Масло за двигателя
- Kamazabg
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2010, 11:35
- Модел на автомобила: Orion Mk3 1.3OHV Orion Mk3 1.6 EFI Tourneo Connect 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
Re: Масло за двигателя
А с какво масло я караш твоята? За мен проблема е в маслото. Това че "пипа" малко не ме бърка... По принцип CVH е по-капризен към маслата... Чудя се дали да не пробвам с някоя синтетика по-устойчива към високи температури.

- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Карам с наливно манол 10/40.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Тука малко трудно ще се съглася, от 98г карам CVH (около 200 000 Км) с възможно най-евтиното минерално масло и не е капризничел никога. Светенето на лампата като загрее се оправя с нов датчик.Kamazabg написа:... По принцип CVH е по-капризен към маслата...
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- bugi_75
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2011, 11:06
- Модел на автомобила: Fiesta Mk5 1.25 16V (75 Hp)
От както си взех Фиестата все фордовско масло сипвах и оплаквания никакви нямам от него. Вчера обаче нямаха такова там от където обикновено купувам и взех Elf Evolution 900 NF 5W40 . Някакви отзиви за него? По спецификации е ОК и цената също ми хареса. То вярно, че е малоумно да питам след като вече съм го купил, ама все пак...
- robber
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
В такива теми само локуми... Ето пример с моето питане. Попитах за две масла, каква е разликата, кое подходящо, нясой ползва ли го... Само един човек ми препоръча трето, дето не съм и питал.. Е на това му сазвам конкретика!
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Това е съвсем нормално за БГ форум. Мен лично изобщо не ме учудва.robber написа:В такива теми само локуми... Ето пример с моето питане. Попитах за две масла, каква е разликата, кое подходящо, нясой ползва ли го... Само един човек ми препоръча трето, дето не съм и питал.. Е на това му сазвам конкретика!
Конкретно твоето питане го видях, но тъй като чета форума през телефона (Tapatalk), а ти си дал доста кофти линкове, на които даже не може да се кликне, честно казано ме домързя да си играя да копирам и т.н., просто подминах мнението ти...
Иначе от тези двете аз бих налял INEO-то.
- ivan_s
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2014, 18:36
- Модел на автомобила: Focus 1 Hatchback 1.6 Zetec-SE Automatic
Здравей колега. От двете масла на Тотал, които си посочил, само Quartz 9000 Future NFC 5W-30 отговаря на фордовската спецификация WSS-M2C 913-C и е подходящо както за бензинови, така и за дизелови двигатели на Форд. Другото масло Ineo ECS 5W-30 е с нисък SAPS (ACEA C2) и е специално разработено за дизеловите двигатели на Пежо и Ситроен с филтър за твърди частици. Не виждам причина да го слагаш на Форд. Ето ти и други марки, отговарящи на фордовската спецификация:robber написа:В такива теми само локуми... Ето пример с моето питане. Попитах за две масла, каква е разликата, кое подходящо, нясой ползва ли го... Само един човек ми препоръча трето, дето не съм и питал.. Е на това му сазвам конкретика!
CASTROL Magnatec 5W-30 A5
MOBIL Super 3000 X1 Formula FE 5W-30
MOTUL 8100 Eco-nergy 5W-30
MOTUL Specific 913C 5W-30
YACCO Lube F 5W-30
FUCHS TITAN SuperSyn F 5W-30
LIQUI MOLY Special Tec 5W-30
ARAL High Tronic F SAE 5W-30
SHELL Helix HX7 AF 5W-30
RAVENOL FO 5W-30
Надявам се, че съм ти бил полезен. Поздрави.
- robber
- потребител
Въпроса е, че именно двигателя е на Пежо и на всичкото отгоре имам филтър за твърди частици. Та затова не разбирам и не мога да избера.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Аз затова ти препоръчах Yacco-то, но и Тотал-а втория явно е добър. Ще ти обясня някои неща за маслата като се видим.
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И голяма работа на кой производител е двигателя или маслото? Какво ще се промени ако е с едно или друго масло, дори и да е с различен вискозитет- нищо? Двигатели по на 300-500 хил. Км, които рядко се натоварват над 60%. Само пълним гушите на търговците.robber написа:Въпроса е, че именно двигателя е на Пежо и на всичкото отгоре имам филтър за твърди частици. Та затова не разбирам и не мога да избера.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- robber
- потребител
Ето това се питах. Насе.. За какво е темата, ако разсъждаваме така? Не че донякъде не си прав, ама нали затова има различни цветове, вкусове и подправки. Както и да е, разбрах всичко макар и не от тук. Нямам повече въпроси.HACKO написа:И голяма работа на кой производител е двигателя или маслото? Какво ще се промени ако е с едно или друго масло, дори и да е с различен вискозитет- нищо? Двигатели по на 300-500 хил. Км, които рядко се натоварват над 60%. Само пълним гушите на търговците.robber написа:Въпроса е, че именно двигателя е на Пежо и на всичкото отгоре имам филтър за твърди частици. Та затова не разбирам и не мога да избера.
- ivan_s
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2014, 18:36
- Модел на автомобила: Focus 1 Hatchback 1.6 Zetec-SE Automatic
Все пак не е лошо да споделиш какво си разбрал, "макар и не от тук". Нали затова е форумът...
И последно: Двигателят на твоята кола може да е на Пежо, но е монтиран и тестван в завод на Форд с масло, одобрено от Форд. Total Quartz INEO ECS 5W-30 сигурно е хубаво масло, но няма одобрение (approval, Freigabe) от Форд. Аз лично вярвам повече на инженерите на Форд, отколкото на кварталните майстори в БГ.
Поздрави и да си караш C-Max-а безаварийно.
И последно: Двигателят на твоята кола може да е на Пежо, но е монтиран и тестван в завод на Форд с масло, одобрено от Форд. Total Quartz INEO ECS 5W-30 сигурно е хубаво масло, но няма одобрение (approval, Freigabe) от Форд. Аз лично вярвам повече на инженерите на Форд, отколкото на кварталните майстори в БГ.
Поздрави и да си караш C-Max-а безаварийно.
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Препоръка за масло, за Мондео МК2 1.8тд. Сега като се прибера ноември месец ще е тамън за смяна. Нещо като за зимата, ще се кара предимно градско. 

