Ford Focus 1.8TDDI ESP изключване
Ford Focus 1.8TDDI ESP изключване
Здравейте колеги, искам да попитам има ли вариант да го изключа това просто ESP на фордчето. Един приятел има същия форд като моя 1:1, но при него няма ESP. Също така имам чувството, че дори да не се включва ESP-то сякаш има някакъв ограничител на мощността когато съм на 1-ва скорост. Давам гас до дупка и тръгвам все едно карам лада. Много е дразнещо, когато трябва да се изнесеш по-бързо от кръстовище или когато трябва да тръгнеш по баир. Иначе колата си върви нормално и нямам други проблеми. Поздрави 

Re: Ford Focus 1.8TDDI ESP изключване
Никой ли не знае нищо по въпроса 

-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
- Status: Извън линия
Re: Ford Focus 1.8TDDI ESP изключване
Не е като да няма идея никой по въпроса!
Въпроса по-скоро е, за какво искаш да правиш такива за мен лично "глупости"?
Хората дават пари за да имат ESP, а ти искаш да го махаш! Тази екстра не веднъж ме е спасявала в крайни ситуации, не напразно и я въведоха като стандарт вече в новите автомобили от определена година на производство, ако не се лъжа.
Като си натиснеш копчето за ESP, ще ти светне на таблото, че е изключено, така ще можеш да си правиш експерименти и ще видиш, че ESP-то не ти е никакъв проблем при потегляне и т.н.
Ако гумите ти са гадни и нон-стоп въртиш, е нормално да се бавиш на първа при потегляне от ESP, ама с това 1.8 дизелче едва ли си състезател.
Въпроса по-скоро е, за какво искаш да правиш такива за мен лично "глупости"?
Хората дават пари за да имат ESP, а ти искаш да го махаш! Тази екстра не веднъж ме е спасявала в крайни ситуации, не напразно и я въведоха като стандарт вече в новите автомобили от определена година на производство, ако не се лъжа.
Като си натиснеш копчето за ESP, ще ти светне на таблото, че е изключено, така ще можеш да си правиш експерименти и ще видиш, че ESP-то не ти е никакъв проблем при потегляне и т.н.
Ако гумите ти са гадни и нон-стоп въртиш, е нормално да се бавиш на първа при потегляне от ESP, ама с това 1.8 дизелче едва ли си състезател.