Теч на антифриз от пластмасова тръба на отоплението на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 10:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1998
5 Door Saloon
ZETEC-E 1.8 EFI (115ps) - Status: Извън линия
Теч на антифриз от пластмасова тръба на отоплението на Фокус
Здравейте, наблюдавам един слаб, но постоянен теч на антифриз, който ме принуждава да доливам редовно. Течът е от обозначения с зелена стрелка (на приложената схема) край на пласмасовата тръбичка. Този край е затапен с тапа, която пропуска. На същия край на тръбата има и маркуч, който отвежда до разширителния съд (ненарисуван на оригиналния чертеж, но символично обозначен със зелено).
Тръбата като детайл от Мотопфое (след двуседмично чакане на доставка от Германия, разбира се) е 35 лева. Варианта е да опитам да се справя със затапката саморъчно, но не съм сигурен какво лепило да използвам. Също така тръбата е захваната с 2 фиксатора, които изглеждат за еднократна употреба (както много други детайлчета при форд) - HX1 на чертежа. Отделно не съм сигурен колко охладителна теност ще изгубя ако откача тръбата от системата.
Някой да е откачал тази тръбичка и/или да има мнение по горните въпроси?
Тръбата като детайл от Мотопфое (след двуседмично чакане на доставка от Германия, разбира се) е 35 лева. Варианта е да опитам да се справя със затапката саморъчно, но не съм сигурен какво лепило да използвам. Също така тръбата е захваната с 2 фиксатора, които изглеждат за еднократна употреба (както много други детайлчета при форд) - HX1 на чертежа. Отделно не съм сигурен колко охладителна теност ще изгубя ако откача тръбата от системата.
Някой да е откачал тази тръбичка и/или да има мнение по горните въпроси?
- doggito
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 14:32
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Re: Теч на антифриз от пластмасова тръба на отоплението на Фокус
Здравей колега. От една седмица и аз имам съштия проблем на Фикуса 2.0. Ако намериш някакво решение моля те пиши ми, защтото хич не ги разбирам тези неща. Благодаря предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Подобен проблем съм решавал с термоустойчив силикон за двигатели , без смяна на детайли. Трябва да се източи част от охл. течност за да се лепи на сухо и чисто.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
"......Течът е от обозначения с зелена стрелка (на приложената схема) край на пласмасовата тръбичка. Този край е затапен с тапа, която пропуска. На същия край на тръбата има и маркуч, който отвежда до разширителния съд (ненарисуван на оригиналния чертеж, но символично обозначен със зелено)......"
Не става ясно, каква е тази пластмасова тръбичка, къде отива (или трябва да отива) този край който е затапен, защо е затапен, с какво е затапен. Не на същия край както пишеш, а на другия край поне според чертежа - има и маркуч, който отвежда до разширителния съд (ненарисуван на оригиналния чертеж, но символично обозначен със зелено.
Под затапване всеки ще разбере отрязана тръбичка в която е пъхната някаква тапа.
Ако това е тръба за парното, защо е затапена, може да имала например теч на радиатора за парното в купето, как ще я караш зимата без парно ?
Поясни ако искаш някой да даде отговор.
Не става ясно, каква е тази пластмасова тръбичка, къде отива (или трябва да отива) този край който е затапен, защо е затапен, с какво е затапен. Не на същия край както пишеш, а на другия край поне според чертежа - има и маркуч, който отвежда до разширителния съд (ненарисуван на оригиналния чертеж, но символично обозначен със зелено.
Под затапване всеки ще разбере отрязана тръбичка в която е пъхната някаква тапа.
Ако това е тръба за парното, защо е затапена, може да имала например теч на радиатора за парното в купето, как ще я караш зимата без парно ?
Поясни ако искаш някой да даде отговор.
- doggito
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 14:32
- Модел на автомобила: focus
Колега проблема го реших като сложих добавка в антифриза за запушване на протекли радиатори. Купих го от OMV . Синя опаковка с червена капачка - 10лв.Вече 3 ден не е прокапало.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Където е текло пак ще тече, гласи народната поговорка.