Fiesta Pro 1.3 mi '95 проблем с оборотите
- expert
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2007, 03:50
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Pro 1.3 mi '95
- Контакти:
- Status: Извън линия
Fiesta Pro 1.3 mi '95 проблем с оборотите
Здравейте отново , преди седмица две бях пуснал тема за охлаждането на моята фиеста и съм ви безкраино благодарен че ми помогнахте.Ето обаче проблемите се редят един след друг и ще се радвам и този път някои да отдели 2 минути ако е имал същия проблем.Става дума за това че колата до преди две седмици си правеше един проблем.При отнемане на газта оборотите падаха до 400 - 500 и след секунди се възтановяват.От два три дни обаче си е така постоянно , дори се изгася мотора и предвид трафика тук съм принуден да я паля на скорост за да се изнеса , което нее хубаво за катализатора , но както и да е...Със серво на волана е и като изгасне мотота е доста стряскаща ситуация в завой.Та закарах я на диагностика, където ми казаха колата е ОК.Забиване при рязко подаване на газ почти няма(за части от секундата има прекъсване което според мен е нормално за МИ)Днес обаче ми се наложи да стигна по бързичко до работа и тръгнах при студен двигател и опа... Мислех си че знам каква и е мощноста но бараката ме изненада.На 2000-2500 оборота тя си върти гумите без да усеща затруднение и дойде великия момент в които мотора се затопли и мощноста вече я нямаше.Проблема с оборотите е е еднакъв и при студен и при топъл мотор.Разликата е в мощноста , като при студен мотор е по голяма.Малко съм далеч от мисълта за бутала цилиндри и сегменти тей като мощноста като загрее си я губи изведнъж..
И така по колата остана оборотите и мощноста да се оправят а според мен проблемите са от един източник , незнам...Надявам се някой да ми помогне щото компиутрите казват че колата е перфектна.
Кабелите за проверени , контактите почистени.
А да пропуснах да спомена че рязко си променя количеството консумирано гориво, което ще рече, че преди когато направи проблема гори повече.А сега си го прави постоянно и както се сещате си гори в повечко.
Разорих се от майстори и сервизи и затова се обръщам към вас.
Моля помагайте..
И така по колата остана оборотите и мощноста да се оправят а според мен проблемите са от един източник , незнам...Надявам се някой да ми помогне щото компиутрите казват че колата е перфектна.
Кабелите за проверени , контактите почистени.
А да пропуснах да спомена че рязко си променя количеството консумирано гориво, което ще рече, че преди когато направи проблема гори повече.А сега си го прави постоянно и както се сещате си гори в повечко.
Разорих се от майстори и сервизи и затова се обръщам към вас.
Моля помагайте..
- expert
- потребител
- Контакти:
Какво имаш под предвид за клапан за празен ход. Тази вечер дори ми направи за първи път друг проблем.Давам газ пук тя не върви , повече от 1500 оборота не вдига и забива муцуната при повечко газ, и така 1 минута сам се влачил докато се оправи.А за почистването вече съм го направил , мисля си вече да сменя и потенциометъра да видя к'во ще стане.Вече съм го ремонтирал веднъж , бяха му оголени кабелите.., ама може и вече да си е заминал.Не прекъсва но незнам нормално ли е в краино положение да ми дава близо 1 КОМ а не както един нормален потенциометър 0 ОМ???..
Мерси за съвета.
Мерси за съвета.
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2007, 17:46
- Модел на автомобила: Fiesta 1996 1.3i Endura
То в зависимост от модела потенциометрите дават различни параметри.expert написа:Какво имаш под предвид за клапан за празен ход. Тази вечер дори ми направи за първи път друг проблем.Давам газ пук тя не върви , повече от 1500 оборота не вдига и забива муцуната при повечко газ, и така 1 минута сам се влачил докато се оправи.А за почистването вече съм го направил , мисля си вече да сменя и потенциометъра да видя к'во ще стане.Вече съм го ремонтирал веднъж , бяха му оголени кабелите.., ама може и вече да си е заминал.Не прекъсва но незнам нормално ли е в краино положение да ми дава близо 1 КОМ а не както един нормален потенциометър 0 ОМ???..
Мерси за съвета.
И аз смятам, че може да е от клапана за празен ход. Напиши точно модела на двигателя и ще ти кажа къде е.
- expert
- потребител
- Контакти:
това е карбуратораТо в зависимост от модела потенциометрите дават различни параметри.
И аз смятам, че може да е от клапана за празен ход. Напиши точно модела на двигателя и ще ти кажа къде е.
http://www.clubford.org/forum/download.php?id=2044
Направи ми впечетление днес като махнах капака на въздушния филтър че бензина се стича видимо по стените а нее на прах.Регулатора го знам къде е ама от каде точно се регулира налягането незнам. И колко бара трябжа да е.Пак казвам че мотора е 1.3 ми , типа не го знам кой е - с верига и долен разпределителен вал е , нямам МАФ, имам МАП + някои друг температурен сензор и сондата.Това е.
Използвай бутона "промени"!
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
expert ,
http://www.clubford.org/forum/download.php?id=2044" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е моно инжeктор да прилича на карбуратора но няма поплавък и казанче за гориво а има един инжектор централен.
http://www.clubford.org/forum/download.php?id=2044" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е моно инжeктор да прилича на карбуратора но няма поплавък и казанче за гориво а има един инжектор централен.
Последна промяна от jordj на 30 ное 2007, 10:02, променено общо 1 път.
- expert
- потребител
- Контакти:
Приятел , има и температурен датчик , TPS , регулатор налягането , ама си впръсква бензин във всмукателните и за по простите като мене си остава каргуратор.Аз съм по кабелите не по клапанитеjordj написа:expert ,
Това е моно инжктор да прилича на карбуратора но няма поплавък и казанче за гориво а има един инжектор централен.

