Focus Не иска да запали

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
newDummy
потребител
потребител
Регистриран: 25 май 2012, 11:23
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Focus Не иска да запали

Мнение от newDummy » 26 апр 2015, 09:35

Здравейте,
Имам Focus 1.6 бензин 2000г. Колата вървеше добре, не съм осетил нищо нередно отсвен мрънкането на приятелката ми на сегалката до мен. Оставих колата без да се кара за около 3 дни и след това тя не искаше да запали. Изглежда се едно няма бензин, но е пълна. Аз смятам че проблема е в безиновата помпа, защото не чувам нейното изсвирване при даване на контакт. Проверих нейният предпазител и релето което я статрира и бяха наред (нямаше никакви изгорели предпазители). Въпроса ми е къде в Пловдив има сервиз (от скоро съм в града) който би ме изтеглил до тях и би се справил със задачата. Помогнете защото сега мрънкането се засилва като не пали колата. :?

aspasia
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v

Re: Focus Не иска да запали

Мнение от aspasia » 26 апр 2015, 22:34

Лампата на имобилайзера гасне ли ти като завъртиш на контакт? Иначе помпата ако не работи може лесно да се провери отваряш капачката на резервоара и докато някой дава на контакт слушаш дали бръмчи. Другият вариант е да откачиш единият маркуч в двигателния отсек и да дадеш на контакт и ще видиш дали се подкачва гориво.

newDummy
потребител
потребител
Регистриран: 25 май 2012, 11:23
Модел на автомобила: Ford Focus

Re: Focus Не иска да запали

Мнение от newDummy » 29 апр 2015, 18:29

Тъй, както казах се оказа бензиновата помпа. А за сервиза който има влекач е "Оптела" в Тракия (който е от Плд). Като цяло останах доволен от тях - бързичко се оправиха. smileys-car

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”