Проблем със оборотите , Мондео 96

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Speed
потребител
потребител
Регистриран: 18 дек 2006, 16:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

Проблем със оборотите , Мондео 96

Мнение от Speed » 01 апр 2007, 14:47

От известно време нещо ми се ебават ниските обороти като я запаля независимо дали студена или топла и гледам оборотомера както си работи нормално на 900 об се качва на 1100 и после пак пада .... :(

А сега стана още ще по зле вчера като язапилх пред блока и на место ми работи във 2 хил оборота :shock: изфурцирах я няколко пъти но пак същота пада до 1500 най много и не иска да ги свали .... а и пюлс това докато падат оборотите падат много бавно .... :( Някой знае ли от какво може да е това .... Един познат ми каза , че е възможно жилото за газта да ми задържа да е клеясало и затова бавно да падат оборотите .... друг ми каза , че може да е от дебитомера и нещо от сорта но те не карат форд и нищо немогат да ми помогнат

Някой имал ли е такъв проблем :(

колата е форд мондео 1996 год 18 бензин

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"

Мнение от FordSierra1.6L » 01 апр 2007, 18:03

ми проследи каде отива жилото на газта....трябва да е някаде под Въздушния филтър поне при мене там се намира карбуратора.... и го пръсни с WD40 и няма да има проблем....и на мен ми заяждаше движеше се трудно педала газта на тласъци и го пръснах и сега е като нов :) а относно тва че са ти много високи оборотите незнам от какво може да е ....то е нормално отначало да са ти високи докато загрее колата но след това трябва да си паднат на нормалните.....на газ ли я караш колата ?

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Мнение от evg2 » 01 апр 2007, 18:16

Откачал ли си акомулатора?Ако си от там е проблема,чети тук:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... +%E5%EA%F3" onclick="window.open(this.href);return false;
Така прави моятя като не спазя горната процедура.

Speed
потребител
потребител

Мнение от Speed » 01 апр 2007, 18:18

FordSierra1.6L написа:ми проследи каде отива жилото на газта....трябва да е някаде под Въздушния филтър поне при мене там се намира карбуратора.... и го пръсни с WD40 и няма да има проблем....и на мен ми заяждаше движеше се трудно педала газта на тласъци и го пръснах и сега е като нов :) а относно тва че са ти много високи оборотите незнам от какво може да е ....то е нормално отначало да са ти високи докато загрее колата но след това трябва да си паднат на нормалните.....на газ ли я караш колата ?
Ми да на газ я карам ,че по тънкана ама мойта не е карбуратор , а пълен инжекцион и жилото ми се пада мялко встрани на въздушният филтър от снимката се вижда а + това педала на газта се движи леко :( А попринцип тази кола трябва да си работа на 900 оборота на место независимо дали е студена или топла
Имам едно питане това от снимката със питанкатакакво е гледам че е някакъв датчик май дето измерва колко въздух влиза амане съм сигурен и възможно ли е той да се ебева нещо и о ттам да ми прати тоя проблем
Направо се плаша какво може да и е :cry:
Прикачени файлове
2222222222222222222.JPG

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"

Мнение от FordSierra1.6L » 01 апр 2007, 18:46

принципно на някой коли вътре в кутията на въздушния филтър има един датчик който незнам кога се включва и се отваря една клапа и дърпа въздух от друго място демек стават 2 местата...и знам че ако се кара на газ тоз датчик трябва да се махне то отива едно маркуче от само място в кутия в един датчик...нека по запознати да говорят това само съм го виждал че се маха....

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 01 апр 2007, 20:29

За оборотите че топла студена държи 900, мисля че не е така, като е студена държи малко над 1000. А тоя датчик с питанката и аз не разбрах много много за какво е, само ми казаха като купувах колата, да отида да ми го почистят някъде да не се прецака, че е страшно скъп - 600-700 лева.
Изображение

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 02 апр 2007, 10:25

Изображение

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 03 апр 2007, 13:16

Дагчикът е МАФ сензора и се оправя като го напръскаш с контактен спрей - той е вероятна причина за такова поведение - направи го и ще видиш.
Имай предвид че ти трябва идиотска отверка за да го свалиш - еврейска звезда с дупка. Иначе се сваля лесно.