- expert
- потребител
- Контакти:
Да попитам и още нещо.Отпред на скоростната кутия има някакъв сензор ли е ключ ли незнам ама без да искам го счупих.Влизаше няква букса там.Това ли е ключа за светлините при задна скорост или сам счупил нещо по важно? Незнам щото те светлините за задната от както съм я взел не съм ги виждал да работят?.. И другото което забелязах е че колата когато е на свободна и в движение оборотите не се качват а си стоят на мизерните 400-500.Когато обаче спра на място се вдигат до нормалните.и така до следващото подаване и отпускане на газта!?.Интересна кола , немам думи вече (и пари)...
Голем гад ФОРД-а
- expert
- потребител
- Контакти:
Паци , ми аз говорех за отпред а не за отгоре на предавателната кутия, но пък след твоя постинг се замислих за нещо незначително.Когато взех колата която няколко години беше прекарала в гараж първото нещо което забелязах беше че скоростомера не работи.Такава грешка беше запаметил и компа след диагностиката, но отворих таблото за да сменя цвета му с бял и след затварянето и поставянето му стрелката отчита съвсем нормално...
А сега де.. Механиката ако работи а електрониката не може ли да ги прави тея мизерии фиестата.Преди бесше проблемна от време на време , после се стигна до там че от време на време се оправя и сега си е проблема постоянно и дойде време да я хвърлям.Да ама не.Ако нямате конкретни идеи по въпроса ще започвам смяната на датчиците един по един и до където стигна.По заплатено време по един сензор и така.В съседния сервиз дето уж са водят най-добрите за региона, двамата главни монтиори са скараха от каде е проблема и след това постигнаха споразумение че и двамата незнаят.Казаха ми да сменям сичко.И незнам к'во да правя вече..
А сега де.. Механиката ако работи а електрониката не може ли да ги прави тея мизерии фиестата.Преди бесше проблемна от време на време , после се стигна до там че от време на време се оправя и сега си е проблема постоянно и дойде време да я хвърлям.Да ама не.Ако нямате конкретни идеи по въпроса ще започвам смяната на датчиците един по един и до където стигна.По заплатено време по един сензор и така.В съседния сервиз дето уж са водят най-добрите за региона, двамата главни монтиори са скараха от каде е проблема и след това постигнаха споразумение че и двамата незнаят.Казаха ми да сменям сичко.И незнам к'во да правя вече..
Голем гад ФОРД-а
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Ако става дума за това, нарича се CPS, датчик за положението на коляновият вал. Можеш да прочетеш за него тукexpert написа:Паци , ми аз говорех за отпред ...
Поздрави

- expert
- потребител
- Контакти:
Значи за датчика - за светлината за задна скорост е.Открих проблема какъв е и все още нямам време да го отстраня.По Колата частите не ги знаех какви са! Вече знам какво е MAP , TPS , температурни и други датчици.Кое обаче е компа на колата ? Това на което пише "Motorcraft" и е разположено в близост до MAP или тва дето е в купето от дясно под жабката.Видя ми се стабилна електроника
..Първия проблем беше запушен отвор в една тръбичка -тази между капачката на маслото филтъра и карбуратора.Така колата спря да гаснее но проблемите с оборотите си останаха.Втория проблем е електрически и по-точно с буксата предполагам - на този контролер под жабката.Когато натиснах обувките на долу се оправи форделка но уви при първата дупка се размести пак нещо и пак проблем...Слизам, пипам там , чивъркам , ми колкото пъти пипна толкова пъти стават нестабилни оборотите.Вие какво ще кажете - букса ли да сменям или да презапоявам обувки , ако въобще са запоявани някога.Куджа кабел влиза там и доста нерви ще трябват , но поне разбрах къде е проблема.

Голем гад ФОРД-а
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2006, 13:29
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 90` , Fiesta 1.3 95` , Transit 2.5D
Re: Fiesta Pro 1.3 mi '95 проблем с оборотите
ако не си решил проблема още имам две такива фиести само дето едната е 1.1 другата като твоята тая дето е като твоята работи перфектно ела ще заменим тва онова и ше разберем за какво става дума - скайп vladimirracing
Газ до ламарината да е леко на машината
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Re: Fiesta Pro 1.3 mi '95 проблем с оборотите
Мнение от expert на Пон 03 Дек, 2007 2:22VladimiRR написа:ако не си решил проблема още имам две такива фиести само дето едната е 1.1 другата като твоята тая дето е като твоята работи перфектно ела ще заменим тва онова и ше разберем за какво става дума - скайп vladimirracing
Сигурно го е оправил........