пукнах си картера

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
bai4i4i
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2006, 22:07
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1,8
Status: Извън линия

пукнах си картера

Мнение от bai4i4i » 22 авг 2008, 22:45

здравейте.тази вечер минах през една солидна дупка и като погледнах отдолу маслото си течеше,течеше....Някой колега ако е смъквал
картер ,нека да драсне някой ред -къде се захваща картера.В тъмното ми се видя че е закрепен и за скор.кутия.Възможно ли е да съм строшил и нещо друго ,защото изчатка доста здраво-бесен съм/защо ли я купувах тази винетка/.Колата е ford mondeo 1,8 i 1993

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Re: пукнах си картера

Мнение от jojo » 22 авг 2008, 23:27

на мондео не знам къде е точно,но принципно е под двигателя.ако е само картера зависи от дупката която е станала,но знам че може да се завари ,ако е нещо по дребно.
дано само да не си карал после или поне да са малко км ,че иначе белята ще е голяма.
би трябвало картера да се сваля,като се отвият няколко болта от долу (но не казвам на 100% ).
после като слагаш новия/рециклириния задължително смени гарнитурата,и завий болтовете на кръст х .

точно в този момент само това мога да кажа,ако се присетя нещо по късно ще споделя
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Мнение от tankovbg » 23 авг 2008, 00:26

Колеги, като ви се случи подобно нещо, не тръгвайте и викайте КАТ. Да ви се състави протокол за обстоятелствата и щетите, след това с този протокол предявете иск в съда срещу общината, ще го спечелите. Независимо дали имате застраховка КАСКО. Държавата носи отговорност за щетите които ни причинява с бездействията си по повод поддържане на пътната мрежа в изправност.Безобразие е да плащаме винетки и данъци и да си трошим колите. Юридически ако някой иска консулт да ми пише на ЛС.

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 23 авг 2008, 08:51

На повечето коли картера е за масото на двигателя(има изключения при които е общо -скорости и двигател)
Дано не си карал след това.А картер се сваля .....Не моного лесно,може да се наложи да повдигнеш много мотора ,става и с малко,но не знам как е на мопндео-то
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Peet
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98

Мнение от Peet » 23 авг 2008, 10:37

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%B5%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”