Проблем с двигател или ангренаж
-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2019, 12:00
- Status: Извън линия
Проблем с двигател или ангренаж
Здравейте! Незнам дали тук е мястото но ще попитам. Имам Ford Focus 1.6i - 1999г. Въпросът ми е от известно време ( около 4 месеца ) колата изгуби мощност и взе да дава среден разход на гориво около 13 - 14 литра , което е много имаики в предвид че карам нормално. И взе да се чува някакво почукване от към двигареля когато колата види малко зор например по нанагорнище. Отидох на маистор закачихме я на компютър но там нищо не показа ( впръскване, дозиране и тъка на татък всичко си било ок ), качи се да я пробва и каза че ангренажа е прескочил 1 или 2 зъба и като се смени и се направи центровка всичко ще се оправи. Въпросът ми е дали някои се е сблъсквал с подобно нещо и дали нещо не ме баламосва майстора, тъи ката съм малко бос в тази област ще се радвам на вашето мнение и препоръки.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Проблем с двигател или ангренаж
И като смята, че има прескочил зъб, защо не провери и при нужда да коригира? Така ако продължаваш да караш ( ако наистина има прескочил зъб) може да повредиш клапаните.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
И аз имах два прескочили зъба харчеше много и нямаше мощност така си карах почти година вината беше в майсторите дето ми сменяха ангренажа иначе си палеше от раз. Моят двигател е zetec-s с алуминиевият капак на клапаните
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
По спомен- толерансът е до към 4 зъба, като на четвъртя май удря. Така, че...оправете колата докато е време.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2019, 12:00
Благодаря. Ще я оправя, в понеделник съм на сервиз и да видим дали ще излезне, че е от ангренажа.