Eскорт TD-клапанa който не позволява на нафтата да се връща

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
petyo
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2007, 13:52
Модел на автомобила: eskort 1,8TD,97
Status: Извън линия

Eскорт TD-клапанa който не позволява на нафтата да се връща

Мнение от petyo » 29 фев 2008, 20:10

Значи,от скоро имам ескорт тди-90к.с.97г.Въпроса ми е следния:къде се намира този клапан където не позволява на нафтата да се връща обратно.Четох ,но не можох да откря някакво местонахождението му.Питам за него,защото сутрин пали от 5-6 оборота и си мисля,че той не работи,връща гориво?Иначе двигателя си работи повече от добре-ускорява се доста добре,на малки обороти също е ОК,свещите са изправни и т.н.
Благодаря Ви предварително

Vaklin
потребител
потребител
Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане

Мнение от Vaklin » 29 фев 2008, 22:41

Готивният ти филтър има ли "бутон" за помпане? Ако има, то клапанът е в горивния филтър.
3320 Козлодуй

Ремонт на дизелова горивна апаратура.

serwiza
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2006, 19:59
Модел на автомобила: Ford galaxi 2.3/16V

Мнение от serwiza » 02 мар 2008, 15:35

сложи си допълнителен клапан на горивопоровода не си играй да търсиш къде се намира . имаги навсякъде струват около 10.00лв

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 02 мар 2008, 21:27

Ако си с "Лукас" ГНП /тоест имаш помпичка за ръчно помпане на нафтата/, то въпросния клапан се намира под платното на ръчната помпичка и е всъщност гумена мемнбрана, която се отваря само в едната посока. В този случай си купуваш "рипеър кит" /една зелена кутийка, която съдържа: бутона, платното, въпросната мембанка и вс. необходими гумени уплътнения/ - по принцип е желателно да се сменява въпросния комплект на 3-4год., защото с времето нафтата разяжда платното и колата угасва /започва да смуче въздух/!

Но като се замислих реших, че вероятно ти си с "БОШ" помпа /тоест без помпичка за ръчно подкачване на нафтата над филтъра/ - в този случай въпросния клапан е капсулован в металното тяло, за което се монтира филтъра! В този случай ремонта е невъзможен без да се смени въпросния корпус.

Но ако е така не е болка за умиране /има решение/ - нарича се "еднопосочен клапан за гориво" от "Лада Самара". Виж този линк, м него описвам как се справих с този проблем при бавареца си:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=82760" onclick="window.open(this.href);return false;

пп: ако имаш допълнителни въпроси - питай :wink:

petyo
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2007, 13:52
Модел на автомобила: eskort 1,8TD,97

Мнение от petyo » 04 мар 2008, 08:57

Чак сега се връщам след почивните дни и прочетох коментарите Ви.Много Ви благодаря за разяснението,всичко ми стана ясно.Ще си сложа явно само допълнително клапанче,защото е по лесно и мисля ,че ще свърши същата работа.

geo_g
потребител
потребител
Регистриран: 02 юни 2006, 17:00
Модел на автомобила: A4 1.8T,
Punto 1.7D

Мнение от geo_g » 04 мар 2008, 11:15

petyo написа:Чак сега се връщам след почивните дни и прочетох коментарите Ви.Много Ви благодаря за разяснението,всичко ми стана ясно.Ще си сложа явно само допълнително клапанче,защото е по лесно и мисля ,че ще свърши същата работа.
Пиши за резултата.
Късмет.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”