Политрон да-не или друго
- lafsta
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2008, 08:36
- Модел на автомобила: Ford puma
- Status: Извън линия
Политрон да-не или друго
Здравейте колеги Моля за помощ отнсно смяна на масло карам форд Пума 1.4 и си мисля да и сипя Политрон 5в40 но се стахувам че всичко което пише за него може да се окаже само голяма РЕКЛАМА.Някой има ли опит с него или да даде друго предложение >:D<:
- lafsta
- потребител
Re: Политрон да-не или друго
Айде бе хора никой ли не е карал с POLYTRFNlafsta написа:Здравейте колеги Моля за помощ отнсно смяна на масло карам форд Пума 1.4 и си мисля да и сипя Политрон 5в40 но се стахувам че всичко което пише за него може да се окаже само голяма РЕКЛАМА.Някой има ли опит с него или да даде друго предложение >:D<:
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Явно никой не си е правил експерименти. Би ли споделил каква е твоята причина да правиш ? Много е евтино маслото ? Много е скъпо ?
ПП Сега им видях сайта
След като е правено по строго секретна формула за танкове , хеликоптери и подводници, няма начин да не е най-доброто на пазара.
ПП Сега им видях сайта

Поздрави

- lafsta
- потребител
Притеснява ме факта че най-рекламираните стоки се оказват най-големи боклуци 

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
в 90% от случаите е така ,само незнам твоя случай от 90% ли е или от 10%lafsta написа:Притеснява ме факта че най-рекламираните стоки се оказват най-големи боклуци
вземай от изпитаното масло от МП - най доброто за твоята кола,което не значи че неможе да сложиш и друго
времето е като парите-никога не стига
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
И аз питам за целта на експеримента...Наливна полусинтетика Mannol ти е 7.50 от вносителя.
Лошо масло по принцип вече няма...технологиите напреднаха.За сметка на това обаче има ФАЛШИВО...колкото искаш...С неизвестни марки,особено при тия със секретната технология и военните тайни...шанса да ти продадат филтрирано горяло масло...е наистина около 90%.От центрофугите излиза чисто като сълза.Дори специалист не може да го познае без химически анализ.Проблемът е,че след 2000 км от мазилните му свойства няма и помен.
Лошо масло по принцип вече няма...технологиите напреднаха.За сметка на това обаче има ФАЛШИВО...колкото искаш...С неизвестни марки,особено при тия със секретната технология и военните тайни...шанса да ти продадат филтрирано горяло масло...е наистина около 90%.От центрофугите излиза чисто като сълза.Дори специалист не може да го познае без химически анализ.Проблемът е,че след 2000 км от мазилните му свойства няма и помен.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- motry
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2007, 11:46
- Модел на автомобила: Ford S-Max 2.5 / 219hp 2007
Вчера си смених маслото от ФОРД на ФОРД 5W30 , не беше мръднало !!!
По всички каталози се казва и пише с какво масло да се кара съответния автомобил със съответния двигател! Защо си усложнявате живота бре ????
По всички каталози се казва и пише с какво масло да се кара съответния автомобил със съответния двигател! Защо си усложнявате живота бре ????

-_- ...Ти ли мЪ бутна или сам паднЪх... -_-
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Според мен си чист маркетингов трик по-горното, от това което занам за военна техника ( танкове , камиони и др.) по отношение на консумативите - масло, гориво и др. братята руснаци правят нещата да са максимално без специални изисквания - по време на война танка като му дотрябва масло и какво ??? ще чака специална доставка на бойното поле от секретните заводи ли ???The seven написа: .....
ПП Сега им видях сайтаСлед като е правено по строго секретна формула за танкове , хеликоптери и подводници, няма начин да не е най-доброто на пазара.
Така че се прави едвали не и олио да му налееш и пак да работи!Същото е и с горивата - знам че имат руснаците тъй нареченият танк със всегоривен двигател - каквото му налееш с това върви - в смисъл бензин,нафта, керосин ... е количеството което изгаря на час и мощността на двигателя сигурно не са еднакви ама какво от това. Сигурен съм че и за маслата е така - колкото е по-безкритичен към маслото двигателя на танка - толкова по-добре

