Мондео 2008 - Проблем с 5та скорост
-
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2008, 13:18
- Модел на автомобила: Mondeo 2008
- Status: Извън линия
Мондео 2008 - Проблем с 5та скорост
Здравейте,
Имам Форд Мондео 2008 - Титаниум. Колата е на 3 месеца и 8К километра (гаранционна е!).
Появи се проблем с 5-та и 6-та скорост. Когато карам с 90 км/ч и реша да изпреварвам, настъпвам педала до край, колата ускорява и ~3000 об/мин изведнъж спира да ускорява, но оборотите се качват. Ако отпусна леко педала, и натусна пак... предавката си "захапва" и пак мога да ускорявам.
Това се случва и на 6-та (при малко по-различна скорост).
Имам усещането, че Съединителят, или някаква елекртоника предпазваща скоростната кутия се задейства... и ми отнема въртящия момент от колелата.
Ако ускорението е плавно.. тогава нямам такъв проблем. Колата си ускорява плавно и сигурно.
Някой може ли да помогне със съвет.. ?
Има ли други с подобен проблем ?
Някакви идеи от къде може да е проблема (софтуер, механика) ?
Имам Форд Мондео 2008 - Титаниум. Колата е на 3 месеца и 8К километра (гаранционна е!).
Появи се проблем с 5-та и 6-та скорост. Когато карам с 90 км/ч и реша да изпреварвам, настъпвам педала до край, колата ускорява и ~3000 об/мин изведнъж спира да ускорява, но оборотите се качват. Ако отпусна леко педала, и натусна пак... предавката си "захапва" и пак мога да ускорявам.
Това се случва и на 6-та (при малко по-различна скорост).
Имам усещането, че Съединителят, или някаква елекртоника предпазваща скоростната кутия се задейства... и ми отнема въртящия момент от колелата.
Ако ускорението е плавно.. тогава нямам такъв проблем. Колата си ускорява плавно и сигурно.
Някой може ли да помогне със съвет.. ?
Има ли други с подобен проблем ?
Някакви идеи от къде може да е проблема (софтуер, механика) ?
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Re: Мондео 2008 - Проблем с 5та скорост
Доколкото знам електрониката спъва двигателя и др. през първите 10К километра докато се поразработи двигателя. Може това да е причината а може и да си има проблем.Най добре да питаш в МП.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Щом спира да ускорява,а оборотите се качват,не става дума за никаква електроника,а най-вероятно за проблем със съединителя.С какъв двигател е колата?Питам,защото на руския форум на Форд Фокус,имаше оплаквания от съединителите на двулитровите бензинови и дизелови двигатели.Щом си с 6 степенна кутия,сигурно е двулитров дизел.При всички случаи трябва да се обърнеш към Мото Пфое,докато все още е на малко километри,защото после много лесно могат да се оправдаят и да кажат,че проблема е от неправилна експлоатация и да те накарат да си платиш.Има вариант, да не е добре обезвъздушена системата лагер-помпа и заради това да приплъзва съединителя,но това трябва да се провери от тях.Във всеки случай,не трябва да допускаш да караш колата в такъв режим,защото съединителите при двумасовите маховици са много хилави и ако има такова приплъзване се изтриват за отрицателно време и дори се разпиляват на парчета,ако се прекали.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Кво ти пука,нали е в гаранция?dEsko_76 написа:Някакви идеи от къде може да е проблема (софтуер, механика) ?

Предполагам вече колата ти е в сервиза на Мото Пфое....