Уникално с двигателя 1.25 Zetec 16 V на Фиеста
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Уникално с двигателя 1.25 Zetec 16 V на Фиеста
Фиестата ми преди дни купена, с двигател 1.25 Zetec 16 V, закарах я на майстора за подмяна на необходимото. Като я отвори той с изумление видя че двата разпределителни вала не са зацепени както е фабрично с ангренажния ремък и зъбното колело на коляновия вал. Самото това зъбно колело няма шлиц нито ипонка и единствено се фиксира към вала с болта ( така е фаблично). Интересно ако превърти това колело дали клапаните ще нацелят буталата - да се надяване че не.
На всичкото отгоре реда на палене е сменен, вместо 1-3-4-2 е 1-3-2-4. Интересно, колата вървеше но тресеше на празни обрототи. Не мога да си обясня как вървеше и как точно са зацепили разпределителните валове. Дано да няма по сериозни последици, че..............мама миа.
На всичкото отгоре реда на палене е сменен, вместо 1-3-4-2 е 1-3-2-4. Интересно, колата вървеше но тресеше на празни обрототи. Не мога да си обясня как вървеше и как точно са зацепили разпределителните валове. Дано да няма по сериозни последици, че..............мама миа.
Последна промяна от tankovbg на 06 мар 2008, 15:10, променено общо 1 път.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Ами Мото Пфое, моят майстор ще я управи, и предната фиеста ми поддържаше и нямах никога проблеми с каквото ми е направил.
Интересно ми е как е вървяла, не съм я карал повече от 10 км, но явно така си е дошла от Италия (с автовоз разбира се).
А дали тези двигатели кривят клапани при скъсване на ангренажен ремък не ми е ясно.
Интересно ми е как е вървяла, не съм я карал повече от 10 км, но явно така си е дошла от Италия (с автовоз разбира се).
А дали тези двигатели кривят клапани при скъсване на ангренажен ремък не ми е ясно.
- camaro
- потребител
- Регистриран: 09 апр 2005, 23:41
- Модел на автомобила: focus1.6 16V-99г, fiesta1.3-95г, fiesta1.8д-99г
w
не мисля че не засичат клапани но може дати направи доста други поразии
засичат ги та пушек се вдига

разпределителните валове се фиксират с планка в задния краи а за коляновия се навива един фиксаторНе мога да си обясня как вървеше и как точно са зацепили разпределителните валове. Дано да няма по сериозни последици, че..............мама миа.

-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2008, 20:47
- Модел на автомобила: opel kadett
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
Ахам, нямат шпонка, отвиеш ли зъбчатката, работата се усира...

що съм споменавал с чиста сексуална насоченост, към майките на инжинерите на форд, точно заради това, "гениално" инжинерно творение......
А иначе в аутодатата ясно пише, че са защитени от удар.. Ама не пробвайте де..
http://i.data.bg/08/03/06/842633_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

това е форд, има сложно, а то е междиният лагер на полуоската, който е ръгнат баш пред този фиксираш отвор...camaro написа:
разпределителните валове се фиксират с планка в задния краи а за коляновия се навива един фиксаторняма нищо сложно
що съм споменавал с чиста сексуална насоченост, към майките на инжинерите на форд, точно заради това, "гениално" инжинерно творение......
А иначе в аутодатата ясно пише, че са защитени от удар.. Ама не пробвайте де..

http://i.data.bg/08/03/06/842633_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;