Аксиален лагер - форд фиеста - проблеми
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2009, 21:09
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Аксиален лагер - форд фиеста - проблеми
Здравейте!Имам въпрос - от известно време се появи дразнещ шум в двигатела, който изчева и който се губи само при движение на съединителя нагоре или надолу.Колеги ми казаха че може би е аксиален лагер.Търся авторитетно мнение.Благодаря.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Аксиален лагер - форд фиеста - проблеми
Дай поне годината на тая Фиеста... да улесним малко врачуванетоmitko2006 написа:Здравейте!Имам въпрос - от известно време се появи дразнещ шум в двигатела, който изчева и който се губи само при движение на съединителя нагоре или надолу.Колеги ми казаха че може би е аксиален лагер.Търся авторитетно мнение.Благодаря.

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Нагоре, надолу?!
Предполагам за педала говориш.
При натиснат педал и в движение го няма този "дизелов" шум, така ли?

При натиснат педал и в движение го няма този "дизелов" шум, така ли?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2011, 18:57
- Модел на автомобила: fiesta 1.8D 1996
Здравейте колеги! Аз имам същия проблем с моята fiesta. 1,8D 1996
Като запаля в студено време и пусна съединителя на свободна по-рязко започва един дразнещ шум (нещо като тракане), натискам съединителя отново и спира. Питах някои майстори и те ми казаха, че аксиалния лагер на съединителя ми е отишъл.
НО защо го няма този проблем лятно време?
Друг майстор ми каза да запаля на свободна на място и да бутам леко към 3та скорост. По едно време се появи същия шум (не е от зъбните предавки) след това върнах лоста към свободна и шумът си остана докато не натиснах съединителя.
Мисля ,че колегата има същия проблем. Аз си карам така повече от 4 години, но напоследък се усложнява затова ще съм благодарен на някой ако ми изкаже компетентно мнение (дали проблема е в съединителя или в скоростите)
Благодаря предварително!
Като запаля в студено време и пусна съединителя на свободна по-рязко започва един дразнещ шум (нещо като тракане), натискам съединителя отново и спира. Питах някои майстори и те ми казаха, че аксиалния лагер на съединителя ми е отишъл.

Мисля ,че колегата има същия проблем. Аз си карам така повече от 4 години, но напоследък се усложнява затова ще съм благодарен на някой ако ми изкаже компетентно мнение (дали проблема е в съединителя или в скоростите)
Благодаря предварително!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не е от лагера а от скоростната кутия, всички стари фордови кутии имат такъв шум, коя по-вече коя по-малко, но го имат. Карал си толкова време така, вече си му свикнал, карай си и да не ти пука, кутията няма да се счупи заради това.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
И Аз съм така колега, карам вече 2 години. За да не ти прави така като исключваш от скорост не пускай едновремнно педала на газта и съединителя, изключи задръж педала на съединителя натиснат пусни газта и изчакай да се успокои двигателя и тогава пускай съединителя така няма да се чува това тракане. А сутрин просто като я запаля държа съединителя 2-5мин докато тръгна да може да се поразбие маслото в кутията и така до първия светофар се оправа това жужене сутрин 

ima samo dva vida koli Ford i drygi