Focus Zetec SE 1.6 Мистериозно изчезване на масло
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2016, 10:22
- Status: Извън линия
Re: Focus Zetec SE 1.6 Мистериозно изчезване на масло
Баш така ще направя, да не е единствен. Тея стари морги, стигне ли се до такива ремонти никакъв смисъл няма да се правят. Отива за части и следващата чисто нова, втора употреба кола.
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Тогаз какъв беше смисъла от темата, след като не ти се занимава да я правиш ?
-
- потребител
Че някой можеше да предложи еврин и действащ вариант за проба примерно PCV керосин вода качествено масло. Ама толкос и разбирате вие тук само си чешете езиците, един не каза нищо смислено. Айде живейте си у форума и си мислете че много разбирате от механика и електроника. Вярно аз съм си виновен , че помислих че някой тук разбира повече от мен поне за този моде, но уви. Вие знаете само как да си плащате на кожудерните сервзи и после да се хвалите тук какъв ремонт сте направили и как от всичко разбирате, па той майстора ви сменил гумички на клапаните таксувал ви за сегменти една торба пари и сте щастливи.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Няма такъв ! Кое си требе,-оно си сака ! Кое си сака,- оно си требе ! Кравата сака бик, а козата пръч !Niko Rozberg написа:Че някой можеше да предложи евТин и действащ вариант за проба
Само ти искаш да таковаш дявола................ Как може да си такъв оптимист, и без знания ? Но пък и се сърдиш !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2016, 23:23
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6 (Zetec SE) комби
Колега Niko Rozberg, не се пали толкова, разходът на масло зависи от много неща и затова колегите са дали доста варианти от собствен опит. Не можеш да си представиш какъв разход на масло може да дадат едни елементарни гумички на клапаните и то на двигател само с 8 клапана, а ZETEС SE е с двойно повече. Защо си мислиш, че автомобил каран от жена е в перфектно състояние, особено ако въпросната водачка няма никакви технически познания?!!! Компютърът на двигателя започва да изключва цилиндрите един по един в разбъркан ред, когато температурата на двигателя е твърде висока и ако итова не направи впечатлиние на задкормилното устройство прекъсва запалването, което според мен и някои теоретични постановки не е най-доброто решение в такъв случай (спира циркулацията на охладителна течност през радиатора и почти винаги след това затягат лагерите). Евтините неща в твоя случай са:
1. Не наливай масло никога до максимума -карай с ниво между мин. и макс. по средата (количеството масло между минимум и максимум е 0,75 л). ;
2. Можеш да опиташ да разхлабиш малко сегментите като налееш газ за осветление или керосин в цилиндрите и оставиш да престои повече от 24 часа (хубаво е това упражнение да направиш при смяната на маслото за да може газта (керосина да се източи през пробката на масления картер);
3. Не използвай "спортен" режим на каране.
Въпреки всичко, това са временни решения, докато се отстрани основната причина за разхода на масло.
ПП. През катализатора минава всичко, което излиза от цилиндрите при достигане на работна температура е максимално ефективен. Именно от там идва проблемът със задръстването при разход на масло или недобра работа на горивната система.
1. Не наливай масло никога до максимума -карай с ниво между мин. и макс. по средата (количеството масло между минимум и максимум е 0,75 л). ;
2. Можеш да опиташ да разхлабиш малко сегментите като налееш газ за осветление или керосин в цилиндрите и оставиш да престои повече от 24 часа (хубаво е това упражнение да направиш при смяната на маслото за да може газта (керосина да се източи през пробката на масления картер);
3. Не използвай "спортен" режим на каране.
Въпреки всичко, това са временни решения, докато се отстрани основната причина за разхода на масло.
ПП. През катализатора минава всичко, което излиза от цилиндрите при достигане на работна температура е максимално ефективен. Именно от там идва проблемът със задръстването при разход на масло или недобра работа на горивната система.
Последна промяна от btzvetanov на 04 сеп 2016, 08:48, променено общо 1 път.
-
- потребител
Изнервям се с тея коли всичко дето се внася е боклука на западняците амортизирани по един или друг начин. Направих промивка на двигателя чрез пръскане на вода за да разгради налепите. Покарах малко и отвихме свещите, пак бяха целите в масло, а колата повтарям не пропушва и грам, караха зад мен и ме информираха . Измерихме компресията отново с професионален манометър този път даде рочно 220PSI на всички цилиндри след наливане на капачка масло отиват на 240PSI което е пове от перфектна компресия та чак завидна. Тоест проблема категорично не е нито с компресионни нито в маслени сегменти , нито в блока или буталата. Остават вложк, PCV или просто кофти масло което от толкова доливане направо съм го смени със 10в40. Май ще купя едни виктор рейнц и ще си губя времето с идиотщини вместо да си карам работата.
- ivan_s
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2014, 18:36
- Модел на автомобила: Focus 1 Hatchback 1.6 Zetec-SE Automatic
Колега, защо не смениш маслото? Вероятността да си попаднал на менте е доста голяма. Виждам, че си споменал по-горе Равенол. Аз карам от две години с Ravenol FO 5W30 и съм изключително доволен. Не съм чувал това масло да има ментета.
