Проблем с охлаждане на Ford Mondeo 1.8TD 88HP 1995Г.
-
- потребител
- Регистриран: 24 юни 2020, 03:34
- Status: Извън линия
Проблем с охлаждане на Ford Mondeo 1.8TD 88HP 1995Г.
Здравейте колеги!Имам следния проблем.Карам от известно време Форд Мондео 1.8ТД 88коня,1995година.От седмица наблюдавам колата си,в горещите дни,стрелката на температурата ми стига до А(NORMAL).Перката не се ключва,нямам никакво парно.Термостата е чисто нов,челния радиатор също,Пускам парното на топло,духа 30сек. И след това малко по малко става студено.Колата никъде не губи вода,не бърка масло с вода.Маркучите не са твърди като камък,отваря и двата полюса обаче ме е страх че стиго до А,защото от когато я карам,дори и в най-големите жеги,повече от R не подминава стрелката а зимата даже най-високо е стигала то О.Някаква идея да имате от какво може да е???Всички бушони са проверени и нищо им няма.Колата се кара на вода в момента,възможно ли е от това че е само на вода да вдига такива високи градуси???Моля за съвети 

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
- Status: Извън линия
Re: Проблем с охлаждане на Ford Mondeo 1.8TD 88HP 1995Г.
Или водната помпа не върти водата заради превъртяла в оста турбина, някъде е запушен маркуч за обезвъздушаване (онези трите тънките, които влизат в разширителния съд) и въздушна възглавница пречи на нормалната циркулация или в най-лошия случай има издухана гарнитура и влизат изгорели газове, които създават възглавница.M.Apostolov11 написа: ↑24 юни 2020, 03:42...Пускам парното на топло,духа 30сек. И след това малко по малко става студено...
Най-лесно се проверяват маркучите - на студен двигател развиваш капачката, разкачваш един по един и надуваш на обратно към двигателя/радиатора. Ако някой не връща - има задръстване (май имаше в маркучите някакви бленди с малък отвор и там се трупа ръжда и варовик).