Колата ми не иска да запали

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Kerosin
потребител
потребител
Регистриран: 26 окт 2007, 14:52
Модел на автомобила: sierra 2.0 ohc,sierra 2.0 купе
Status: Извън линия

Колата ми не иска да запали

Мнение от Kerosin » 26 апр 2009, 21:09

Колеги след като си оставих ръцете като сменях делко без да го маркирам разместих центровките на колата.Съответно няма палене.Пробвах какво ли не.Там с горно мъртво положение с маркери на коляновия вал ама нещо не правя както трябва.Колата ми е ФОРД СИЕРА 1986 година карбуратор с датчик на Хол на делкото.Ако някой може да ми каже с точност как се зацепва??И най вече кои белези да гоня??

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6
Status: Извън линия

Re: Колата ми не иска да запали

Мнение от Nikola Iordanov » 26 апр 2009, 21:58

Като докараш буталото на първи цилиндар във горна мъртва точка връщаш ли го 4 милиметра назад ? Ако не го връщаш искрата ще я подаде много късно и няма да запали .Можеш да направиш и друг опит докарай буталото 4 мм преди горна мъртва точка подай контакт и завърти делкото наръка без да го зацелваш към двигатела, когато подаде искра на кабела на първи цилиндар тогава го зацепи като внимаваш да не го разместиш. И друго буталото трябва да е на такт компресия запуши с пръст отвора на свещта и завърти на ръка двигатела, ако ти издухва пръста си на правилния такт.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”