Speed
потребител
потребител

Мнение от Speed » 03 апр 2007, 14:17

Много благодаря на всички за линковете и постовето .Изчетох темите и направих това дето се пише във тях и наистина подейства :shock:
Това излезе същото като при ел стъклата преди време не ми се отваряше съклото на шофьора и след като проверих всичко се оказа , че самите бутони са се преебали и недават контакт . кат отидох във магазина и ми изтърсиха някаква цифра от 60 -70 лева за тея две бутончета /добрече че нямах във себе си пари и не се набутах / като се прибрах във нас разглобих клупунга почистих го и го напръсках със спрей контакт и сега си бачкат перфектно :)

Още веднъж благодаря 8)

yanita
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2007, 16:37
Контакти:

Re: Проблем със оборотите , Мондео 96

Мнение от yanita » 04 апр 2007, 16:52

И моето Мондео започна да се форсира от известно време насам. Изчетох всичко, което сте описали, но тъй като съм жена, много се съмнявам като отида в сервиз и им кажа за проблема, че някой ще провери именно тези сензори и датчици.... :cry: Ще ме изръсят стабилно, че и няма да отстранят проблема.... Някой да има идея къде да закарам моята красавица?

Потребителски аватар
zaprqn
потребител
потребител
Регистриран: 12 сеп 2006, 20:58
Модел на автомобила: ford mondeo 1.6 16v 88к.с. 96

Мнение от zaprqn » 04 апр 2007, 18:14

и аз го имам същия проблем с оборотите!! всяка сутрин падат ту се качват дори и изгасва! след 5мин проблема изчезва и колата си работи нормално! незнам на какво се дължи това :roll: :oops:
mondeo

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Re: Проблем със оборотите , Мондео 96

Мнение от pepy1 » 04 апр 2007, 20:43

yanita написа:И моето Мондео започна да се форсира от известно време насам. Изчетох всичко, което сте описали, но тъй като съм жена, много се съмнявам като отида в сервиз и им кажа за проблема, че някой ще провери именно тези сензори и датчици.... :cry: Ще ме изръсят стабилно, че и няма да отстранят проблема.... Някой да има идея къде да закарам моята красавица?
как да ти помогнем след като незнаеме от коя част на България си :wink:

ПП: тъй като си дама почти съм сигурен че като си оправиш профила ше има поне 1 стр. по твоя проблем -форума не страда от липса на ухажори а после ... Паци да му мисли
времето е като парите-никога не стига

emohero
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2005, 15:08
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16V Ghia - 96'
Контакти:

Мнение от emohero » 25 апр 2007, 11:34

???? ?? ??????? ???? ???????? :
????????? ?? ???-? ? ????? ??????? ???????? ? ?????? ?? ??????? ?????? ?? ????????. ?? ?? ???????? ????? ????? 1 ?????? ? ????? ??? ?? ?? ???????.

??? yanita : ???? ?????? ??????? ? ?????????. ??????? ?? ????????? - ??????????? ?? ????????? ????? 700 ? 1500, ????? ???? ???????? ?? ????????, ?? ??????????? ?? ?????? ??? ?? ?? ?????. ???????? ?? ?? ???? ??????????? ? ?? ? ??? ?? ??????, ?? ? ??????? ?????????? ?? ??????? ????????? ??? ????????. ??????? ?? ? ?? ?????? ??????? ?????.

yanita
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2007, 16:37
Контакти:

Мнение от yanita » 03 май 2007, 13:20

Аз съм в София ;-)
А сега по проблема - МАФ сензора е! Обаче каква ли е реалната му цена, защото от Мото Пфое ми го оферират на 310 лв. Някой да е наясно????

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”