Скъсан ангренажен ремък

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
а4о
потребител
потребител
Регистриран: 28 юни 2009, 20:03
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

Re: Скъсан ангренажен ремък

Мнение от а4о » 30 авг 2009, 14:36

Сервиз трябва да посетите,вместо да се мъчите и да искате съвети.Не е много лесно на приказки да се поправи един автомобил!

Braynoff®
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2006, 14:05
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V '94

Мнение от Braynoff® » 06 сеп 2009, 18:27

а4о написа:Сервиз трябва да посетите,вместо да се мъчите и да искате съвети.Не е много лесно на приказки да се поправи един автомобил!
Мнението ти по никакъв начин не допринася за решаването на проблема. Чист спам!

Потребителски аватар
aniaeg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
Модел на автомобила: volvo v40

Мнение от aniaeg » 06 сеп 2009, 19:15

доколкото четох,не е свалена главата все още.след като не е свалена,как очаквате да се реши проблема :?:
Бъди себе си,има достатъчно други

kaleeff
потребител
потребител
Регистриран: 19 май 2008, 17:21
Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
Контакти:

Мнение от kaleeff » 07 сеп 2009, 13:15

Извинете за намесата, но на колко хил. км. би трябвало да се сменят ремъците за да няма такъв проблем, че аз вече карам 55 хил. и ме достраша....

Потребителски аватар
alfista
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2009, 19:22
Модел на автомобила: Lancia Delta HPE 2.0 16V

Мнение от alfista » 07 сеп 2009, 16:27

aniaeg написа:доколкото четох,не е свалена главата все още.след като не е свалена,как очаквате да се реши проблема :?:
Главата не сме я свалили още,защото бях зает ,а и я правим пред работата ни след работа.Главата няма да я правим тази и търсим втора ръка оборудвана без валовете.На тази ремонта ще е доста скъп,трябва да се сменят водачи и клапани,напасване и т.н. и си мислим че с друга ще излезе по евтино.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 07 сеп 2009, 19:19

kaleeff написа:Извинете за намесата, но на колко хил. км. би трябвало да се сменят ремъците за да няма такъв проблем, че аз вече карам 55 хил. и ме достраша....
Зависи от ремъка и ролките , до колкото знам аз.По качествените са на около 60-70 хил.км , а може би има и такива дето изкарват по 100 хил.км не знам.Аз си мисля , че е необоснован риск да се чакат пределните километри.Един мой познат не ги сменял , щото нямал пари , а колата му трябвала и накрая събра клапаните на куп , и после се оказа , че намери вариант и без колата да се придвижва :roll:.Аз не дай си боже ако нямам пари паркирвам я пред блока и да си стои докато събера стотинки :)
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

kaleeff
потребител
потребител
Регистриран: 19 май 2008, 17:21
Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
Контакти:

Мнение от kaleeff » 08 сеп 2009, 10:56

bateto_toshko написа:
kaleeff написа:Извинете за намесата, но на колко хил. км. би трябвало да се сменят ремъците за да няма такъв проблем, че аз вече карам 55 хил. и ме достраша....
Зависи от ремъка и ролките , до колкото знам аз.По качествените са на около 60-70 хил.км , а може би има и такива дето изкарват по 100 хил.км не знам.Аз си мисля , че е необоснован риск да се чакат пределните километри.Един мой познат не ги сменял , щото нямал пари , а колата му трябвала и накрая събра клапаните на куп , и после се оказа , че намери вариант и без колата да се придвижва :roll:.Аз не дай си боже ако нямам пари паркирвам я пред блока и да си стои докато събера стотинки :)
A има ли някак начин да се види дали са износени?

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 08 сеп 2009, 22:46

за ремъка може да го види опитно око и да каже , ама обтяжната ролка не виждам как ще се разбере в какво състояние е.Някой ако знае да казва.А тя ако приплъзне все едно си скъсал ремък :roll:

Потребителски аватар
TED
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Мнение от TED » 08 сеп 2009, 22:57

Дам, има как. Хвърлят се бобени зърна и се гадае... Ама за 100% сигурност чакаш да се скъса ремъка.

А сега сериозно.

Има си разписание на колко и кога трябва да сменят детайли които се износват. Нарича се СЕРВИЗНО РАЗПИСАНИЕ. Ако знаеш по-добре от производителя колко издържат частите не го спазвай. Надявай се само механика на автобуса в който се возят децата ти да не е знаещ като теб....
Обикновенно с качеството на частите в България и на коли на по 10+ години ангренаж се сменя на 50-60 хил. км., като ролките му и водната помпа е желателно да сменят с него. Ако не се преценяват на слух и ако са наред се предполага че за другите 50-60 хил. км. няма да имат време да се разшумят и да блокират.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06

Потребителски аватар
aniaeg
потребител
потребител

Мнение от aniaeg » 08 сеп 2009, 23:03

мой познат ми каза, че като свалиш ремъка и го обърнеш обратно,между зъбите ако не е нацепен,може да се покара,аз лично мисля,че това е грешно.подобре е да се сменя на 45-50000км.преди една седмица мой първи братовчед събра бутала и клапани само защото не сменил ремъка!!!!!!!!!така че коментара е излишен.

