Ford Fiesta гори масло?
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Re: Ford Fiesta гори масло?
Бе тя твоята е 94 год моята беше 89 г и успях тази пролет да я шитна за 1300 лв, за всеки влак си има пътници.
Пробвай да я продадеш първо, но ако и прави ремонт остава вечно твоя, никой не вярва на думите "след основен ремонт". Не можеш да и избиеш вложението за ремонта, не дай боже както казах да имаш и елипса на цилиндрите и да правиш шлайф.
Цени не знам.
Пробвай да я продадеш първо, но ако и прави ремонт остава вечно твоя, никой не вярва на думите "след основен ремонт". Не можеш да и избиеш вложението за ремонта, не дай боже както казах да имаш и елипса на цилиндрите и да правиш шлайф.
Цени не знам.
-
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2006, 00:01
- Модел на автомобила: Форд Фиеста
Аз не искам да я продавам нека си я кара жена ми искам само да и сменя сегменти и лагери/ако не са елипсовидни цилиндрите/не вярвам да са толкова скъпи ????
- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
КАМ 300 кинта ми казаха на мене за ремонта и моята е за сегменти
карам до де се не разпадне 

-
- потребител
Ако е до 200 ще я правя иначе и аз ще я карам до разпаданеpeshaka написа:КАМ 300 кинта ми казаха на мене за ремонта и моята е за сегментикарам до де се не разпадне

- fiesta_rs
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2008, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16v...Fiesta 1.6 RS TURBO
сегментите са 100 лв а биелните лагери кам 30-40 лв.....и гарнитури за картера(10лв) и за блока(20лв) успех 

-
- потребител
Благодаря ви много значи ще се прави количката,цената ме устроива !!!fiesta_rs написа:сегментите са 100 лв а биелните лагери кам 30-40 лв.....и гарнитури за картера(10лв) и за блока(20лв) успех
- malur
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 15:59
- Модел на автомобила: Fiesta xr2i
компресията трябва 13 16 бара
Когато бях дете, всяка вечер се молех за ново колело. След това разбрах, че Бог не работи така, затова си откраднах колело и го помолих за прошка.
- malur
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 15:59
- Модел на автомобила: Fiesta xr2i
а труда е 300 400 лева
Когато бях дете, всяка вечер се молех за ново колело. След това разбрах, че Бог не работи така, затова си откраднах колело и го помолих за прошка.
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
140 km/h са си много, тя нова и дават максимум 143 km/h.
ще видиш дали пуши сутрин като тръгваш и първите няколко км, дай газ да се ускорява и поглеждай в огледалото дали има дим след теб.
при мен остава и после спира. харчи масло повече като я караш бързо на дълъг път, или може би в града не ми прави впечатление.
аз сменях гумички и не се подобри и от година и половина си имам две или 3 бутилки масло в багажника. и доливам като я чуя да трака повече. взимам си от мото пфое наливно 15 в 40 то е около 8 лв. литъра. евтиното е пак там. и от време на време сменям маслен филтър. после ще почне и ръждата да те гони. няма особен смисъл от ремонт
ще видиш дали пуши сутрин като тръгваш и първите няколко км, дай газ да се ускорява и поглеждай в огледалото дали има дим след теб.
при мен остава и после спира. харчи масло повече като я караш бързо на дълъг път, или може би в града не ми прави впечатление.
аз сменях гумички и не се подобри и от година и половина си имам две или 3 бутилки масло в багажника. и доливам като я чуя да трака повече. взимам си от мото пфое наливно 15 в 40 то е около 8 лв. литъра. евтиното е пак там. и от време на време сменям маслен филтър. после ще почне и ръждата да те гони. няма особен смисъл от ремонт

-
- потребител
В града не харчи толкова много масло ама на дълъг път ми разказа игратаlicho написа:140 km/h са си много, тя нова и дават максимум 143 km/h.
-
- потребител
Ти ме уби,вярно ли е толкова скъпо?malur написа:а труда е 300 400 лева
- fiesta_rs
- потребител
ако разбираш поне малко може и сам да си я направиш или пък ако имаш някой приятел който разбира,не е толкова сложно!аз на мойта ги сменяхме с един приятел!ако я хванете една събота и неделя е готова стига да знаете кво правите!!!успех

-
- потребител
Аааа оговорил съм се с един френд да я разкостиме и да я съберемеfiesta_rs написа:ако разбираш поне малко може и сам да си я направиш или пък ако имаш някой приятел който разбира,не е толкова сложно!аз на мойта ги сменяхме с един приятел!ако я хванете една събота и неделя е готова стига да знаете кво правите!!!успех![]()
![]()
![]()

- fiesta_rs
- потребител
внимавайте само да не счупите сегментите като ги сменяте
успех ....и по принцип смяната от майстор ще ти излезе около 100лв 

-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Зависи от "майстора" да го еВа. А за горенето на масло ето ти и един пример от мен лично.
В града на 5000км доливам около 0.5л,сега бях на море и за ~1300км със каране по магистралите със 140-160км/ч- до 4000rpm ми изгоря 1л. масло
Сиера е колата ,но си е страшна мадама ,знаеш ги тия 20 годишните

В града на 5000км доливам около 0.5л,сега бях на море и за ~1300км със каране по магистралите със 140-160км/ч- до 4000rpm ми изгоря 1л. масло

Сиера е колата ,но си е страшна мадама ,знаеш ги тия 20 годишните

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Няма смисъл колега, жени я или пускай на части. Няма гаранция,че след смяна на сегменти ще се оправи. Все пак е на 15 г. за кога ще я реанимираш.
-
- потребител
Много си я обичкам таз Фиестичка много върви и е много здрава ,още не е за моргатаvvasilev написа:Няма смисъл колега, жени я или пускай на части. Няма гаранция,че след смяна на сегменти ще се оправи. Все пак е на 15 г. за кога ще я реанимираш.