I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
5w задължително за зимата, да го разбива по-леко в студените утрини. Ако мотора ти е запазен ще му е екстра с това масло.
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Уж е запазен Марто....за 6000 км не е мръднало от пръчката 

I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Някой има ли впечатления между форд формула 5w30 купувано от ebay.co.uk и нашите, дето ги продават по 49 лв по 5 литра?
Моето съм доливал и го смених на 12 000 и беше леш, а го дават на 15 000 смяна.
Моето съм доливал и го смених на 12 000 и беше леш, а го дават на 15 000 смяна.
- Tsurinski
- потребител
- Регистриран: 27 май 2009, 11:47
- Модел на автомобила: Ford Cougar 2.5 99
Колега какво имаш в предвид? Ако имаш в предвид това че става черно, то това е нормално! Маслото освен да смазва охлажда двигателя и отмива гадостите от двигателя.Аз карам с такова вече две смени и съм доволен. Първия път когато взех колата и сипах Кастрол 5W30 А1 формула форд. И то потъмня много и не правя разлика м/у него и фордовското като работа на двигателя. Аз го сменям на 10 000 км. Разликата в налятото и източеното масло ми е около 200мл. както на фордовското така и на кастрола.Eastbourne написа: беше леш

-
- потребител
- Регистриран: 27 ное 2014, 15:52
- Модел на автомобила: Focus
Ама то Фордовското е Кастрол.Tsurinski написа:Разликата в налятото и източеното масло ми е около 200мл. както на фордовското така и на кастрола.

- Tsurinski
- потребител
- Регистриран: 27 май 2009, 11:47
- Модел на автомобила: Ford Cougar 2.5 99
Знам, (колеги от форума ми казаха преди време)ама разлика в парите има нали! Сега на последното обаче пише, че е произведено от BP за Форд мотор къмпани, та ще видим как е с него. Та като цяло имах в предвид, че съм доволен от маслото.teh_policer написа:Ама то Фордовското е Кастрол.Така че не знам каква разлика виждаш

-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Като се поръча такова масло и като се плати доставката идва доста повече от това от 49 лева за 5 литра. Въпросът ми беше как е като качество това масло? Заслужава ли си, защото съм сигурен, че тези тук от по 49 лева са пълни ментаци. Етикета им се отлепя още при купуването.