Обороти на празен ход на 1.8 TDCI
-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2009, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
Re: Обороти на празен ход на 1.8 TDCI
Смених всички филтри, когато си взех колата.Това беше преди 1500 км.Itskin написа:Колега,
добавки, ако се слагат изобщо, се слагат само при токущо сменен горивен филтър.
- Itskin
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07
Колега,
идеята е да не вземе да се разтвори цялата мърсотия от филтъра и да отиде към дюзите итн. Иначе 1500км не е много.
Поздрави
идеята е да не вземе да се разтвори цялата мърсотия от филтъра и да отиде към дюзите итн. Иначе 1500км не е много.
Поздрави
- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
Тая сутрин припалих Фокуса и погледнах по- внимателно оборотомера - още като запаля на празен ход стрелката стои малко над 800 - някъде около 850 според мен и не мърда от там.
-
- потребител
Това най-точно ще разбереш като си активираш дигиталния оборотомер през компюъра, там можеш да видиш колко точно са ти оборотите, защото със стрелката трудно можеш да видиш колко се менят, дали играят сериозно и тн.Яким написа:Тая сутрин припалих Фокуса и погледнах по- внимателно оборотомера - още като запаля на празен ход стрелката стои малко над 800 - някъде около 850 според мен и не мърда от там.
- Яким
- потребител
- Контакти:
Ами хубаво, ама за този Компютър само съм чувал и изобщо не мога да разбера нито къде е нито с кои копчета се управлява. Би трябвало да го има ама къде му е екранаRaHzElChO написа:Това най-точно ще разбереш като си активираш дигиталния оборотомер през компюъра, там можеш да видиш колко точно са ти оборотите, защото със стрелката трудно можеш да видиш колко се менят, дали играят сериозно и тн.Яким написа:Тая сутрин припалих Фокуса и погледнах по- внимателно оборотомера - още като запаля на празен ход стрелката стои малко над 800 - някъде около 850 според мен и не мърда от там.

Само за километрите има еднно малко дисплейче иначе друго не видях по таблото

Благодаря за съвета

п.п. намерих много подробно указание тук във форума. Нямам търпение довечера да пробвам дали става

Мерси още веднъж за подсказката
- Яким
- потребител
- Контакти:
Снощи го пробвах номера с компютъра и се оказа, че има наистина голяма разлика между стрелката и цифрите. Като включих цифровия оборотомер и запалих двигателя - отначало показваше от 900 до към 920 оборота, а след две-три минути намаляха до към 890-910. и непрекъснато се сменяше последната цифра. и така стоя 7-8 минути после изгасих двигателя щото нямах път. Не знам този проблем с играещите обороти в рамките на около 20 оборота сериозен ли е и как може да се оправи. Сега съм малко притеснен, но може би така е по- добре, отколкото да мисля че всичко е наред и да се окаже в един момент че не е, когато е станало късно.

-
- потребител
При мен, на студен двигател, играят 890-900, т.е. много малко. Утре ще съм на дълъг път и ще пробвам какво е положението в покой след 100 км път. Не мисля, че трябва да се притесняваш ако наистина са 20 оборота. Чувал съм, че Castrol TDA е добавка, която дава по-добра динамика на двигателя, може да пробваш с нея, като спазваш пропорцията на гърба на шишенцето.Яким написа:Снощи го пробвах номера с компютъра и се оказа, че има наистина голяма разлика между стрелката и цифрите. Като включих цифровия оборотомер и запалих двигателя - отначало показваше от 900 до към 920 оборота, а след две-три минути намаляха до към 890-910. и непрекъснато се сменяше последната цифра. и така стоя 7-8 минути после изгасих двигателя щото нямах път. Не знам този проблем с играещите обороти в рамките на около 20 оборота сериозен ли е и как може да се оправи. Сега съм малко притеснен, но може би така е по- добре, отколкото да мисля че всичко е наред и да се окаже в един момент че не е, когато е станало късно.
![]()
![]()
- Яким
- потребител
- Контакти:
Може, а тази добавка по бензиностанциите ли се продава илиRaHzElChO написа: Чувал съм, че Castrol TDA е добавка, която дава по-добра динамика на двигателя, може да пробваш с нея, като спазваш пропорцията на гърба на шишенцето.

-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp
струва към 14 лева и стига за 250 литра гориво. Мн добра добавка, особено за зимата прави нафтата да работи до -26. Препоръчвам я.
- Яким
- потребител
- Контакти:
А откъде се купува тази добавка (ако можеш да поскажеш верига магазини или бензиностанции ще съм ти благодарен? ) от гугълне можах да се ориентирамKiko123 написа:струва към 14 лева и стига за 250 литра гориво. Мн добра добавка, особено за зимата прави нафтата да работи до -26. Препоръчвам я.