шум при топъл двигател - демпферна шайба?
- angel
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2005, 22:20
- Модел на автомобила: '03 Focus Turnier 1.8tdci 100ps
- Контакти:
- Status: Извън линия
шум при топъл двигател - демпферна шайба?
Здравейте колеги,
имам нужда от помощ. Когато е студен двигателя (1.8tdci) работи много тихо, но след като загрее се появява едно леко щракане, което е циклично на всяка секунда...нещо като по-силен шум, който се чува върху шума от двигателя. Разни хора ми казват, че най-вероятно демпферната шайба е за смяна. Някой може ли да сподели опит по темата?
Също така ми казаха, че тази шайба се намира само като оригинална част и струва над 400 лв., което малко ме притесни. Един познат ми предлага да я направи сам на струг....дали тва е рисковано?
МЕрси,
А4о.
имам нужда от помощ. Когато е студен двигателя (1.8tdci) работи много тихо, но след като загрее се появява едно леко щракане, което е циклично на всяка секунда...нещо като по-силен шум, който се чува върху шума от двигателя. Разни хора ми казват, че най-вероятно демпферната шайба е за смяна. Някой може ли да сподели опит по темата?
Също така ми казаха, че тази шайба се намира само като оригинална част и струва над 400 лв., което малко ме притесни. Един познат ми предлага да я направи сам на струг....дали тва е рисковано?
МЕрси,
А4о.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: шум при топъл двигател - демпферна шайба?
Не мога да ти помогна, но все пак те съветвам да не избързваш. Или ще се намери решение или колата сама ще си покаже....
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Re: шум при топъл двигател - демпферна шайба?
Слагаш два белега на металната част на шайбата с бял фулмастер един до вала и един на периферията, палиш за загрее форсираш 2-3 пъги, гасиш и гледаш белезите ако са се разминали ясно, ако не........кучето е заровено другаде вероятно.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....