Ford Fiesta гори масло?

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Status: Извън линия

Re: Ford Fiesta гори масло?

Мнение от tankovbg » 29 юли 2008, 17:06

Бе тя твоята е 94 год моята беше 89 г и успях тази пролет да я шитна за 1300 лв, за всеки влак си има пътници.
Пробвай да я продадеш първо, но ако и прави ремонт остава вечно твоя, никой не вярва на думите "след основен ремонт". Не можеш да и избиеш вложението за ремонта, не дай боже както казах да имаш и елипса на цилиндрите и да правиш шлайф.
Цени не знам.

herkules
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2006, 00:01
Модел на автомобила: Форд Фиеста

Мнение от herkules » 29 юли 2008, 20:08

Аз не искам да я продавам нека си я кара жена ми искам само да и сменя сегменти и лагери/ако не са елипсовидни цилиндрите/не вярвам да са толкова скъпи ????

Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds

Мнение от peshaka » 29 юли 2008, 22:07

КАМ 300 кинта ми казаха на мене за ремонта и моята е за сегменти :wink: карам до де се не разпадне :D
Изображение
Изображение

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 29 юли 2008, 22:56

peshaka написа:КАМ 300 кинта ми казаха на мене за ремонта и моята е за сегменти :wink: карам до де се не разпадне :D
Ако е до 200 ще я правя иначе и аз ще я карам до разпадане :D :D

Потребителски аватар
fiesta_rs
потребител
потребител
Регистриран: 06 фев 2008, 18:47
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16v...Fiesta 1.6 RS TURBO

Мнение от fiesta_rs » 30 юли 2008, 11:11

сегментите са 100 лв а биелните лагери кам 30-40 лв.....и гарнитури за картера(10лв) и за блока(20лв) успех :D

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 30 юли 2008, 15:26

fiesta_rs написа:сегментите са 100 лв а биелните лагери кам 30-40 лв.....и гарнитури за картера(10лв) и за блока(20лв) успех :D
Благодаря ви много значи ще се прави количката,цената ме устроива !!!

Потребителски аватар
malur
потребител
потребител
Регистриран: 30 мар 2008, 15:59
Модел на автомобила: Fiesta xr2i

Мнение от malur » 30 юли 2008, 19:35

компресията трябва 13 16 бара
Когато бях дете, всяка вечер се молех за ново колело. След това разбрах, че Бог не работи така, затова си откраднах колело и го помолих за прошка.

Потребителски аватар
malur
потребител
потребител
Регистриран: 30 мар 2008, 15:59
Модел на автомобила: Fiesta xr2i

Мнение от malur » 30 юли 2008, 19:36

а труда е 300 400 лева
Когато бях дете, всяка вечер се молех за ново колело. След това разбрах, че Бог не работи така, затова си откраднах колело и го помолих за прошка.

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Мнение от licho » 30 юли 2008, 19:55

140 km/h са си много, тя нова и дават максимум 143 km/h.
ще видиш дали пуши сутрин като тръгваш и първите няколко км, дай газ да се ускорява и поглеждай в огледалото дали има дим след теб.
при мен остава и после спира. харчи масло повече като я караш бързо на дълъг път, или може би в града не ми прави впечатление.
аз сменях гумички и не се подобри и от година и половина си имам две или 3 бутилки масло в багажника. и доливам като я чуя да трака повече. взимам си от мото пфое наливно 15 в 40 то е около 8 лв. литъра. евтиното е пак там. и от време на време сменям маслен филтър. после ще почне и ръждата да те гони. няма особен смисъл от ремонт
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 01 авг 2008, 08:05

licho написа:140 km/h са си много, тя нова и дават максимум 143 km/h.
ще видиш дали пуши сутрин като тръгваш и първите няколко км, дай газ да се ускорява и поглеждай в огледалото дали има дим след теб.
при мен остава и после спира. харчи масло повече като я караш бързо на дълъг път, или може би в града не ми прави впечатление.
аз сменях гумички и не се подобри и от година и половина си имам две или 3 бутилки масло в багажника. и доливам като я чуя да трака повече. взимам си от мото пфое наливно 15 в 40 то е около 8 лв. литъра. евтиното е пак там. и от време на време сменям маслен филтър. после ще почне и ръждата да те гони. няма особен смисъл от ремонт
В града не харчи толкова много масло ама на дълъг път ми разказа играта

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 01 авг 2008, 08:06

malur написа:а труда е 300 400 лева
Ти ме уби,вярно ли е толкова скъпо?

