Грешка Р1608 +електронен педал проблема решен
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
- Status: Извън линия
Re: Грешка Р1608 +електронен педал
Към колегите специалисти!
След като ми искаха 1200 лв за ремонт и при невъзможността да ги дам си карам колата с проблем НО след пътуване до търново по пътя започна да придърпва и да си променя оборотите на празен ход. Кипна ми и реших или ще умира или ще върви. При нормално каране 90 100 карам с 1900 до 2100 оброта. Тогава ми прави проблема и след като стана за пореден път реших да смъкна на 4 с над 2200 оборота средно с 2500 и след известно време проблема изчезна сам. Няма придърпване няма промяна на обороти. В града същата история. Пак по високи обороти и нещата се оправиха. След като се прибрах и паркирах в гаража подадох рязко газ и пак си промени оборотите от 890 на 1400 и нагоре. Стелката се беше качила към педалите и реших, че е заместила педала бутнах го с крак отдолу но не беше. Натиснах го малко по силно нагоре и ЧУДО оборотите се нормализираха . Пуснах го пак се вдигнаха натиснах го нагоре пак се оправиха и така 4 - 5 пъти. Бях в шок! След 10 мин пак влязох в колата запалих пак и същата процедура. И същата реакция. Може ли педала да бърка връзката към компютъра и колата да прави този проблем от него? Разглобих педала и го отворих но не знам как се определя състоянието на пистите
Ако може колегите които знаят как трябва да изглеждат изправни писти да споделят
Прикачвам снимки!
на 1 3 5 писта се виждат златисти точици все едно не е покрита пистата плътно
http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1299417454r.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1299417484j.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1299417509q.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
След като ми искаха 1200 лв за ремонт и при невъзможността да ги дам си карам колата с проблем НО след пътуване до търново по пътя започна да придърпва и да си променя оборотите на празен ход. Кипна ми и реших или ще умира или ще върви. При нормално каране 90 100 карам с 1900 до 2100 оброта. Тогава ми прави проблема и след като стана за пореден път реших да смъкна на 4 с над 2200 оборота средно с 2500 и след известно време проблема изчезна сам. Няма придърпване няма промяна на обороти. В града същата история. Пак по високи обороти и нещата се оправиха. След като се прибрах и паркирах в гаража подадох рязко газ и пак си промени оборотите от 890 на 1400 и нагоре. Стелката се беше качила към педалите и реших, че е заместила педала бутнах го с крак отдолу но не беше. Натиснах го малко по силно нагоре и ЧУДО оборотите се нормализираха . Пуснах го пак се вдигнаха натиснах го нагоре пак се оправиха и така 4 - 5 пъти. Бях в шок! След 10 мин пак влязох в колата запалих пак и същата процедура. И същата реакция. Може ли педала да бърка връзката към компютъра и колата да прави този проблем от него? Разглобих педала и го отворих но не знам как се определя състоянието на пистите
Ако може колегите които знаят как трябва да изглеждат изправни писти да споделят
Прикачвам снимки!
на 1 3 5 писта се виждат златисти точици все едно не е покрита пистата плътно
http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1299417454r.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1299417484j.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1299417509q.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Колеги ще споделите ли мнение
-
- потребител
Колеги след 6 месеца лутане по майстори и теории проблема се реши. Виновник за това е педала на газста. Пистите са се изхабили и подават грешна информация на еку а то на помпата. Нов педал бе закупен и монтиран но по закона на мърфи се оказа дефектен
- jumpman
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2008, 20:58
- Модел на автомобила: ford focus 2000 g., 1.8 TDDI, 90 k.s., ambiente
ford mondeo 2004 g., 2.0 tdci, 130 k.s. - Местоположение: варна
Re: Грешка Р1608 +електронен педал проблема решен
Здравей колега Sparky_, искам да те попитам, понеже виждам, че си разглобил педала на газта, дали е възможна регулировка т.е. да се премести по нагоре или по надолу? Защото моят е по надолу към ламарината от другите два педала, а и дали при тебе а при всички фокуси като нашите принципно педала на газта не си стои по надолу от другите педали?
ПП другите колеги, ако знаят също ще се радвам да споделят опит и мнение. Иначе аз го нямам този проблем, а и искрено се надявам да не го имам. Дано това мое питане не е за нова тема, ако е така моля МОД да каже, не го правя нарочно, просто тук видях фокус като моя и дейност по частта която ме интересува, затова реших да попитам.
ПП другите колеги, ако знаят също ще се радвам да споделят опит и мнение. Иначе аз го нямам този проблем, а и искрено се надявам да не го имам. Дано това мое питане не е за нова тема, ако е така моля МОД да каже, не го правя нарочно, просто тук видях фокус като моя и дейност по частта която ме интересува, затова реших да попитам.
- marianski84
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2009, 20:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi '00
Re: Грешка Р1608 +електронен педал проблема решен
Колега, аз си смених педала преди 1 седмица. Причината-имах същите симптоми както колегата, пуснал тази тема. Колата ми предръпваше в най-горното положение на педала. Даже един път по магистрала Хемус в посока София точно в последния тунел на Витиня, ми светна лампата за подгряване и колата премина в авариен режим на празен ход. От тогава и след продължаващото продръпване реших да не чакам, а да сменя педала. Мото пфое, само педала е 290 лв, педал +смяна при тях=20% отстъпка общо=250 лева.jumpman написа:Здравей колега Sparky_, искам да те попитам, понеже виждам, че си разглобил педала на газта, дали е възможна регулировка т.е. да се премести по нагоре или по надолу? Защото моят е по надолу към ламарината от другите два педала, а и дали при тебе а при всички фокуси като нашите принципно педала на газта не си стои по надолу от другите педали?
Педала сега стои доста по-нагоре от предния и колата се държи по различен начин и проблема с придърпването е в миналото.
Успех при останалите колеги.