Проблем 3-ти цилинър
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 02:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем 3-ти цилинър
Фиеста 1.1 карбуратор `89г, прави ми следния проблем - като се кара няколко дена градско и свещта на 3-ти цилиндър е тотално омазана и почва да работи на 3 цилиндъра, без 3-ти
Смених гумички на клапаните, свещи подменени комплект преди има-няма 100км. Като се кара извънградско няма ядове, със старите свещи също проблема беше при градско каране само. Разход на масло в момента е около 300гр/1000км. Не мисля, че е толкова много, двигателя работи доста на ниски температури, дори в сегашните жеги стрелката на уреда за мерене на температурата не стига до средата и перката не включва изобщо. Дали е нещо заминало точно по 3-ти цилидър? И някой наскоро да е правил основен ремонт на такова допотобно добиче да сподели ориентировъчна цена, да знам дали си струва ремонта.

- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: Проблем 3-ти цилинър
1. Смени си кабела към свеща на този цилиндър.
2. Ако не се управи отиди да ти замерят компресията на цилиндъра.
2. Ако не се управи отиди да ти замерят компресията на цилиндъра.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
А колега не само на цилиндъра а на 4-те за да разереш ква е разликата
. За ремонт не си заслужава,много пари ще ти вземат.Смениа само сегменти на цилиндъра (ако може) или му сложи добавка от хубавата -руската върши работа,сега не се сещам за името
.

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

- BACHEV
- потребител
- Регистриран: 25 дек 2007, 15:26
- Модел на автомобила: eskort 91g 1.3 Mondeo 2.0 Zetec. 16v Ghia 1997г.
този цилиндър май изобщо не ти работи виж да ли свеща да ва искра на ниски обороти или само на високи
-
- потребител
- Контакти:
Кабелите са сменяни преди около 2500-3000км, Компресия ще отида в понеделник да замеря. Каква е тази добавка, да спаси положението за още няколко месеца, че сега не ми се дават пари по ремонти. Дава си искра нормално като се почисти свещта, при извънградско няма такива проблеми - навъртях преди няколко дни 1000км за 2 дни, пушка направо, разхода е символичен при каране около 110-120км даде около 5/100. Карах 2 дена в Сливен - има няма 30км и днес отново зацапа, направо умирам от яд като вземе да ми пърпори и да не иска да се наема. В града разхода ми отива до 10/100, но се кара 2км и си стигнал за където си тръгнал - Сливен 

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Така може да се случи ако е "избила"гарнитурата на главата на маслената магистрала до въпросния цилиндър-в резултат малко количествно масло попада в цилиндъра и цапа свещта. Ако при теб е така измерването на компресията няма да помогне особено.
На мен ми се случи същото преди време с една от предишните ми коли. Тогава един стругар направи дистанционна месингова втулка/тръбичка/-1см. широка. От едната страна втулката е с външна резба,същата като на свещта-навива се на мястото на свещта.От другата страна е вътрешна резба, на която се навива свещта. След това спря да зацапва свещта и я карахме тази кола още 4-5години без проблем. Това,разбира се е "направи си сам", но като временно решение-става.
На мен ми се случи същото преди време с една от предишните ми коли. Тогава един стругар направи дистанционна месингова втулка/тръбичка/-1см. широка. От едната страна втулката е с външна резба,същата като на свещта-навива се на мястото на свещта.От другата страна е вътрешна резба, на която се навива свещта. След това спря да зацапва свещта и я карахме тази кола още 4-5години без проблем. Това,разбира се е "направи си сам", но като временно решение-става.
-
- потребител
- Контакти:
Проблема беше от свещта - чисто нова, пък работеща само първите 10 минути след запалване от студен двигател. Смених я и се оправиха нещата. Ама нали ме посъветваха колеги да сложа някаква добавка тръгнах аз да търся из Сливен такова животно като добавка за масло и "съживяване" на позамалял двигател. В интернет прочетох за "чудесата" които върши добавката на Лики Моли. Хоп - има я в Сливен, отидох, купих, налях както и колкото трябва и на следващия ден газ за София. Сливен - София маслото падна с малко, може би 3мм на пръчката, викам може аз да бъркам. София малко градско, София - Сливен - маслото на минимума. Налях почти литър, една разходка от около 600км и пак маслото на минимума, теч няма от никъде, кара се със скорост до 120км макс, не се зори колицата. Равносметката - след чудодейната добавка на Лики Моли разхода на масло надхвърля 1л на 1000км. Осезаемо двигателя след всеки изминал километър започва да работи по-зле, работата отива или към смяна на двигател или ремонт.
- vessomitkov
- потребител
- Регистриран: 14 дек 2007, 15:14
- Модел на автомобила: Ford Taunus 2.0 OHC '81, RIP
Ford Taunus 1.6 OHC '79
Ford Taunus 1.3 OHC '76
Ford Taunus coupe 2.0 V6 '71 - Местоположение: Sofia
Ако няма теч никъде трябва колата да го гори това масло - следователно отзад пуши доста и мирише на масло.Моя Таунус харчеше 2литра на 400км.
. Те тва е разход. Оказа се счупено бутало запекли маслени сегменти и доста износени(всички).Сегментите имаха ключ почти 4мм.
, а вървеше яко.И буталото не беше надрало цилиндъра за щастие.Един приятел вчера му пропуши хондата като дизел -отвори я и се оказа счупен маслен сегмент. Така че причини много.Дано при теб да е нещо дребно