Focus 2 бензин или дизел
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: Focus 2, 1.6 бензин(116HP), що за мотор е?
Жените трябва да се слушат за много неща, но за избор на кола НИКОГА!dragozow написа:Не е толкова лесно, жената много силно ме тегли към дизел, защото е карала курсовете на дизел. Иначе все аз ще давам парите за ремонтите и искам да са по-малко.
Аз също не съм кой знае какъв фен на газта. Бях страдал много от газ на предната кола и дълго време не исках и да чуя за Газ. Обаче след поскъпването на горивата и особено на Дизела. Като се абстрахираш от загубата на мощност на Газ, няма друга алтернатива за евтино придвижване в града.urgan написа:.... Това газта само проблеми и накрая като направиш равносметка нищо не си спестил. .....
Преди 20г Дизелите се славеха с почти никаквата поддръжка в сравнение с Бензина, сега обаче е обратно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Re: Focus 2 бензин или дизел
Истината е, че моята я имам от 06/12/12 и до сега съм я карал без климатик, защото бе студено и затова само на печка! Климатик тези дни може би ще пусна да видя как е, макар че сега се радвам на люк-а ми и си отварям него!
На другия ни Фокус макар да е 100 коня с климатик се справя прилично, така че не вярвам на този да му е проблем също, едва ли ще трябва да се бута!
На другия ни Фокус макар да е 100 коня с климатик се справя прилично, така че не вярвам на този да му е проблем също, едва ли ще трябва да се бута!

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Печката определно ще се справя с климатика по добре, няма да го усещаш, но щом си карал дизел знаеш това. Бензиновите се усеща климатика каквото и да си говорим.
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2013, 14:22
- Модел на автомобила: Фокус
Re: Focus 2, 1.6 бензин(116HP), що за мотор е?
При тези цени на дизеловото гориво и скъпите резервни части за подръжката на съвременните дизелови двигатели, бензинов Форд Фокус 2 е по-добрия избор. За мен дизел е неподходящ за каране на къси разстояния. Зимата си все на студено и икономичността е спорна. Бензиновите на този модел също не са съвсем безпроблемни. Липсата на хидравлични повдигачи е минус при каране на газ. Трудно се регулират клапаните.dragozow написа:Не се карайте, интересувам се от бензин и дизел.
Като цяло Ford Fokus 2 е добър избор. Много по безпроблемен примерно от Opel Astra H.
Можеш да погледнеш руският форум http://ffclub.ru/forum/25/&prune_day=10 ... =last_post
Тук http://ffclub.ru/topic/63522/ е описано добре за разликата между 100 и 115к.с.
Можеш да си изтеглиш ръководството за ремонт. Ще добиеш много добра представа за Фокус 2 http://ffclub.ru/topic/59167/
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Хахааха, хвана ме яд сега, че тоя руския език хич не го разбирам! 

- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Мисля, че е по-добре да се откажеш от фиестата. Все по-луд е народа и фокуса поне по мое мнение има малко повече сигурност. Отделно гледах една учебна като и бяха вдигнали капака, инструктора имаше вид на много изстрадал човек и направо ми вика няма нещо да не се е развалило по нея. Да речем, че е бил много бесен и да е надул малко в яда си, но звука , който издаде при затварянето на капака ме върна в моите спомени от звука на "новия ЗАЗ" , е, новия новия... Оня, който беше след вратите, на стария, които се отваряха напред. Един звук на ламарина, който няма как да забравиш.dragozow написа:За газта е ясно че щом е с променливо газоразпределение не е много препоръчително. Разход от 9/100 шопско не е кой знае колко много, само като се сетя колко струва маховика на 1.6 TDCI и че трябва да ги дам накуп се успокоявам. Като гледам едно съм сигурен, ако е Fiesta ще е 1,4 TDCI и Focus 1.6 бензин. Някой може ли да каже как се усеща климатика на двете коли? Трябва ли да слизам да я бутам?
За товара от климатика, е, все пак 115 к.с. не са 75 и едва ли съпругата ти ще схване толкова осезаема разлика, нито ще е като нас 100+ кг, нито ще стрелка кой знае колко яко, нито ще вози 10 чувала царевица

Но за газ при по-новите фокуси май наистина си е лоша идея, поне доколкото гледам мнения на колегите с такива.
Сокол скитник
- dragozow
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2008, 13:11
- Модел на автомобила: C-max Titanium 2.0 Duratec HE, 2009, LPG
- Контакти:
Е вратите няма как да издават звук като на Mondeo, това ми е ясно. Focus и на мен ми харесва повече от Fiesta, за съжаление предлагането на бензинови е почти никакво, или поне за бюджета ми от < 8000 макс е така.