Кой бензинов двигател за Форд Фокус е по-добър?

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ludiqdoctor
потребител
потребител
Регистриран: 07 юли 2014, 08:23
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 `99
Status: Извън линия

Re: Кой бензинов двигател за Форд Фокус е по-добър?

Мнение от ludiqdoctor » 29 ное 2015, 11:09

Няма такова нещо по-добър по-лош. Трябва да знаеш за какво ти колата преди всичко - за междуградско, градско, смесено каране... Тва от гледна точка на разход... малко субективно - не знам някой да се е похвалил с кой знае колко нисък разход в големия град. Затова навремето си избрах универсалния боец - 1,6. И в града е поносимо - 8 и навън - 6, редовно регистриран с нисък данък. Кво повече да искаш? Шумоизолацията на тези коли според мен е най-големия косур - при движение над 120 въздушната струя около колата създава такъв шум, че ако не е аудиото ше те заболи главата. Мииии да. Тва е дето най-не ме кефи в моя.

Потребителски аватар
ivan_s
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2014, 18:36
Модел на автомобила: Focus 1 Hatchback 1.6 Zetec-SE Automatic

Мнение от ivan_s » 03 дек 2015, 15:49

Колега, как го докарваш тоя разход от 8 л градско? По спецификация 1.6 Zetec гори между 9.2 и 9.4 л в зависимост от размера на гумите.

kito
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT

Мнение от kito » 03 дек 2015, 18:24

Всички са състезатели вече! ;)

Потребителски аватар
MyxomopeC
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2010, 21:23
Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5/2.0/TITANIUM

Re: RE: Re: Кой бензинов двигател за Форд Фокус е по-добър?

Мнение от MyxomopeC » 04 дек 2015, 00:00

bodurov написа:Аз в момента съм се насочил към 2.0 бенз 145 к.с. със заводско газово,не знам дали е добре.Ако някой кара такъв да дава акъл.Става въпрос за 2009 г. произведени коли
Здравей колега. Аз карам от 2 години точно този вариант Фокус 2.0 с фабрично LPG. За сега не съм имал никакви проблеми с колата. От както я взех съм сменял само изпарителя (80-90 лв.) и това беше. Като динамика колата на мен ми подхожда. Като разход в градски условия (Софийски) прави 10-11, извън града 7, а магистрала пак е някъде около 8-9 като карам със 140- тина. Газовата уредба е BRC монтирана е багажника на мястото на резервната гума. Заради това в колата има Ел. помпа. Обикновено си в прибират в автокъщите. Аз лично ти препоръчвам да си вземеш "патеричка". Един "дефект" има колата... Когато нямаш половин резервоар бензин компютъра ти отчита, че харчи гориво и ми се е случвало да ме алармира, че ми свършва горивото. Ако имаш нещо да се клати в резервоара то той си обновява стойностите и нямаш грижи :-P. Двигателя е с верига, не е много шумен. Аз карам със 17 и возията е добра. Надявам се да ти/ви бях полезен.

Sent from my C6903 using Tapatalk
Ще го докараме ...

ludiqdoctor
потребител
потребител
Регистриран: 07 юли 2014, 08:23
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 `99

Мнение от ludiqdoctor » 15 дек 2015, 08:32

ivan_s написа:Колега, как го докарваш тоя разход от 8 л градско? По спецификация 1.6 Zetec гори между 9.2 и 9.4 л в зависимост от размера на гумите.
Първо зареждам бензин само на Лукойл, защото като цяло им е най-пресен бензина, с най-малко "магии" и най-малко лъжат в литража. Пробвал съм със служебната всичките многократно. После идва най-важното според мен - Не е задължително да си пръв на всеки светофар!

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 16 дек 2015, 12:51

Аз градско във Враца и на 8 смъквах /бензин/, хем съм с малко по-голям двигател. В София под 13 трудно. От град до "град" има разлика. И от това кой колко послъгва и колко "пресен" бензин зарежда.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”