Фокус мк1 тдци 100 коня-странен шум от турбото и промяна на обороти!
-
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2014, 17:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tdci 100HP 2004 year
- Status: Извън линия
Фокус мк1 тдци 100 коня-странен шум от турбото и промяна на обороти!
Привет на всички съфорумници!
Имам странен проблем с моя форд фокус-чува се някакъв шум като от перка,която е разхлабена,от турбото и се променят оборотите заедно с това.Притеснявам се,защото знам,че там нещата са доста скъпи и сложни.Не разбирам кой знае колко,затова давам линк към видео с въпросния шум.Благодаря предварително за отговорите!
https://www.youtube.com/watch?v=nA0AdcP ... e=youtu.be
Имам странен проблем с моя форд фокус-чува се някакъв шум като от перка,която е разхлабена,от турбото и се променят оборотите заедно с това.Притеснявам се,защото знам,че там нещата са доста скъпи и сложни.Не разбирам кой знае колко,затова давам линк към видео с въпросния шум.Благодаря предварително за отговорите!
https://www.youtube.com/watch?v=nA0AdcP ... e=youtu.be
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Фокус мк1 тдци 100 коня-странен шум от турбото и промяна на обороти!
Според мен са износени втулките на турбокомпресора и опират в корпуса. Изрежи я до дупка на първа скорост, и гледай ауспуха,- изкара ли син пушек-турбокомпресора си е за смяна. По прецизна диагностика при майстор.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Добре,ще направя теста и ще пиша иначе се чудих възможно л ие да има нещо общо количеството на маслото,тъй като при последната смяна майсторите ми напълниха 5 литра,при положение,че по заводски го дават мисля 5 и половина и тогава решиха да не слагат още литър...
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Маслото трябва да си е на белега на масломерната пръчка, и в никакъв случай да не пада под минимума.
- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
То и мойта пише, че събира над 5 литра, но майстора като ми "изсмука" старото масло и сипа тубата с 5л, маслото стигна до максимума и оттогава не е мръднало. И сега тубичката ми от 1л, която бях приготвил, остана за "черни дни".ballance написа:Добре,ще направя теста и ще пиша иначе се чудих възможно л ие да има нещо общо количеството на маслото,тъй като при последната смяна майсторите ми напълниха 5 литра,при положение,че по заводски го дават мисля 5 и половина и тогава решиха да не слагат още литър...
-
- потребител
Аз като съм го замервал на студен двигател е по средата между макс и мин,иначе направих теста-форсирах до 5000,само че на свободна,не на първа,не изкара никакъв пушек,дори и черен не излезе
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Писах ти на първа скорост ! И няма да ти обяснявам защо, сам се сети !ballance написа:само че на свободна,не на първа,не изкара никакъв пушек,дори и черен не излезе
-
- потребител
Колеги,оказа се,че за смяна са:
1.Шайба на алтернатора.
2.Обтягаща ролка
Ходих в сервиза до моста Чавдар,останах доволен от момчетата,направиха му разумна оферта за частите и труда,колата сега е ток.Благодаря за мненията ви!Поздрави!
1.Шайба на алтернатора.
2.Обтягаща ролка
Ходих в сервиза до моста Чавдар,останах доволен от момчетата,направиха му разумна оферта за частите и труда,колата сега е ток.Благодаря за мненията ви!Поздрави!