-
- потребител
Мда на хартия маслото изглежда хубаво, ще го поръчам директно от производителя. Дори съм сигурен че това фордовското е ментак, едно от най менташките марки е то. Обаче както казах в горния пост може да се каже че вече съм го сменил с друга марка за която съм сигурен че е оригинал и вискозитет 10в40 игат нищо евтино но истинско. Долял съм вече 5л. Няма как да е от маслото. Най вероятно са вложките гумички на клапаните но няма как да съм 100% сигурен понеже не може да се тестват по никакъв начин. Интересно как се спичат тея вложки като двигателя не може да се прегрее и не ги ли правят от издържлив силиконов материял.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Забрави да е от гумичките нали си написал че като слагаш масло в цилиндрите се качва компресията а това означава само едно сегменти! На моят двигател като му правиха ремонта гумичките си бяха Ок. И аз като тебе съм пробвал преди това разни препарати газ за горене в цилиндрите ефект нулев само изгубено време.
-
- потребител
Е какво като се качва компресията като налея масло! Това само значи че разликата в двете показания не е фрапираща и по главата няма проблеми. При теб може да са били сегменти но не си имал добра компресия. Как ги пишете тея коментари без хал хабер да си имате от механика! Дори на чисто нова кола да капнеш масло в цилиндрите пак ще качи компресията просто защото маслото има уплътняващ ефект, а във всеки един двигател било то и на чисто нов булид си има определен луфт между цилиндрите и буталата. Вложките или по извесни като гумички на клапаните нямат нищо общо с компресията! Като не сте сигурни в твърденията си не ги обявявайте на всеуслошание, че хем изглеждате глупаво, а и обърквате заинтересуваните от темата потребители. Предполагам има някакъв шанс макар и ъпсурдно малък състоянието на маслените сегменти да е по различно от това на компресионните но по пътя на логиката и двата елемента се амортизират заедно.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Маслените сегменти не са износени, а просто са запекли здраво. Затова е този разход на масло. Колкото и да се нервиш, това е причината. А експлоатацията на двигател с такъв разход на масло води до още по-големи драми.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Добре де, смени ги най-сетне тези гумички, това поне е лесно и евтино, и после ще говорим. Ако не знаеш, гумичките се сменят без да се сваля главата.
А, и вземи попрочети какви видове сегменти има и кой каква функция върши!
А, и вземи попрочети какви видове сегменти има и кой каква функция върши!
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Даже и в най добрият случай да се окажат гумички на клапаните ще си спестиш само 120 от сегментите щото струват по 30 лева за всеки цилиндър. Егати далаверата отваряне на двигател за да спестиш някакви си 120 кинта. Повечето коли са втора ръка са с незнайно състояние и километри съседа ми даде 4 бона за такъв ремонт а колата я взе за 14 бона става въпрос за BMW E60 2007 година отиване и връщане до морето доливаше два литра масло.
-
- потребител
Кво да бе се нервя като тука сте банда далавераджии. Кво ще ми препоръчвате сервизи ли за смяна на сегменти тсс. Ай смени си ти сегментите за 120лв ви таковам у филмаджиите. Не ми трябват вашите тъпи мнения и изказвания, съжелявам че си загубих времето с вас. Явно че не ги разбирате нещата и само зарибявате хората да си хвърлят парите по определени сервизи и майстори. Считайте темата за приключена и модератор да я закрие. Не сте ми полезни, аз ще действам както сметна за добре.
-
- потребител
Предлагам ти евтин вариант за мистериозното изчезване на маслото ще платиш само телефона обади се на врачките от "Канал 2001"
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Добре де, като ги разбираш обясни ни и ние да научим и кажи най-сетне какво продаваш?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Хе-хе, поредният отворко. 

-
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2013, 17:30
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1
Възможно ли е катализатора да му обира всичко на тоя бай ху*чо отворен и затова да си мисли че ще мине без сегменти ?
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2014, 00:01
- Модел на автомобила: Форд Фокус
Добре де аз нещо не разбрах, като толкова много ги разбираш нещата и знаеш какъв е проблема защо писа тук да питаш колегите какво и е на колата ти? Точно и ясно ти казаха защо гори масло, не си първия с такъв проблем и такива симптоми! И моят фокус гореше толкова масло и не пушеше изобщо и аз като теб потърсих помощ във форума, но имах уважение към по-опитните от мен и послушах съветите им. В крайна сметка маслените сегменти бяха много запекани, а от 16 гумички само 3 бяха горе долу добри. Едва ли някой от хората тук, който ти е предложил доверен сервиз или те е посъветвал да си смениш сегментите ще спечели нещо от това, така че успокой малко тона и или послушай хората, които са имали същия проблем или изобщо не пиши безсмислени теми за чешене на пръстите!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Фордовското, ако е купено от Мото-Пфое гарантирам, че е добро. На 3 нови Форда и на едно старо Пежо 1,6HDI имам наблюдения и не мърда на щеката от смяна до смяна.Niko Rozberg написа:Дори съм сигурен че това фордовското е ментак, едно от най менташките марки е то.