Фиеста 2007 г. 1.25 55 kw прекъсва студена
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2015, 13:28
- Status: Извън линия
Фиеста 2007 г. 1.25 55 kw прекъсва студена
Здравейте,
По съвет на колегата Paci отварям нова тема за този лек проблем с който се боря.
Колата е Фиеста 2007 г. 1.25 бензин 55 кв.
Проблема е следния: САМО при първо палене за деня, тоест напълно студена, колата си пали абсолютно нормално, работи около 10/15 сек и започва едно играене на обороти, сякаш губи цилиндри, двигателя тресе, отвън замирисва на суров бензин и това всичко трае не повече от 10 секунди. След това всичко се нормализира и повече няма и следа от този проблем и 100 пъти да я паля. Колата няма никакви проблеми с нищо друго: разход, вървеж, обороти...всичко е идеално. Няма и не е имала газ. На 48 000 км е. Да уточня също, че това не е задължително да се случи всяка сутрин. Понякога 2/3 дни не го прави. Проблема се яви от около 2 месеца. До момента какво съм направил: преди около 3500 км са сменени всички консумативи (вкл. горивен филтър), ремъци, ролки и свещите с Денсо каквито са по каталог и каквито извадих от нея. По съвет на колегата sinnerman изчистих дросела, който беше замърсен наистина, но това не реши проблема. Моля давайте идеи къде да ровя?

По съвет на колегата Paci отварям нова тема за този лек проблем с който се боря.
Колата е Фиеста 2007 г. 1.25 бензин 55 кв.
Проблема е следния: САМО при първо палене за деня, тоест напълно студена, колата си пали абсолютно нормално, работи около 10/15 сек и започва едно играене на обороти, сякаш губи цилиндри, двигателя тресе, отвън замирисва на суров бензин и това всичко трае не повече от 10 секунди. След това всичко се нормализира и повече няма и следа от този проблем и 100 пъти да я паля. Колата няма никакви проблеми с нищо друго: разход, вървеж, обороти...всичко е идеално. Няма и не е имала газ. На 48 000 км е. Да уточня също, че това не е задължително да се случи всяка сутрин. Понякога 2/3 дни не го прави. Проблема се яви от около 2 месеца. До момента какво съм направил: преди около 3500 км са сменени всички консумативи (вкл. горивен филтър), ремъци, ролки и свещите с Денсо каквито са по каталог и каквито извадих от нея. По съвет на колегата sinnerman изчистих дросела, който беше замърсен наистина, но това не реши проблема. Моля давайте идеи къде да ровя?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Фиеста 2007 г. 1.25 55 kw прекъсва студена
Не бих правил нищо на този етап.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Re: RE: Re: Фиеста 2007 г. 1.25 55 kw прекъсва студена
И други това ме посъветваха, но принципно не мога да трая нещо по колата да не е наред и ме човърка отвътре да го оправя. Вероятно имаш предвид да чакам влошаване за да се хване какво е?HACKO написа:Не бих правил нищо на този етап.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Първо, казваш около 10с след запалване студена, ами първите 20-30с след стартиране на един двигател нищо не му е наред и са възможни всякакви аномалии без да има някакъв проблем.
Второ, възможно е някой датчик да не влиза навреме в режим и затова да се получава грешна смес, успокоителното е, че се оправя и след това не се проявява до последващо изстиване.
Трето, да, най-добре изчакай нещата да ескалират за да може по-лесно да се локализира проблема, иначе може да тръгнеш по наклонената плоскост на проби и грешки и не стига, че ще дадеш маса пари ами може да повредиш и нещо работещо.
Второ, възможно е някой датчик да не влиза навреме в режим и затова да се получава грешна смес, успокоителното е, че се оправя и след това не се проявява до последващо изстиване.
Трето, да, най-добре изчакай нещата да ескалират за да може по-лесно да се локализира проблема, иначе може да тръгнеш по наклонената плоскост на проби и грешки и не стига, че ще дадеш маса пари ами може да повредиш и нещо работещо.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
С първото съм съгласен, но това определено преди го нямаше и ми се види малко извън нормалното.
По второто се насочвам в момента.
И трето ще внимавам да не стане така определено.
Благодаря за включването.
По второто се насочвам в момента.
И трето ще внимавам да не стане така определено.
Благодаря за включването.
-
- потребител
След определен период на отсъствие на проблема, оня ден го направи пак и даже успя да угасне. За пръв път гасне. След това разбира се запали и нито следа от проблема. Тази вечер я оставям на колегата OgiDogi да я "преслуша" утре сутрин на студено и да видим какво ще излезе.
-
- потребител
На диагностиката се оказа, че колата е чук. Никакви грешки. Всичко в норма. Огнян набеди за причина прекалено налягане в резервоара, тъй като има силно изразено съскане при развиване на тапата. Та теста беше тази сутрин преди запалване да отворя капачката, ноправих го, но пак "греда"... запали си и след малко аха да загасне...и след това всичко е ок. Досадна работа...давайте съвети моля!
