Проблем със оборотите , Мондео 96
-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2006, 16:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Status: Извън линия
Проблем със оборотите , Мондео 96
От известно време нещо ми се ебават ниските обороти като я запаля независимо дали студена или топла и гледам оборотомера както си работи нормално на 900 об се качва на 1100 и после пак пада ....
А сега стана още ще по зле вчера като язапилх пред блока и на место ми работи във 2 хил оборота
изфурцирах я няколко пъти но пак същота пада до 1500 най много и не иска да ги свали .... а и пюлс това докато падат оборотите падат много бавно ....
Някой знае ли от какво може да е това .... Един познат ми каза , че е възможно жилото за газта да ми задържа да е клеясало и затова бавно да падат оборотите .... друг ми каза , че може да е от дебитомера и нещо от сорта но те не карат форд и нищо немогат да ми помогнат
Някой имал ли е такъв проблем
колата е форд мондео 1996 год 18 бензин

А сега стана още ще по зле вчера като язапилх пред блока и на место ми работи във 2 хил оборота

Някой имал ли е такъв проблем

колата е форд мондео 1996 год 18 бензин
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
ми проследи каде отива жилото на газта....трябва да е някаде под Въздушния филтър поне при мене там се намира карбуратора.... и го пръсни с WD40 и няма да има проблем....и на мен ми заяждаше движеше се трудно педала газта на тласъци и го пръснах и сега е като нов
а относно тва че са ти много високи оборотите незнам от какво може да е ....то е нормално отначало да са ти високи докато загрее колата но след това трябва да си паднат на нормалните.....на газ ли я караш колата ?

- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Откачал ли си акомулатора?Ако си от там е проблема,чети тук:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... +%E5%EA%F3" onclick="window.open(this.href);return false;
Така прави моятя като не спазя горната процедура.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... +%E5%EA%F3" onclick="window.open(this.href);return false;
Така прави моятя като не спазя горната процедура.
-
- потребител
Ми да на газ я карам ,че по тънкана ама мойта не е карбуратор , а пълен инжекцион и жилото ми се пада мялко встрани на въздушният филтър от снимката се вижда а + това педала на газта се движи лекоFordSierra1.6L написа:ми проследи каде отива жилото на газта....трябва да е някаде под Въздушния филтър поне при мене там се намира карбуратора.... и го пръсни с WD40 и няма да има проблем....и на мен ми заяждаше движеше се трудно педала газта на тласъци и го пръснах и сега е като нова относно тва че са ти много високи оборотите незнам от какво може да е ....то е нормално отначало да са ти високи докато загрее колата но след това трябва да си паднат на нормалните.....на газ ли я караш колата ?

Имам едно питане това от снимката със питанкатакакво е гледам че е някакъв датчик май дето измерва колко въздух влиза амане съм сигурен и възможно ли е той да се ебева нещо и о ттам да ми прати тоя проблем
Направо се плаша какво може да и е

- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
принципно на някой коли вътре в кутията на въздушния филтър има един датчик който незнам кога се включва и се отваря една клапа и дърпа въздух от друго място демек стават 2 местата...и знам че ако се кара на газ тоз датчик трябва да се махне то отива едно маркуче от само място в кутия в един датчик...нека по запознати да говорят това само съм го виждал че се маха....
-
- потребител
Много благодаря на всички за линковете и постовето .Изчетох темите и направих това дето се пише във тях и наистина подейства
Това излезе същото като при ел стъклата преди време не ми се отваряше съклото на шофьора и след като проверих всичко се оказа , че самите бутони са се преебали и недават контакт . кат отидох във магазина и ми изтърсиха някаква цифра от 60 -70 лева за тея две бутончета /добрече че нямах във себе си пари и не се набутах / като се прибрах във нас разглобих клупунга почистих го и го напръсках със спрей контакт и сега си бачкат перфектно
Още веднъж благодаря

Това излезе същото като при ел стъклата преди време не ми се отваряше съклото на шофьора и след като проверих всичко се оказа , че самите бутони са се преебали и недават контакт . кат отидох във магазина и ми изтърсиха някаква цифра от 60 -70 лева за тея две бутончета /добрече че нямах във себе си пари и не се набутах / като се прибрах във нас разглобих клупунга почистих го и го напръсках със спрей контакт и сега си бачкат перфектно

Още веднъж благодаря

-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2007, 16:37
- Контакти:
Re: Проблем със оборотите , Мондео 96
И моето Мондео започна да се форсира от известно време насам. Изчетох всичко, което сте описали, но тъй като съм жена, много се съмнявам като отида в сервиз и им кажа за проблема, че някой ще провери именно тези сензори и датчици....
Ще ме изръсят стабилно, че и няма да отстранят проблема.... Някой да има идея къде да закарам моята красавица?

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: Проблем със оборотите , Мондео 96
как да ти помогнем след като незнаеме от коя част на България сиyanita написа:И моето Мондео започна да се форсира от известно време насам. Изчетох всичко, което сте описали, но тъй като съм жена, много се съмнявам като отида в сервиз и им кажа за проблема, че някой ще провери именно тези сензори и датчици....Ще ме изръсят стабилно, че и няма да отстранят проблема.... Някой да има идея къде да закарам моята красавица?

ПП: тъй като си дама почти съм сигурен че като си оправиш профила ше има поне 1 стр. по твоя проблем -форума не страда от липса на ухажори а после ... Паци да му мисли
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2005, 15:08
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16V Ghia - 96'
- Контакти:
???? ?? ??????? ???? ???????? :
????????? ?? ???-? ? ????? ??????? ???????? ? ?????? ?? ??????? ?????? ?? ????????. ?? ?? ???????? ????? ????? 1 ?????? ? ????? ??? ?? ?? ???????.
??? yanita : ???? ?????? ??????? ? ?????????. ??????? ?? ????????? - ??????????? ?? ????????? ????? 700 ? 1500, ????? ???? ???????? ?? ????????, ?? ??????????? ?? ?????? ??? ?? ?? ?????. ???????? ?? ?? ???? ??????????? ? ?? ? ??? ?? ??????, ?? ? ??????? ?????????? ?? ??????? ????????? ??? ????????. ??????? ?? ? ?? ?????? ??????? ?????.
????????? ?? ???-? ? ????? ??????? ???????? ? ?????? ?? ??????? ?????? ?? ????????. ?? ?? ???????? ????? ????? 1 ?????? ? ????? ??? ?? ?? ???????.
??? yanita : ???? ?????? ??????? ? ?????????. ??????? ?? ????????? - ??????????? ?? ????????? ????? 700 ? 1500, ????? ???? ???????? ?? ????????, ?? ??????????? ?? ?????? ??? ?? ?? ?????. ???????? ?? ?? ???? ??????????? ? ?? ? ??? ?? ??????, ?? ? ??????? ?????????? ?? ??????? ????????? ??? ????????. ??????? ?? ? ?? ?????? ??????? ?????.