Теч на масло
- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
- Status: Извън линия
Теч на масло
Момчета имам теч на масло от двигателя, но не се вижда от къде е кофти ли е работата. Ако сложа добавка за запушване ще се оправи ли или да ходя на майсторче.

-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Re: Теч на масло
При мен се оказа преди време гарнитура на главата, така че ходи на майстор....не сипвай добавки в никакъв случай!!!nicko написа:Момчета имам теч на масло от двигателя, но не се вижда от къде е кофти ли е работата. Ако сложа добавка за запушване ще се оправи ли или да ходя на майсторче.
-
- потребител
- Регистриран: 03 май 2006, 20:18
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 LU карб Вебер, 1996 г.
- Контакти:
що пък да не сипва добавки? аз имах теч от картера и сипах добавка на валволин (веднъж само се сипва а не при всяка смяна!), заедно със същото масло и оттогава се оправиха нещата. какво им е на тези добавки? нека преди да ходи на майстор и да се ръсне от 20 до 120 лв. за смяна (зависи за коя гарнитура става въпрос) да пробва с добавка за 10-15 лв. нищо не пречи. човекът сам си избира.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
...Ами тези добавки не са препоръчителни за DOHC двигатели, поради тънките маслопроводи и т.н...emils написа:що пък да не сипва добавки? аз имах теч от картера и сипах добавка на валволин (веднъж само се сипва а не при всяка смяна!), заедно със същото масло и оттогава се оправиха нещата. какво им е на тези добавки? нека преди да ходи на майстор и да се ръсне от 20 до 120 лв. за смяна (зависи за коя гарнитура става въпрос) да пробва с добавка за 10-15 лв. нищо не пречи. човекът сам си избира.