Ford Focus 1.8 TDDI странно фучене
-
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2014, 18:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDi 2000г
- Status: Извън линия
Ford Focus 1.8 TDDI странно фучене
Здравейте колеги, от скоро Фордчето ми почна да фучи/свисти от ауспуха доста сериозно.Даже и без да съм подал газ пак свисти.
Но пък за сметка на това може би почна да върви малко повече.Гърнето не е спукано, само през ауспуха излизат газовете...
Според мен може да се дължи на някъкво запушване на генерацията, доколкото знам този модел имат някакъв DEP филтър на генерацията, което представлявало керамична мрежа ако не се лъжа.Предполагам, че тя се е задръстила по някакъв начин и е останал малък процеп през който да минават газовете и от там да идва това свистене/фучене...
Другите ми съмнения са в турбината нещо да се прецаква.
Също да отбележа, че EGR клапана съм го запушил, защото заби в едно положение и почнаха да излизат едни черни облаци зад колата
.
Малко по-късно ще кача клипче да видите и чуете как свисти/фучи, защото даже и аз не мога да се разбера като обяснявам нещо
Но пък за сметка на това може би почна да върви малко повече.Гърнето не е спукано, само през ауспуха излизат газовете...
Според мен може да се дължи на някъкво запушване на генерацията, доколкото знам този модел имат някакъв DEP филтър на генерацията, което представлявало керамична мрежа ако не се лъжа.Предполагам, че тя се е задръстила по някакъв начин и е останал малък процеп през който да минават газовете и от там да идва това свистене/фучене...
Другите ми съмнения са в турбината нещо да се прецаква.
Също да отбележа, че EGR клапана съм го запушил, защото заби в едно положение и почнаха да излизат едни черни облаци зад колата

Малко по-късно ще кача клипче да видите и чуете как свисти/фучи, защото даже и аз не мога да се разбера като обяснявам нещо

- robber
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
Re: Ford Focus 1.8 TDDI странно фучене
Сигурно ли е, че звука идва от ауспуха, а не от коша? На един колега маркуч на вакуумите беше се откачил частично и фучеше докато накрая излезе съвсем и колата загуби мощност.
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти: