вибрира педала на съединитела
- mondeo 2
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2007, 16:17
- Модел на автомобила: FORD MONDEO '99 1,8 TDI TURNIER
- Status: Извън линия
вибрира педала на съединитела
От 2 седмици карам мондео td 99 г. Преди него имах ескорт пак дизел. Прави ми впечатление че при мондеото карайки, кото докосна педала на съединитела, той вибрира.При ескорта беше със жило и това го нямаше. Моля знаещите за съвет.
- [RS]Coswort
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
- mondeo 2
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2007, 16:17
- Модел на автомобила: FORD MONDEO '99 1,8 TDI TURNIER
Значи, поосетих сервиз за смяна на ремъци и предни амортисьори. Като взимах колата попитах майстора за това вибриране. Той ме попита дали трепти само при докосване или и при натиснат педал. Казах му, че е при допир само и той каза че това е нармално. После като се прибрах попитах друг човек, който цял живот беше майстор във ведомствения сервиз на полицията /многа уважаван защото си разбираше от работата/. Той ме попита дали вибрира като отпускам педала и колата потегля. При мен няма такова вибриране тогава, а само при докасване. Каза ми че е съвсем нормално. Не трябва да вибрира при потегляне. Така че проблема ми отпадна. 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Проблема не идва от лагера а от притискателя, просто някой от палците на диафрагмата не стои в една равнина със останалите. Когато се натисне леко педала лагера излиза напред и почва да опира най-напред в този палец и оттам се усеща това трептене. Това както са казали не е притеснително (педала на съединителя се натиска рязко а се отпуска плавно). Когато започне да тресе цялата кола при потегляне, вече е повод за притеснение, тъй като това е признак за "отиващ" си притискател.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!