Потребителски аватар
aniaeg
потребител
потребител

Мнение от aniaeg » 08 сеп 2009, 23:12

TED написа:Дам, има как. Хвърлят се бобени зърна и се гадае... Ама за 100% сигурност чакаш да се скъса ремъка.

А сега сериозно.

Има си разписание на колко и кога трябва да сменят детайли които се износват. Нарича се СЕРВИЗНО РАЗПИСАНИЕ. Ако знаеш по-добре от производителя колко издържат частите не го спазвай. Надявай се само механика на автобуса в който се возят децата ти да не е знаещ като теб....
Обикновенно с качеството на частите в България и на коли на по 10+ години ангренаж се сменя на 50-60 хил. км., като ролките му и водната помпа е желателно да сменят с него. Ако не се преценяват на слух и ако са наред се предполага че за другите 50-60 хил. км. няма да имат време да се разшумят и да блокират.
м/у другото,колега,като докарах форда и смених ремъци и ролки,след 3дни сринах водна помпа.тогава не знаех,че е хубаво да се смени и тя,скоро ми предстои смяна на посочените от теб консумативи в пълен състав+водната помпа.мисля,че мнението ти е много правилно,дано колегите от темата мислят като теб.

Потребителски аватар
TED
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Мнение от TED » 09 сеп 2009, 01:30

Това за водната помпа е сериозно! Първо започва да шуми (обикновенно не се чува), след това протича малко и из един път след това (става когато си на 104С в задръстване например) ти изтича почти всичко. Ако не се усетиш навреме прегряваш двигателя и ако си късметлия след това минаваш само с шлайф на главата и нова гарнитура.... Тая игра я играх преди няколко години, хич не е интересна.

За информация на колегите, преди два месеца смених ангренажен ремък и всичките му ролки, ролките на пистовия ремък без голямата обтяжна (моята беше "добре", нямаше я в наличност а и беше бая скъпа) и водната помпа на мондеото ми. Само за части с търговската отстъпка от 20% като за сервиз цената беше 300лв. И това за кола която струва 1500 лв.....
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 10 сеп 2009, 10:44

явно все пак има някакъв начин да се следи износването според тази графика :roll: .....
това е за Ескорт 97 година

Изображение

Потребителски аватар
detective911
потребител
потребител
Регистриран: 26 авг 2009, 12:56
Модел на автомобила: Фиеста МК3 сребрист металик-с РЕГ.ном. С1429 НМ-1800кубика,105 коня,16 винтилчета

Мнение от detective911 » 10 сеп 2009, 11:16

лелеее,аз като ви слушам кви ги приказвате,значи тотално съм си съсипал колчката,мойта къса ремък преди 5 месеца,и освен него нищо не съм сменял,а я карах 30 километра без ремък,още върви,ама сиг съм съсипал 100 неща?

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 10 сеп 2009, 12:52

detective911 написа:лелеее,аз като ви слушам кви ги приказвате,значи тотално съм си съсипал колчката,мойта къса ремък преди 5 месеца,и освен него нищо не съм сменял,а я карах 30 километра без ремък,още върви,ама сиг съм съсипал 100 неща?
*00935* *00935* *00935* *00101*
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 10 сеп 2009, 13:45

detective911 написа:лелеее,аз като ви слушам кви ги приказвате,значи тотално съм си съсипал колчката,мойта къса ремък преди 5 месеца,и освен него нищо не съм сменял,а я карах 30 километра без ремък,още върви,ама сиг съм съсипал 100 неща?
Щом си карал още 30км, значи не си скъсал този ремък за който говорим, като се скъса агренажния ремък колата умира на място. Не даваш много инфо за д-ля, но смятам че е със верига.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
nedkos
потребител
потребител
Регистриран: 22 ное 2008, 17:25
Модел на автомобила: Vectra B 1.6 automat

Мнение от nedkos » 11 сеп 2009, 21:55

Ето ти части за твоя мотор ...
Двигателя е прегряван но главата може да е здрава.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=30121" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

Потребителски аватар
TOLIO
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2008, 00:11
Модел на автомобила: FORD PROBE 2,5V6 24V,FORD FUSION 1.4TDCI 2006g.

Мнение от TOLIO » 13 сеп 2009, 15:38

Двигателя е прегряван но главата може да е здрава.

Потребителски аватар
alfista
потребител
потребител

Мнение от alfista » 02 дек 2009, 09:01

Най-сетне намерихме време за колата на колегата и махнахме главата,оказа се че има 4 всмукателни и 4 изпускателни клапана за смяна,взехме ги от Евро 07 ,8 клапана и комплекта гумички 85 лева.Скоро ще я сглабияме :D

Потребителски аватар
alfista
потребител
потребител

Мнение от alfista » 13 дек 2009, 14:20

От днес колата пали и работи :P 8) .Да си я кара със здраве колегата :D

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”