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Какви са тия танкове, дето вървят със сланина, бе, ман?!!
Колчем чуя нещо за силата на руското оръжие и пред погледа ми е "Курск",полегнал на дъното... Сгърчени тела на матроси с изядени очи. И безсилието на най-великата сила, очакваща някой да извади подводницата.
За Бога братя, бягайте от всичко руско, произведено след 1917 г.!!!
Сори за офтопика, ама тя цялата тема е излишна....тонове се изписаха за масла
Колчем чуя нещо за силата на руското оръжие и пред погледа ми е "Курск",полегнал на дъното... Сгърчени тела на матроси с изядени очи. И безсилието на най-великата сила, очакваща някой да извади подводницата.
За Бога братя, бягайте от всичко руско, произведено след 1917 г.!!!
Сори за офтопика, ама тя цялата тема е излишна....тонове се изписаха за масла
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
не съм съгласен с тебcocoff написа: За Бога братя, бягайте от всичко руско, произведено след 1917 г.!!!
единствена в света космическата станция МИР на която и даваха живот 5 г. стоя в космоса 15г и всички астронафти в това число американски я посещаваха
това беше само реплика ,айде че верно оакахме темата
времето е като парите-никога не стига
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Стандартен мотор,приет е на въоръжение в СССР армията по време на войната в Афганистан.Работи на 6 вида гориво-от медицински спирт до керосин.Каквото има в наличност.Сега с него са оборудвани самоходните им гаубици и някакви подвижни радарни системи.Не е нещо ново,има го по военните енциколпедии.Съществува.Отделна тема е,че го извеждат от въоръжение поетапно,защото гори 500/100 и на каквото и да работи,е супер зависим от редовни доставки в тила.На практика машиите с такъв мотор не могат да изпълняват оперативни задачи на разстояния над стотина км.
- lafsta
- потребител
Темата май доста се разводни или по-точно омасли в безмислени спорове за руски танкове и др.неща независещи от компетенцията на който и да е в този форум-но да се върнем към реалното; според мен - драги колеги -взаимоотношението :цена:качество:достъпност - след дълго разглеждане на различни мнения компетентни и не дотолкова .за маслата на Българския пазар мисля че Yacco vx1703 5w40 отговаря най-добре на гореспоменатите изисквания. 

- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Аз карам с масло на тази марка,само,че не с този вискозитет.lafsta написа: мисля че Yacco vx1703 5w40
Слагай,няма да съжаляваш изобщо,перфектно е(поне за мен де)!

- lafsta
- потребител

- The seven
- потребител
- Контакти:
С кое не са ти достъпни маслата на мото пфое ? Кое в качеството им те съмнява ? Цената им ти е висока ли ?lafsta написа:... според мен - драги колеги -взаимоотношението :цена:качество:достъпност - след дълго разглеждане на различни мнения компетентни и не дотолкова .за маслата на Българския пазар мисля че Yacco vx1703 5w40 отговаря най-добре на гореспоменатите изисквания.
lafsta написа:Мерси за точния и ясен отговор-само така

ПП Интересно че половината от мненията ти са в тази тема и са в подкрепа на въпросните масла

Поздрави

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Форд е от малкото производители,които продават и масла под собствената си марка.Няма как да е случайно...
- TURBOTO
- потребител
Колеги недейте така,никой не отрича качествата на маслото на Форд,щом се продава в официалното представителство и се препочъчва от производителя има защо,тук обаче има едно голямо НО,защо е нужно да се отричат и други масла и продукти само,защото ние не сме ги чували и изпробвали,не говоря за конкретното Политрон,а изобщо,както стана и с една подобна на тази тема пусната от мен в друг раздел.С тези ментаци на известните марки масла(Кастрол,Елф и т.н.)съм стигнал до извода,че за България специално май е по-добре да се кара с масла,които са по-малко известни(но не и по-некачествени),защото шанса за менте е минимален.

