД ФОКУС 2002г 1.6 100к.с ,получи се някакво странно явление при мен! До сега зареждах от една бензиностанция и така стана че ми се наложи да заредя на друга,след което изминах към 2-3км и ми светна лампата за чек на двигателя.Автомобилът не дава никакви признаци за някаква грешка или подобно държи се нормално,странното е че се опитаха да го закачат с Delphi и програмата не разпознава колата и не можем да установим от какво е грешката. Ще съм благодарен за съвети какво би могло да се случи за да светне лампата,дали е от горивото или просто съвпадение?

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Чек лампа след зареждане
Може да е съвпадение, но може и лош бензин да е накарал компютъра да направи корекция на впръскването извън някакви норми, с което той не е успял да се справи и е запалил лампата за неизправност.Lomskiq написа:Здравейте колеги,притежавам ФОРД ФОКУС 2002г 1.6 100к.с ,получи се някакво странно явление при мен! До сега зареждах от една бензиностанция и така стана че ми се наложи да заредя на друга,след което изминах към 2-3км и ми светна лампата за чек на двигателя.Автомобилът не дава никакви признаци за някаква грешка или подобно държи се нормално,странното е че се опитаха да го закачат с Delphi и програмата не разпознава колата и не можем да установим от какво е грешката. Ще съм благодарен за съвети какво би могло да се случи за да светне лампата,дали е от горивото или просто съвпадение?![]()
-
- потребител
Re: Чек лампа след зареждане ФОКУС 2002 1.6
Свалих акумулатора докато сменях крушка на фара ,и след като го сложих чека вече не свети
не зная от какво може да е станало,но важното е че исчезна 

- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
До колкото знам има няколко варянта на този тип грешки.
Единия е да се запише в компютара и да не светне чека или да се запише в компютара и да не светне лампа.
Когато стане второто с рестартирането(махане на акомулатора) само махаш грешката от таблото,но не и от компютара.Ако светне чека отново не е добре,но за твое успокоение ходи някъде да я прочетат.Колегата ОгиДоги е много прав може не-качественото гориво да е причина за светването,и сега след като си угасил чека с рестарт,може и да не светне защото горивото ти най-вероятно врче е друго.
Поздрави
Единия е да се запише в компютара и да не светне чека или да се запише в компютара и да не светне лампа.
Когато стане второто с рестартирането(махане на акомулатора) само махаш грешката от таблото,но не и от компютара.Ако светне чека отново не е добре,но за твое успокоение ходи някъде да я прочетат.Колегата ОгиДоги е много прав може не-качественото гориво да е причина за светването,и сега след като си угасил чека с рестарт,може и да не светне защото горивото ти най-вероятно врче е друго.
Поздрави

По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
Обиколих почти цяла Стара Загора и на повечето сервизи програмите не могат да се свържат с компютъра на колата. Показва съобщение че кабела е не съвместим с версията .... и да смених горивото..да се надявам че няма да има проблем повече