пукнах си картера
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2006, 22:07
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1,8
- Status: Извън линия
пукнах си картера
здравейте.тази вечер минах през една солидна дупка и като погледнах отдолу маслото си течеше,течеше....Някой колега ако е смъквал
картер ,нека да драсне някой ред -къде се захваща картера.В тъмното ми се видя че е закрепен и за скор.кутия.Възможно ли е да съм строшил и нещо друго ,защото изчатка доста здраво-бесен съм/защо ли я купувах тази винетка/.Колата е ford mondeo 1,8 i 1993
картер ,нека да драсне някой ред -къде се захваща картера.В тъмното ми се видя че е закрепен и за скор.кутия.Възможно ли е да съм строшил и нещо друго ,защото изчатка доста здраво-бесен съм/защо ли я купувах тази винетка/.Колата е ford mondeo 1,8 i 1993
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
Re: пукнах си картера
на мондео не знам къде е точно,но принципно е под двигателя.ако е само картера зависи от дупката която е станала,но знам че може да се завари ,ако е нещо по дребно.
дано само да не си карал после или поне да са малко км ,че иначе белята ще е голяма.
би трябвало картера да се сваля,като се отвият няколко болта от долу (но не казвам на 100% ).
после като слагаш новия/рециклириния задължително смени гарнитурата,и завий болтовете на кръст х .
точно в този момент само това мога да кажа,ако се присетя нещо по късно ще споделя
дано само да не си карал после или поне да са малко км ,че иначе белята ще е голяма.
би трябвало картера да се сваля,като се отвият няколко болта от долу (но не казвам на 100% ).
после като слагаш новия/рециклириния задължително смени гарнитурата,и завий болтовете на кръст х .
точно в този момент само това мога да кажа,ако се присетя нещо по късно ще споделя
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Колеги, като ви се случи подобно нещо, не тръгвайте и викайте КАТ. Да ви се състави протокол за обстоятелствата и щетите, след това с този протокол предявете иск в съда срещу общината, ще го спечелите. Независимо дали имате застраховка КАСКО. Държавата носи отговорност за щетите които ни причинява с бездействията си по повод поддържане на пътната мрежа в изправност.Безобразие е да плащаме винетки и данъци и да си трошим колите. Юридически ако някой иска консулт да ми пише на ЛС.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
На повечето коли картера е за масото на двигателя(има изключения при които е общо -скорости и двигател)
Дано не си карал след това.А картер се сваля .....Не моного лесно,може да се наложи да повдигнеш много мотора ,става и с малко,но не знам как е на мопндео-то
Дано не си карал след това.А картер се сваля .....Не моного лесно,може да се наложи да повдигнеш много мотора ,става и с малко,но не знам как е на мопндео-то
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%B5%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;