Focus Не иска да запали
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Focus Не иска да запали
Здравейте,
Имам Focus 1.6 бензин 2000г. Колата вървеше добре, не съм осетил нищо нередно отсвен мрънкането на приятелката ми на сегалката до мен. Оставих колата без да се кара за около 3 дни и след това тя не искаше да запали. Изглежда се едно няма бензин, но е пълна. Аз смятам че проблема е в безиновата помпа, защото не чувам нейното изсвирване при даване на контакт. Проверих нейният предпазител и релето което я статрира и бяха наред (нямаше никакви изгорели предпазители). Въпроса ми е къде в Пловдив има сервиз (от скоро съм в града) който би ме изтеглил до тях и би се справил със задачата. Помогнете защото сега мрънкането се засилва като не пали колата.
Имам Focus 1.6 бензин 2000г. Колата вървеше добре, не съм осетил нищо нередно отсвен мрънкането на приятелката ми на сегалката до мен. Оставих колата без да се кара за около 3 дни и след това тя не искаше да запали. Изглежда се едно няма бензин, но е пълна. Аз смятам че проблема е в безиновата помпа, защото не чувам нейното изсвирване при даване на контакт. Проверих нейният предпазител и релето което я статрира и бяха наред (нямаше никакви изгорели предпазители). Въпроса ми е къде в Пловдив има сервиз (от скоро съм в града) който би ме изтеглил до тях и би се справил със задачата. Помогнете защото сега мрънкането се засилва като не пали колата.

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Re: Focus Не иска да запали
Лампата на имобилайзера гасне ли ти като завъртиш на контакт? Иначе помпата ако не работи може лесно да се провери отваряш капачката на резервоара и докато някой дава на контакт слушаш дали бръмчи. Другият вариант е да откачиш единият маркуч в двигателния отсек и да дадеш на контакт и ще видиш дали се подкачва гориво.
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
Re: Focus Не иска да запали
Тъй, както казах се оказа бензиновата помпа. А за сервиза който има влекач е "Оптела" в Тракия (който е от Плд). Като цяло останах доволен от тях - бързичко се оправиха.