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2015, 18:21
- Модел на автомобила: Galaxy
тези седмици правихме експерименти с два датчика -на разпределителният и коляновият вал.При откачането на първият ,компа плюе грешка .Колата в нормално топло и сухо време върви все едно е с него, а в действително е без него.При откачане на вторият грешка НЯМА ,но и колата не пали.frizzante написа:На диагностиката се оказа, че колата е чук. Никакви грешки. Всичко в норма. Огнян набеди за причина прекалено налягане в резервоара, тъй като има силно изразено съскане при развиване на тапата. Та теста беше тази сутрин преди запалване да отворя капачката, ноправих го, но пак "греда"... запали си и след малко аха да загасне...и след това всичко е ок. Досадна работа...давайте съвети моля!
- sinnerman
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2012, 11:08
- Модел на автомобила: focus
Колега,frizzante написа:На диагностиката се оказа, че колата е чук. Никакви грешки. Всичко в норма. Огнян набеди за причина прекалено налягане в резервоара, тъй като има силно изразено съскане при развиване на тапата. Та теста беше тази сутрин преди запалване да отворя капачката, ноправих го, но пак "греда"... запали си и след малко аха да загасне...и след това всичко е ок. Досадна работа...давайте съвети моля!
Както ти казах, моята фиеста имаше същия проблем. Дори по някой път гаснеше. При регулярна смяна на маслото в МП, споделих с приемчика за проблема. Диагностицираха я и след това почистиха дроселовата клапа и проблема изчезна. Пари не ми взеха. По техни думи, това влизало в цената на смяна на маслото .
МП Пловдив.
П.П. При отвиване на капачката, трябва да съска. Ако не съска означава, че не се създава вакуум и имаш проблем.
-
- потребител
Re: RE: Re: Фиеста 2007 г. 1.25 55 kw прекъсва студена
Съжелявам, че съм забравил да го напиша - още като го писа първия път дросела беша свален и изчистен до блясък. Беше замърсен наистина, но ефект нямаше никакъв. Още на другата сутрин го имаш пак проблема.sinnerman написа:Колега,frizzante написа:На диагностиката се оказа, че колата е чук. Никакви грешки. Всичко в норма. Огнян набеди за причина прекалено налягане в резервоара, тъй като има силно изразено съскане при развиване на тапата. Та теста беше тази сутрин преди запалване да отворя капачката, ноправих го, но пак "греда"... запали си и след малко аха да загасне...и след това всичко е ок. Досадна работа...давайте съвети моля!
Както ти казах, моята фиеста имаше същия проблем. Дори по някой път гаснеше. При регулярна смяна на маслото в МП, споделих с приемчика за проблема. Диагностицираха я и след това почистиха дроселовата клапа и проблема изчезна. Пари не ми взеха. По техни думи, това влизало в цената на смяна на маслото .
МП Пловдив.
П.П. При отвиване на капачката, трябва да съска. Ако не съска означава, че не се създава вакуум и имаш проблем.
- sinnerman
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2012, 11:08
- Модел на автомобила: focus
В такъв случай виж датчика, който е закачен на дросела. Не знам как се казва. За входящия въздух или нещо такова. На колата ти и няма нищо. Не се филмирай.Сутрин като палех, държех натиснат леко педала на газта за около 20 секунди, за да не ми гасне.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
На дросела няма закачен датчик, в близост е само MAP/IAT сензора.sinnerman написа:В такъв случай виж датчика, който е закачен на дросела. Не знам как се казва. За входящия въздух или нещо такова. На колата ти и няма нищо. Не се филмирай.Сутрин като палех, държех натиснат леко педала на газта за около 20 секунди, за да не ми гасне.
Очевидно ще трябва да изчакаме някоя по-студена сутрин и да се закача с лаптопа преди палене, за да видя кое играе, докато тресе - дали инжекторни времена или налягане в колектора и да търсим по-нататък.
Вчера, докато запаля и отида да гледам и слушам двигателя, започна да тресе и продължи не повече от 3-4 секунди. Колата беше стояла няколко часа на слънце, при околна температура около 18-20°. Въпреки това, докато я вкарам в сервиза, да включа диагностиката и да гледам различните параметри, двигателят работеше с повишени обороти на празен ход - при 47° на двигателя, оборотите бяха над 1000. След 60° паднаха до около 780. Малко ми е странно, но може да е нормално за този модел с малко кубици и повече коне.
-
- потребител
Добре. Ще се уговорим за повторно посещение тогава...да видим какво ще излезе всъщност.
-
- потребител
- Регистриран: 12 апр 2021, 21:14
Здравейте,
Преди месец си взех фиеста, но проблема които е описан го има и при нея. Прекъсва при студен двигател само веднъж и после никакъв помен от прекъсването. Всичко и е проверено, всеки един датчик си работи перфектно, но си остава това изтърсване 10 сек. след запалването и.
Някой успя ли да открие какво е?
Ще съм адски благодарен ако споделите.
Колата е фиеста 1.4 автомат 2010 г.
Преди месец си взех фиеста, но проблема които е описан го има и при нея. Прекъсва при студен двигател само веднъж и после никакъв помен от прекъсването. Всичко и е проверено, всеки един датчик си работи перфектно, но си остава това изтърсване 10 сек. след запалването и.
Някой успя ли да открие какво е?
Ще съм адски благодарен ако споделите.
Колата е фиеста 1.4 автомат 2010 г.
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
Аз бих взел на заем(за проба) свещи от работещ без проблем двигател.
-
- потребител
- Регистриран: 12 апр 2021, 21:14
Свещите са на 300-400 км.