проблем с педала на газта

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
borbon
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2007, 15:04
Модел на автомобила: Мондео 95г. 2000к.см. 136к.с.4х4
Status: Извън линия

Мнение от borbon » 04 дек 2007, 15:10

Колеги, а при мен проблеми с педалите е тоя на газта. :)
натискам го като за световно тъй като е много твърд. Когато друг се качи на колата мисли, че е блокирал.
какъв ли е проблема ??
:shock:

AlexP
потребител
потребител
Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4

Мнение от AlexP » 04 дек 2007, 17:01

И моят педал на газта е малко тежък, особено при по-студено време. Жилото минава през някаква джаджа, която е свързана със системата против буксуване. Предполагам въпросната джаджа иска почистване и смазване. Като остане време ще я разглобя да видя за какво става дума.

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 04 дек 2007, 23:25

Споко, така трябва!

Твоето мони е от т.н. наречената "Алпийска серия" - те са с тракшън контрол, подгряване на преден прозорец и т.н. /а ти даже и 4х4/

Реално педала не е твърд а е свързан с амортесьорче, което има за цел да прави подаването на газ плавно /тоест да няма резки движения/, за да е стабилно поведението на автомобила на лед!

А също така да става и плавно свалянето на оборотите /дори забелязал ли си, че като натиснеш съединителя стрелката на оборотомера за момент дори се издига и в последствие плавно се спуска!

С такова устройство са снабдени версиите 2.0 и 2.5 /тоест по-мощните/

пп: на баща ми Мони е 2.0 Ghia, с тракшън и много екстри, внос от Австрия и мен също в началото много ме дразнеше поведението на въпросния педал, но ме светнаха

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”