Питане за едно проблемно Вовло на един приятел!
- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
- Status: Извън линия
Питане за едно проблемно Вовло на един приятел!
Не е Форд...
, но тъй като съм "с връзки" да пробвам, а има разбиращи от техника хора....надявам се няма да е проблем. Волво 850 2.5Л набор 95г. Каран около 1.5 години на метан...изключително проблемна с метана...и за 5-6 месеца моя служебна 
Та метана е свален, сменени масла, съединител, тампон някакъв по мотора (един от 3-те). Правена диагностика в Юве на Симеоновско...смениха една свещ и казаха, че всичко е ОК. Моторчето за празния ход не е много добро, но като цяло държи добре оборотите и студена и загряла...понапръскали са го.
Основният проблем са вибрациите при включване на скорост. При самото зацепване започват и изчезват с пускането на съединителя..това става И при преминаване на 2-ра и 3-та скорост! Ако се настъпва няма проблем...това е само при нормално каране. Проблемът почти изчезва когато загрее или мощно се изфорсира! И ако има значение папка доста масло
Да зацапва свещите или това той предполага...?
Съединителят е сменен. Къде долу-горе може да му е проблема?
Благодаря и ще следим темата...ако някой попита за нещо!

Та метана е свален, сменени масла, съединител, тампон някакъв по мотора (един от 3-те). Правена диагностика в Юве на Симеоновско...смениха една свещ и казаха, че всичко е ОК. Моторчето за празния ход не е много добро, но като цяло държи добре оборотите и студена и загряла...понапръскали са го.
Основният проблем са вибрациите при включване на скорост. При самото зацепване започват и изчезват с пускането на съединителя..това става И при преминаване на 2-ра и 3-та скорост! Ако се настъпва няма проблем...това е само при нормално каране. Проблемът почти изчезва когато загрее или мощно се изфорсира! И ако има значение папка доста масло

Съединителят е сменен. Къде долу-горе може да му е проблема?
Благодаря и ще следим темата...ако някой попита за нещо!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Скоро дирихме за един познат Хонда Сивик. Мрънка той за по-новите модели заради дизайна но го убедих та се спряхме на една.
Качвам се аз нали уж по ги разбирам щото той па е пълен новобранец и освен мазното поведение на съеднителя всичко друго ми хареса.
Нямах време да му обърна повече внимане и той се взел в ръце сам и я закарали на провека май фирмен сервиз на VW. Гледали хората с колата всичко е наред обаче съединителя буксуваал. Спазарил да му поемат от къщата част разноските по смяната, спазарили цена и купил колата. Сменили съединителя целя комплект до колкото разбрах но онази вечер успяхме да се видим и аз на 2 бири се качих да направя едно кръгче и да ви кажа съеднителя пак си е трагедия.
Дали изобщо са правили нещо или кой знае какво и как е сложено. Незнам къде е сменяван но при 1-ва възможност ще я закарам да я види моя човек.
Майстор си требе ейй ...
Качвам се аз нали уж по ги разбирам щото той па е пълен новобранец и освен мазното поведение на съеднителя всичко друго ми хареса.
Нямах време да му обърна повече внимане и той се взел в ръце сам и я закарали на провека май фирмен сервиз на VW. Гледали хората с колата всичко е наред обаче съединителя буксуваал. Спазарил да му поемат от къщата част разноските по смяната, спазарили цена и купил колата. Сменили съединителя целя комплект до колкото разбрах но онази вечер успяхме да се видим и аз на 2 бири се качих да направя едно кръгче и да ви кажа съеднителя пак си е трагедия.
Дали изобщо са правили нещо или кой знае какво и как е сложено. Незнам къде е сменяван но при 1-ва възможност ще я закарам да я види моя човек.
Майстор си требе ейй ...

- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
- Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
- Контакти:
На баща ми Волвото(V40) правеше абсолютно същото.След като известно време го караше така,съединителя "потъна" и се оказа,сега не си спомням точно,но мисля,че беше някакъв семеринг на помпата на съединителя...
Но,според мен не е лошо и ти да провериш,особено щом харчи и масло.Между другото сега пак започна да вибрира