Проблем с Fiesta 1.1 mi 93г.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
tosho74
потребител
потребител
Регистриран: 12 мар 2009, 22:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta1.1 mi
Status: Извън линия

Проблем с Fiesta 1.1 mi 93г.

Мнение от tosho74 » 12 мар 2009, 23:53

Става въпрос за следното , колата си пали без проблем независимо от времето . но като и подам по рязко газ по време на движение моторът заглъхва за секунди след което колата направо се изстрелва и върви добре на високи обороти.Тоест работи добре на тихи обороти ,също и на високи но прехода от ниски към високи е доста странен

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Re: Проблем с Fiesta 1.1 mi 93г.

Мнение от licho » 13 мар 2009, 09:55

tosho74 написа:Става въпрос за следното , колата си пали без проблем независимо от времето . но като и подам по рязко газ по време на движение моторът заглъхва за секунди след което колата направо се изстрелва и върви добре на високи обороти.Тоест работи добре на тихи обороти ,също и на високи но прехода от ниски към високи е доста странен
потърси с търсачката с думата "глъхне"
често срещано явление. щом върви колата да не ти прави впечатление. все пак това е 1.1 не е мощна кола. и не набира бързо. :)
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds

Мнение от peshaka » 13 мар 2009, 18:29

смени си филтрите
Изображение
Изображение

micev
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2007, 19:02
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i C 91g

Мнение от micev » 18 мар 2009, 11:26

погледни си и МАП сензора виж някаде маркуча които излиза от входящия колектор и влиза в МАП-а дали не ти е усукан,пречупен или спукан,
при мен също стана така като вкарам от 1-ва на 2-ра и натисна гаста така глъхнеше че чак се едно спирачка натискам.

sobis
потребител
потребител
Регистриран: 10 мар 2008, 17:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1

Мнение от sobis » 19 мар 2009, 22:31

Да кажа и аз нещо по случая. Защото някой каза малък бил двигателя. Да малък е но....
Като е студена тая кола не си иска предните гуми. Педала на газта реагира мигновено, няма го това чудене и заглъхване. Такааа, загрее ли всичко се обръща на опаки. Започва се едно яко глъхнене, имам чувството че тая кола се запушва от всякъде и не върви както трябва.
Та като се стопли, започвам от махане на катализатор и ще вървя към матора....ако трябва и него ще свалям и главата ще му отворя ама тоя цялата история много ме дразни :evil:

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Регистриран: 09 юли 2008, 12:32
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX, 92 г., бензин, 1,4 CVH, 75 к.с., карбуратор, 5 врати, ръчен смукач
Контакти:

Мнение от achernar » 18 апр 2009, 17:34

Колега, възможно е да имаш пробем с автоматичния смукач. Успех!

fatix
потребител
потребител
Регистриран: 03 сеп 2008, 18:39
Модел на автомобила: Ford Ka 1.3i

Мнение от fatix » 18 апр 2009, 20:33

Имам го и аз този проблем със същите признаци на форд Ка 1.3 така и незнам какво е диагностиката нищо не показа!!! :|
Даже колата ми е след основен ремонт и преди и сега същата работа загрее ли край....

sobis
потребител
потребител
Регистриран: 10 мар 2008, 17:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1

Мнение от sobis » 20 апр 2009, 17:55

fatix написа:Имам го и аз този проблем със същите признаци на форд Ка 1.3 така и незнам какво е диагностиката нищо не показа!!! :|
Даже колата ми е след основен ремонт и преди и сега същата работа загрее ли край....
Колега забелязваш ли завишен разход на гориво?
Защото аз в момента съм на вълна ламбда сонда...студена е и сместа е богата, всичко е ОК. Загрее ли, сместа трябва да обеднее...ама ламбдата казва друго. Хвърля повече бензин, дави се и гори пък не върви :?

fatix
потребител
потребител
Регистриран: 03 сеп 2008, 18:39
Модел на автомобила: Ford Ka 1.3i

Мнение от fatix » 22 апр 2009, 22:23

Да за такъв автомобил ми дава разход около 10 градско което е абсурдно!От няколко дни карам с изваден мъркуч от смукателния колектор който отива към МАП-а и ми се оправи вървенето като загрее както и спря да ми черни ауспуха...и най важното разхода спадна!

micev
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2007, 19:02
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i C 91g

Мнение от micev » 25 апр 2009, 00:40

fatix написа:Да за такъв автомобил ми дава разход около 10 градско което е абсурдно!От няколко дни карам с изваден мъркуч от смукателния колектор който отива към МАП-а и ми се оправи вървенето като загрее както и спря да ми черни ауспуха...и най важното разхода спадна!
а аз като махна тоя маркуч да не ти казвам какво става двигателя работи като на трактор , и като си на 2-ра примерно на по ниски обороти като натиснеш педала на газта почва да придърпва , а като го сложа пак при същата ситуация на 2-ра на ниски обороти , като дам газ се разтриса таблото и двигателя без проблем си качва оборотите.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”