Потребителски аватар
fiesta_rs
потребител
потребител

Мнение от fiesta_rs » 02 авг 2008, 09:57

ако разбираш поне малко може и сам да си я направиш или пък ако имаш някой приятел който разбира,не е толкова сложно!аз на мойта ги сменяхме с един приятел!ако я хванете една събота и неделя е готова стига да знаете кво правите!!!успех :D :D :D ;):

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 03 авг 2008, 00:01

fiesta_rs написа:ако разбираш поне малко може и сам да си я направиш или пък ако имаш някой приятел който разбира,не е толкова сложно!аз на мойта ги сменяхме с един приятел!ако я хванете една събота и неделя е готова стига да знаете кво правите!!!успех :D :D :D ;):
Аааа оговорил съм се с един френд да я разкостиме и да я събереме :D отново :lol: това са пари за още една таратаика бе хора :lol:

Потребителски аватар
fiesta_rs
потребител
потребител

Мнение от fiesta_rs » 04 авг 2008, 00:03

внимавайте само да не счупите сегментите като ги сменяте :!: :!: :!: успех ....и по принцип смяната от майстор ще ти излезе около 100лв :D

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 04 авг 2008, 13:22

Зависи от "майстора" да го еВа. А за горенето на масло ето ти и един пример от мен лично.
В града на 5000км доливам около 0.5л,сега бях на море и за ~1300км със каране по магистралите със 140-160км/ч- до 4000rpm ми изгоря 1л. масло :D:
Сиера е колата ,но си е страшна мадама ,знаеш ги тия 20 годишните :-/: :mrgreen:
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 04 авг 2008, 20:09

Няма смисъл колега, жени я или пускай на части. Няма гаранция,че след смяна на сегменти ще се оправи. Все пак е на 15 г. за кога ще я реанимираш.

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 04 авг 2008, 20:32

vvasilev написа:Няма смисъл колега, жени я или пускай на части. Няма гаранция,че след смяна на сегменти ще се оправи. Все пак е на 15 г. за кога ще я реанимираш.
Много си я обичкам таз Фиестичка много върви и е много здрава ,още не е за моргата :lol: >:D<:

herkules
потребител
потребител

Мнение от herkules » 04 авг 2008, 20:37

fiesta_rs написа:внимавайте само да не счупите сегментите като ги сменяте :!: :!: :!: успех ....и по принцип смяната от майстор ще ти излезе около 100лв :D
Ако е за 100 лева ще я закарам ама все пак са си 100 лева :D
noface написа:Зависи от "майстора" да го еВа. А за горенето на масло ето ти и един пример от мен лично.
В града на 5000км доливам около 0.5л,сега бях на море и за ~1300км със каране по магистралите със 140-160км/ч- до 4000rpm ми изгоря 1л. масло :D:
Сиера е колата ,но си е страшна мадама ,знаеш ги тия 20 годишните :-/: :mrgreen:
Да количката е супер и маслото не е толкова много/изгорялото/ :D има още хляб в нея,а аз със моита Фиеста преди 2 години ходих на море 1000 км.и не ми барна маслото ама сега вече плаче за ремонт :D

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 05 авг 2008, 19:02

с тези 2литра май си е за по сериозен ремонт,ако беше 1 айде бива.
аз принципно съм за сегменти вече,но си намалих разхода на масло с около 1 литър ,но за тази цел се бръкнах малко повече преди като взех масло за 80лв +18лв филтър и имаше резултат ,първо мъркаше като нова,друго около 1700км маслото ако е горяло е било минимално,но след пробег 1300км за няколко дни със скорост между 50-120-180км/ч (главно към 160),нещата станаха зле и почна да гори отново като преди ,към 1.5л и сега трябва да се долива бая.

затова ,че щом искаш даси я караш,ако имаш пари направи и ремонта и после едно по хубаво масълце и нямаш грижи после :D
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
cruise
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi '95-LPG X4082
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)

Мнение от cruise » 29 авг 2008, 10:46

Използвам темата
Смених маслото преди 900км. с JCT Germany http://avto-hit.com/products.php" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; 15W40 4l за 26лв. + тефлонова добавка отново JCT 9.00лв.
Тази сутрин налях 0.5л. масло.
При предната смяна отново със същото масло + добавка за уплътняване (не тефлонова) мисля за около 9 000км долях 5 л масло.
Забелязъл съм че ако по често доливам масло по-малко примерно около150мл. и държа маслото да е посредата на щеката ми харчи по-малко (не знам дали не си въобрязавам).
Мисля че маслото е по до-добро от така наречените наливни. Никой не знае какво ти слагат а това си е поне запечатано.

В момента се двуомя дали да започвам ремонта със смяната на маслените сегменти (като четох темата се уплаших от елипсовидно износване).
Преди 5 месеца ми направиха оферта 220лв. (без шлайфане мисля, труд + материали).
Така да поставя въпроса ако направя каквото е нужно (сегменти, гумички, гарнитури, шлайф) колко масло ще ми харчи и за колко дълго време? Моля колегите минали през тази процедура да кажат.

ПС: Гумичките на клапаните ги смених като я взех и забелязах че харчи. Навъртял съм 30 000 км за две години и полувина. В началото сменях маслото на около 6 000км с различни марки слагах различни добавки. :-/:
Изображение
FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”