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Съгласен съм, аз например използвам ето това масло : Клик!;
Преди да го видя на едно от магазинчетата не бях и чувал за него ...
НО "RAVENOL" е нормална фирма , от години в бранша - има всички данни за маслото (а не само xWyy), изписан е стандарта на Форд на който отговаря маслото и т.н.
И не е на базата на суперсекретни, военни, космически и т.н. маркетингови технологии.
Даже няма супер специални молибденови и др. добавки които "блаблабла"!
Доволен съм от маслото, ДВГ работи тихо , не го гори ( в смисъл не съм забелязал да е намаляло)
Цената на която го взех юли месец беше 68лв за 5л. туба !
Там като разгледа внимателно човек ще види, че "FO 5W30" и например "HLS 5W30" са различни и имат различни параметри !
Преди да го видя на едно от магазинчетата не бях и чувал за него ...
НО "RAVENOL" е нормална фирма , от години в бранша - има всички данни за маслото (а не само xWyy), изписан е стандарта на Форд на който отговаря маслото и т.н.
И не е на базата на суперсекретни, военни, космически и т.н. маркетингови технологии.
Даже няма супер специални молибденови и др. добавки които "блаблабла"!
Доволен съм от маслото, ДВГ работи тихо , не го гори ( в смисъл не съм забелязал да е намаляло)
Цената на която го взех юли месец беше 68лв за 5л. туба !
Там като разгледа внимателно човек ще види, че "FO 5W30" и например "HLS 5W30" са различни и имат различни параметри !
- The seven
- потребител
- Контакти:
Аз ще ти отговоря за тази марка за която става дума. Гледал съм и други сайтове на фирми произвеждащи масла и добавки за автомобили. В техният обаче първото което ми се наби в очите беше свръхсекретната технология на производство, както и приложението на продуктите им във военни машини.TURBOTO написа:... защо е нужно да се отричат и други масла и продукти само,защото ние не сме ги чували и изпробвали,не говоря за конкретното Политрон,а изобщо ...
Тъй като когато прочета подобни хубавини се съветвам с гого, намерих няколко любителско направени сайта който се оказаха с един произход. В тях обаче за разлика от бг сайта не видях инфо за свръхсекретната технология. Видях обаче че маслата елиминират до 99% от износването на двигателите. Веднага се сетих че гадните производители на автомобили сигурно им пречат да осветлят хората по света за продукта си. Как иначе ще се продават нови автомобили ?
Код: Избери всички
Защо да изберете POLYTRON?
В ЛЕКИ автомобили, леки и тежкотоварни камиони, лодки, yahts и тежкотоварни морски съдове POLYTRON смазочни материали:
* Премахване на до 99% износване на двигателя.
* Намаляване на двигателя оперативни температура и noice ниво.
* Премахване на всеки проект, така и пази двигателя напълно чист.
* В случай на загуба на масло или охладител, двигател е защитено за десетки мили при никакви условия на шофиране.
* Възстановяване на компресия (компресирането да отиде дори и в нови автомобили).
* Допринася за много по-чисти емисии газове.
* Ефективността им не се влоши по-тежки условия на работа на прах, кал и влага.
* Разширяване смените маслото интервали и масло филтри живот от 4 до 7 пъти.
* Допринесе за значителни гориво и масло икономика.
* До 65% намаление в цената поддръжка.
Същото неплатените резултати, когато се използват в трансмисията, мощност-steerings, разлики и др
Поздрави

- TURBOTO
- потребител
Тук вече става на въпрос за това да можеш да различиш истината от рекламата и обикновенната глупост.Никой уважаващ производител няма да напише,че неговия продукт намалява износването с 99%The seven написа:...
Ясно е,че на пазара има и много продукти(явно този е от тях)които разчитат на това някой да повярва на такива писания
П.С.-В Плевен всяка година се провежда изложение,преди доста години видях нещо което ми направи силно впечатление(въпреки,че съм бил доста малък тогава).Пред публиката беше докарана една Лада,на която и беше източено маслото и налят Универсален Модификатор,продукт за когото също се говореше,че бил разработка на военните в Русия,но след падането на комунизма разработката е била разсекретена и пусната на пазара.Та след наливането,двама или трима човека се качиха в колата и започнаха да правят обиколки с нея,първо около изложението,след това заминаха нанякъде,след няколко минути се върнаха и факт,е че Ладата работеше и то без проблем,извадиха щеката пред нас и масло нямаше.Просто го споделям като интересен факт който съм запомнил