-
- потребител
Ако е за 100 лева ще я закарам ама все пак са си 100 леваfiesta_rs написа:внимавайте само да не счупите сегментите като ги сменяте![]()
![]()
успех ....и по принцип смяната от майстор ще ти излезе около 100лв

Да количката е супер и маслото не е толкова много/изгорялото/noface написа:Зависи от "майстора" да го еВа. А за горенето на масло ето ти и един пример от мен лично.
В града на 5000км доливам около 0.5л,сега бях на море и за ~1300км със каране по магистралите със 140-160км/ч- до 4000rpm ми изгоря 1л. масло![]()
Сиера е колата ,но си е страшна мадама ,знаеш ги тия 20 годишните![]()

- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
с тези 2литра май си е за по сериозен ремонт,ако беше 1 айде бива.
аз принципно съм за сегменти вече,но си намалих разхода на масло с около 1 литър ,но за тази цел се бръкнах малко повече преди като взех масло за 80лв +18лв филтър и имаше резултат ,първо мъркаше като нова,друго около 1700км маслото ако е горяло е било минимално,но след пробег 1300км за няколко дни със скорост между 50-120-180км/ч (главно към 160),нещата станаха зле и почна да гори отново като преди ,към 1.5л и сега трябва да се долива бая.
затова ,че щом искаш даси я караш,ако имаш пари направи и ремонта и после едно по хубаво масълце и нямаш грижи после
аз принципно съм за сегменти вече,но си намалих разхода на масло с около 1 литър ,но за тази цел се бръкнах малко повече преди като взех масло за 80лв +18лв филтър и имаше резултат ,първо мъркаше като нова,друго около 1700км маслото ако е горяло е било минимално,но след пробег 1300км за няколко дни със скорост между 50-120-180км/ч (главно към 160),нещата станаха зле и почна да гори отново като преди ,към 1.5л и сега трябва да се долива бая.
затова ,че щом искаш даси я караш,ако имаш пари направи и ремонта и после едно по хубаво масълце и нямаш грижи после

винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi '95-LPG X4082
Ситроен С4 '07 (само за подръжка) - Местоположение: Димитровград->Хасково
Използвам темата
Смених маслото преди 900км. с JCT Germany http://avto-hit.com/products.php" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; 15W40 4l за 26лв. + тефлонова добавка отново JCT 9.00лв.
Тази сутрин налях 0.5л. масло.
При предната смяна отново със същото масло + добавка за уплътняване (не тефлонова) мисля за около 9 000км долях 5 л масло.
Забелязъл съм че ако по често доливам масло по-малко примерно около150мл. и държа маслото да е посредата на щеката ми харчи по-малко (не знам дали не си въобрязавам).
Мисля че маслото е по до-добро от така наречените наливни. Никой не знае какво ти слагат а това си е поне запечатано.
В момента се двуомя дали да започвам ремонта със смяната на маслените сегменти (като четох темата се уплаших от елипсовидно износване).
Преди 5 месеца ми направиха оферта 220лв. (без шлайфане мисля, труд + материали).
Така да поставя въпроса ако направя каквото е нужно (сегменти, гумички, гарнитури, шлайф) колко масло ще ми харчи и за колко дълго време? Моля колегите минали през тази процедура да кажат.
ПС: Гумичките на клапаните ги смених като я взех и забелязах че харчи. Навъртял съм 30 000 км за две години и полувина. В началото сменях маслото на около 6 000км с различни марки слагах различни добавки.
Смених маслото преди 900км. с JCT Germany http://avto-hit.com/products.php" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; 15W40 4l за 26лв. + тефлонова добавка отново JCT 9.00лв.
Тази сутрин налях 0.5л. масло.
При предната смяна отново със същото масло + добавка за уплътняване (не тефлонова) мисля за около 9 000км долях 5 л масло.
Забелязъл съм че ако по често доливам масло по-малко примерно около150мл. и държа маслото да е посредата на щеката ми харчи по-малко (не знам дали не си въобрязавам).
Мисля че маслото е по до-добро от така наречените наливни. Никой не знае какво ти слагат а това си е поне запечатано.
В момента се двуомя дали да започвам ремонта със смяната на маслените сегменти (като четох темата се уплаших от елипсовидно износване).
Преди 5 месеца ми направиха оферта 220лв. (без шлайфане мисля, труд + материали).
Така да поставя въпроса ако направя каквото е нужно (сегменти, гумички, гарнитури, шлайф) колко масло ще ми харчи и за колко дълго време? Моля колегите минали през тази процедура да кажат.
ПС: Гумичките на клапаните ги смених като я взех и забелязах че харчи. Навъртял съм 30 000 км за две години и полувина. В началото сменях маслото на около 6 000км с различни марки слагах различни добавки.