Проблем със скорости
-
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2008, 08:44
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16V SW 100 hp
- Status: Извън линия
Проблем със скорости
Здравейте колеги.Имам някакъв поне за мен странен проблем със скоростите.Получава се рано сутрин когато не съм карал колата 1-2 дена.Когато седна в колата без да я паля скоростите си влизат перфектно.Като я запаля и не мога да включа - много трудно почти невъзможно е .Ако успея да включа и да я подкарам след известно време се оправя.Този проблем го няма когато я подкарам на обед примерно когато е горещо.Не ми си мисли при това положение как ще е зимата
Чудя се масло ли да сменям или нещо друго да правя.Помагайте - давайте идеи.

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
-
- потребител
Re: Проблем със скорости
Ходих при едни приятели които имат сервиз и магазин за масла.Провериха го и казаха че всичко е идеално и маслото е хубаво и е колкото трябва.samsung_bg написа:А нивото на маслото в ск. кутия как е
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Любчо , щом при запалена кола не влиза нито една скорост ,ако съм разбрал правилно, проблема не е в скоростната кутия.Насочи се към съединител или лагер помпа.
-
- потребител
То хубаво да се насоча но много гадно е че един път го прави друг път не.Оставих ч два дена при майстори и там не го направи.Майстора ми каза че ако е от съединител ще се почуства по педала когато не иска да включва.Аз разлика в педала не усещам.Все повече почвам да си мисля че е от помпата.Но защо сутрин не работи а по обед няма проблем не мога да си обесня.
-
- потребител
Последно съмненията паднаха на помпата на съединителя.Оказа се че когато прави този проблем педала на съединителя е съвсем малко по надолу от колкото трябва.Като се напомпи 2-3 пъти и като вътнеш педала нагоре и включва.Казват ми че тази помпа не се ремонтирала и струвала към 200лв.Така ли е наистина?Има ли вероятност да е влязал въздух и да мина само с обезвъздушаване.И ако може някой да ми каже къде има схема на това чудо ще имам да черпя бири:)
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Ако я сменяш купи читава помпа ,а не менте.Има пробка за обезвуздушаване ,но щом гълта въздух /ако/ значи е нехерметична и подлежи на смяна.Схемата е обикновен хидро цилиндър като в едната част и монтиран лагера нещо повече.
-
- потребител
А бе странна история.Понякога изобщо не мога да включа друг път никакви проблеми.Не мога да хвана логиката.А и как да я сменя като още не съм съвсем сигурен дали е от нея?