Проблем с губене на мощност при 2.0 TDCi 130 к.с. Автоматик

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
andron
потребител
потребител
Регистриран: 17 дек 2009, 22:10
Модел на автомобила: Mondeo МК3 2.0 TDCi Ghia 2002, 130 к.с., автомат
Status: Извън линия

Проблем с губене на мощност при 2.0 TDCi 130 к.с. Автоматик

Мнение от andron » 17 дек 2009, 22:48

Здравейте,

Бих искал да започна с молба за разбиране и търпение. За първи път пиша на автомобилен форум и не съм добре подготвен технически. Но всеки тръгва от някъде и никой не се е родил научен. За сметка на това съм отворен към конструктивна критика и се уча бързо. Благодаря за разбирането :D

И така за проблема. През юли 2009 станах горд собственик на Mondeo МК3 2.0 TDCi Ghia 2002, 130 к.с., с автоматична скоростна кутия. Колата е страхотна и в много добро състояние. Но от известно време започна да ми прави странен проблем. В движение започва да мига индикаторът за подгряване на свещите (не да свети както при запалване, а да мига), след което колата губи мощност и при намаляване до около 20км/ч гасне. Най-често се получава при висока скорост. Вдигна ли над 120км/ч рано или късно (обикновено в рамките на няколко минути) се получава. Случвало ми се е и няколко пъти при по-ниски скорости. В Мото-Пфое направиха пълна диагностика и казаха, че не са сигурни от какво е, но горивният ми филтър бил много зле и сигурно е от това. Смених го при тях, но уви проблемът не е решен.

Ако някой има идея от какво може да е това и още по-важно къде мога да отида да го оправя, ще съм безкрайно благодарен. Далеч съм от мисълта, че мога сам да се справя с проблема, но в сервизите на ЮВЕ и на МОТО-ПФОЕ не успяха да открият какъв е проблемът, камо ли да го решат.

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото

Re: Проблем с губене на мощност при 2.0 TDCi 130 к.с. Автоматик

Мнение от MapTo_D » 17 дек 2009, 22:56

Колега погледни тая тема много прилича на твоят проблем, дано всъщност е нещо друго, че като гледам колегата бая сериозна цифра е броил... http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=32740" onclick="window.open(this.href);return false;

Kiko123
потребител
потребител
Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp

Мнение от Kiko123 » 17 дек 2009, 23:19

Доста неприятен проблем...и скъп ремонт те очаква колега...жалко имам чувството че няма ТДЦИ мотор без да е минал през това

andron
потребител
потребител
Регистриран: 17 дек 2009, 22:10
Модел на автомобила: Mondeo МК3 2.0 TDCi Ghia 2002, 130 к.с., автомат

Мнение от andron » 18 дек 2009, 11:22

Благодаря за информацията, колеги. Добре е да знам, че не съм единственият с подобен проблем, макар и наистина да изглежда сериозна сумата за ремонт.

gabrowski77
потребител
потребител
Регистриран: 09 дек 2009, 11:40
Модел на автомобила: FORD FOCUS 1,8 TDCI 115 к.с.

Мнение от gabrowski77 » 19 яну 2010, 23:45

Най-добре като се появи този проблем бягай в МП да го вържат за компа . Може да е някой кабел, или някой датчик, най лошо ГНП -2000лв. Ако е прекъснато захранването към някоя от дюзите пак ще мига лампата за подгряването.
Много електронока , много главоболие.КЪСМЕТ

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”